Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Αλληλεγγύη στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες




Την Πέμπτη 05/06 η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ Αθήνας, συναντιέται στις 13.00 στην πλατεία συντάγματος και πηγαίνει να εκφράσει τη συμπαράστασή της στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών.

Νίκη στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες!



Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 ενώ στις 18 Μαΐου του 2014 , απολύθηκαν, έχασαν οριστικά τη δουλειά τους.

Ο επίμονος μαχητικός αγώνας τους αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα αξιοπρέπειας και αντίστασης απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική βαρβαρότητα που έχει εξαντλήσει όλο της το μένος εφόσον το υπουργείο οικονομικών παρανομεί και δεν εφαρμόζει καν τις αποφάσεις των δικαστηρίων που δικαιώνουν τον αγώνα τους.

Όπως και οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες αρνήθηκαν να υποκύψουν στο “μοιραίο” των απολύσεων και της εξαθλίωσης, δεν κάμφθηκαν από τη συνεχή καταστολή, και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Στον αγώνα αυτό βρέθηκαν μαζί με χιλιάδες ακόμη απολυμένους και απολυμένες, με χιλιάδες πολίτες που βιώνουν καθημερινά τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Μας δίνουν καθημερινά μαθήματα για το πώς μπορεί να είναι ένας αυτοοργανωμένος μαχητικός αγώνας που ξεπερνάει τα τυπικά συνηθισμένα όρια της διαμαρτυρίας και της ανάθεσης, και επιχειρεί να επιβάλει λύσεις προς όφελος των εργαζομένων εδώ και τώρα.

Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων μας.

Καλούμε τους αλληλέγγυους να στηρίξουν τις βάρδιες περιφρούρησης και τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης που γίνονται καθημερινά στο χώρο που έχουν κατασκηνώσει.


Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου