Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Διοικητικοί υπάλληλοι πανεπ. Πατρών: Απεργία και κατάληψη






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Πανεπιστημιούπολη, 26504, Ρίο

e-mail: syldipro@upatras.gr, ιστολόγιο: http://syldipropp.blogspot.gr

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 16.6.2014 


Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλουμε την « φαρσοκωμωδία» που παίζεται εδώ και μέρες σε βάρος των εργαζομένων-διαθεσίμων των Πανεπιστημίων.

Τονίζουμε ότι  οι διαθεσιμότητες στα Πανεπιστήμια αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με κανενός είδους ανάγκη «εξορθολογισμού» και κατανομής προσωπικού, «αναδιάρθρωσης» για την καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου.

Είτε είμαστε  υπάλληλοι των ΑΕΙ, είτε καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, είτε Σχολικοί φύλακες, είτε Καθηγητές,  ο σκοπός είναι ο ίδιος.

Να φτιάξουνε ένα κράτος κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της κερδοσκοπίας του κεφαλαίου. Και για την παιδεία, να υψώσουν τείχος ταξικών φραγμών στην ανώτατη εκπαίδευση για τα παιδιά του εργαζόμενου λαού, να δώσουν βορά στα νύχια των κερδοσκόπων την παιδεία συνολικά. Να οικοδομήσουν το Πανεπιστήμιο Α.Ε.

Καταγγέλλουμε την εφαρμογή του νόμου πλαισίου που μέσα από τους οργανισμούς των ΑΕΙ και ΤΕΙ βάζει δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ιδιωτικοποιεί την έρευνα, την σίτιση και την στέγαση των φοιτητών προχωράει σε διαγραφές φοιτητών, φτιάχνει πτυχία πολλών ταχυτήτων.

Καταγγέλλουμε την διαδικασία «εκλογής» Πρύτανη  και καλούμε τους υποψήφιους που το Συμβούλιο .Ιδρύματος  «επέλεξε» να παραιτηθούν. Καλούμε τα μέλη ΔΕΠ να μην συναινέσουν με την συμμετοχή τους στην παρωδία εκλογής και να συμπαραταχθούν μαζί μας ενάντια στο Νόμο και τις απολύσεις.

Καλούμε τους άλλους κλάδους εργαζομένων του Πανεπιστημίου, τους φοιτητές να παλέψουν μαζί μας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στις απολύσεις με:
  • Απεργία – κατάληψη  όλων των διοικητικών υπηρεσιών από σήμερα Δευτέρα 16.6. έως και την Τετάρτη 18.6.2014
  • Τετάρτη  18.6.2014 Γενική Συνέλευση 10  το πρωί.
  • Αποκλείουμε την παρουσίαση των υποψηφίων πρυτάνεων σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου  σήμερα στις 5 το απόγευμα ή όποια άλλη μέρα επιλέξουν.
  • Καλούμε σε σύσκεψη τα Σωματεία  και τους Συλλόγους της πόλης σήμερα Δευτέρα στις 8.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
  • Διοργανώνουμε συλλαλητήριο  την Πέμπτη 19.6.2014 στις 7.30 μμ στην Πλατεία Γεωργίου και καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι φορείς και συνδικάτα της Πάτρας.
  • Μαγειρεύουμε για τους φοιτητές της Εστίας την Τρίτη 17.6.2014 και μοιράζουμε το φαγητό οι ίδιοι στους οικότροφους.

Απαντάμε στην κοροϊδία της κυβέρνησης με συσπείρωση και αγώνα
Απαιτούμε :
Καμία απόλυση μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
 Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία
Οι απολύσεις είναι υπόθεση όλων μας Σήμερα είναι οι 99 Συνάδελφοι  μας αύριο είμαστε όλοι.
  • Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.
  • Ενότητα συσπείρωση και οργανωμένος αγώνας είναι η απάντηση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου