Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Κλαδικο σωµατείου Τύπου και Χάρτου Αχαΐας : Στον αέρα εργαζόµενοι πρακτορείου διακίνησης εφηµερίδων και περιοδικών



ANAKOIΝΩΣΗ
του Σωµατείου Τύπου-Χάρτου & Γραφικών Τεχνών Ν. Αχαΐας

για τους εργαζόμενους της  “ΑΡΓΟΣ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΕ



"Συναδέλφισσες – φοι,

Εικοσιένα (21)  εργαζόµενοι του πρακτορείου διακίνησης εφηµερίδων και περιοδικών «ΑΡΓΟΣ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΕ», βρίσκονται στον αέρα χωρίς απασχόληση και µεθοδεύεται η απόλυσή τους, αφού έχουν µμεταφερθεί όλα τα έντυπα που διακινούσε η Άργος Πάτρας στην Ευρώπη Πάτρας χωρίς παράλληλα να µεταφερθούν και οι εργαζόµενοι.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρα αντεργατικός, να κτυπηθούν οι εργαζόµενοι και τα δικαιώµατά τους. Αξιοποιείται σε Άργος και Ευρώπη, η όποια συρρίκνωση των εντύπων για να φορτώσουν στους εργαζόµενους άλλων πρακτορείων διανοµής διπλή δουλειά µε τις απειλές και τους εκβιασµούς και παράλληλα να πετάξουν στο δρόµο της ανεργίας 21 εργαζόµενους µε δουλειά και πείρα 15 και 20 χρόνων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.



Την Πέµπτη 5/6 πραγµατοποιήθηκε τριµερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η εργοδοσία ισχυρίστηκε ότι θα ανοίξει νέα µεταφορική εταιρεία και ότι θα τους µεταφέρει εκεί, όταν και όποτε ανοίξει. Αυτό συνιστά βλαπτική µεταβολή για τους εργαζόµενους, αφού δεν θα εργάζονται στο ίδιο αντικείµενο στο οποίο και δούλευαν τόσα χρόνια. Επίσης η εταιρεία κρατά οµήρους τους εργαζόµενους από τον Μάρτη, όπου και δίεκοψε τη λειτουργία της, ενώ τους έχει και απλήρωτους για τον µήνα Μάιο. Όλη αυτή η κατάσταση έχει φέρει σε σοβαρό αδιέξοδο τους εργαζόµενους και τις οικογένειες τους.

Το Δ.Σ. του Κλαδικού σωµατείου Τύπου και Χάρτου Αχαΐας καταγγέλλει το αντεργατικό σχέδιο της εργοδοσίας που υλοποιείται βήµα – βήµα και ξεκινάει από τις κεντρικές διοικήσεις της Άργος και της Ευρώπης και αξιοποιούνται µε το δικό τους αντεργατικό ρόλο οι εργολάβοι.

Οι εργαζόµενοι µαζί µε το σωµατείο τους, την στήριξη της Οµοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, δεν πρόκειται να δεχθούν το σφάγιασµό τους. Θα παλέψουµε για τα δικαιώµατά τους.

Καλούµε τους εργαζόµενους της Άργος Πάτρας και Ευρώπης σε συσπείρωση γύρω από το Κλαδικό σωµατείο που τους καλύπτει, την Κλαδική µας Οµοσπονδία, ενωµένοι αγωνιστικά να διεκδικήσουµε τα δικαιώµατά µας, να επιβάλλουµε το δίκιο µας. Δεν θα δεχθούµε καµία απόλυση.

Απαιτούµε τώρα την µεταφορά των 21 εργαζόµενων της Άργος Πάτρας στην Ευρώπη, όπου έχουν µεταφερθεί οι εφηµερίδες και τα περιοδικά για διακίνηση."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου