Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Κουτοπόνηροι ψάχνουν για αφελείς


Ο «ιδιωτικός στρατός του προέδρου», που κάλεσε σε αντισυγκέντρωση στην Πλατεία Πατριάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας, απειλώντας –επί της ουσίας– με λιντσάρισμα όσους τολμήσουν να αντιταχθούν στα σχέδια του «μεγάλου αφεντικού», έχει και άποψη (αυτό είναι είδηση!) για τα επίμαχα άρθρα του νομοσχέδιου για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας! Με θράσος χιλίων πιθήκων, παραδίδει μαθήματα (ναι, ζήσαμε να το δούμε κι αυτό!) γράφοντας:


«Οσον αφορά άλλες δραστηριότητες, βλέψεις, σχέδια, δουλειές διαφόρων μεγαλοεπιχειρηματιών ανά την επικράτεια (άρθρο 82), φυσικά και είμαστε κάθετα αντίθετοι, αρνητικοί και ενίοτε στο πλευρό όσων αντιστέκονται σε τέτοιες βλέψεις. Επίσης θεωρούμε τον οποιονδήποτε συσχετισμό του άρθρου 81 (που αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚΑΡΑΣ μας στην Νέα Φιλαδέλφεια) με το άρθρο 82 (που αφορά επιχειρηματικά σχέδια και ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας ανά την επικράτεια από οποιονδήποτε) βρώμικο, ύπουλο και καθοδηγούμενο».

Η κουτοπονηριά αυτή, σερβιρισμένη από το κέντρο που διοικεί τον «ιδιωτικό στρατό» που τραμπουκίζει, απειλεί και στέλνει απειλητικά ραβασάκια με σφαίρες, αποσκοπεί στην αλίευση αφελών στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ. Καλό είναι, λοιπόν, να ξέρουμε και τι περιλαμβάνουν αυτά τα δύο άρθρα και το ιστορικό τους.

Οταν κατατέθηκε για «διαβούλευση» το νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό, περιλάμβανε μόνο το σημερινό άρθρο 82 (που είχε σ’ αυτή την πρώτη βερσιόν του νομοσχεδίου τον αριθμό 81). Τι προβλέπει αυτή η ρύθμιση;



Άρθρο 82


Στο τέλος της περιπτώσεως 1στ της παραγράφου 1 του άρθρου 49 του ν. 998/1979 (Α’ 289), όπως ισχύει, προστίθενται νέα εδάφια ως εξής:

«α) Επιτρέπεται, επίσης, κατ’ εξαίρεση, η παραχώρηση κατά χρήση τμήματος άλσους ή πάρκου στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή σε εποπτευόμενα από αυτή νομικά πρόσωπα ή σε όσα έλκουν από αυτά δικαιώματα, καθώς και η αλλαγή χρήσης τμήματος άλσους ή πάρκου, το οποίο κρίνεται απολύτως αναγκαίο για τον εκσυγχρονισμό, βελτίωση, συμπλήρωση και ασφαλή λειτουργία νομίμως υφισταμένων ή για την ανέγερση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, υπό τις ακόλουθες σωρευτικές προϋποθέσεις:

αα) Το παραχωρούμενο τμήμα του άλσους ή του πάρκου δεν διασπά τη συνοχή και τη συνέχειά του, ως δασικού οικοσυστήματος και δεν αναιρεί τη λειτουργία του,

ββ) Οι εγκαταστάσεις ή τα κτίρια στο σύνολο της επιφάνειας του άλσους ή του πάρκου (συμπεριλαμβανομένου και του παραχωρούμενου κατά χρήση τμήματος) δεν μπορούν να υπερβαίνουν συνολικά το 5% της επιφανείας του άλσους ή του πάρκου,

γγ) Στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων θα προβλεφθούν πρόσφορα και κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα και ειδικοί όροι περιβαλλοντικής προστασίας που αντισταθμίζουν περιβαλλοντικά την αλλαγή της χρήσης του τμήματος του άλσους ή πάρκου.

β) Η εξαίρεση του εδαφίου α) δεν εφαρμόζεται για τα πάρκα και άλση των δήμων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης».


Να το ξαναπούμε, για να εμπεδωθεί. Αυτό είναι το περιβόητο άρθρο 82 καιαρχικά υπήρχε μόνο αυτό στο νομοσχέδιο, δεν υπήρχε το άρθρο 81 (θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί προστέθηκε το 81). Επειδή οι κουτοπόνηροι του «ιδιωτικού στρατού» υποστηρίζουν ότι «αφορά άλλες δραστηριότητες, βλέψεις, σχέδια, δουλειές διαφόρων μεγαλοεπιχειρηματιών ανά την επικράτεια»,τους καλούμε να μας υποδείξουν μία (αριθμός 1) τέτοια περίπτωση, πλην αυτής του Μελισσανίδη. Τα άλση και πάρκα Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, εξαιρούνται. Τι μένει; Μόνο το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ο Μελισσανίδης θέλει να κατασκευάσει την επιχείρησή του, υπό το πρόσχημα του «γηπέδου της ΑΕΚ». Δεν υπάρχει κανένα άλλο άλσος ή πάρκο που να έχει αυτές τις προϋποθέσεις, πλην του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αρα, το αφεντικό δε θέλει να κατασκευάσει γήπεδο της ΑΕΚ «στον χώρο που ανήκει στην ΑΕΚΑΡΑ μας και μόνο και στον χώρο που ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ όλων μας» (δηλαδή στα 26 στρέμματα που έχουν ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ στην ερασιτεχνική ΑΕΚ), αλλά θέλει να πάρει και το 5% του άλσους, δηλαδή άλλα 24 στρέμματα! Το άρθρο 82, που (το ξαναλέμε) ήταν στην αρχή τομοναδικό στο νομοσχέδιο, με το οποίο θα παραχωρούνταν ένα μεγάλο φιλέτο του άλσους στην επιχείρηση Μελισσανίδη, αποκαλύπτει το σχέδιο που οι κουτοπόνηροι του «ιδιωτικού στρατού» προσπαθούν να κρύψουν.

Και γιατί δεν έμειναν μόνο σ’ αυτό το άρθρο; Γιατί οι σύμβουλοί τους τους ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να ακολουθήσουν μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα έπρεπε να εκδοθεί άδεια παραχώρησης της έκτασης του άλσους από αυτόν στον οποίο ανήκει (το Δημόσιο). Κι ακόμη, θα έπρεπε να εκδοθεί από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής απόφαση άρσης της αναδάσωσης για τα συγκεκριμένα στρέμματα του άλσους. Για να εκδοθούν αυτές οι πράξεις θα έπρεπε να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία: εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών και υπογραφή των πολιτικών προϊσταμένων. Δεν ήταν καθόλου βέβαιο ότι π.χ. οι αρμόδιοι δασικοί υπάλληλοι θα συναινούσαν σε μια τόσο σκανδαλώδη απόφαση αποχαρακτηρισμού έκτασης του άλσους, ειδικά αν σκεφτούμε ότι τα άλση χαίρουν ιδιαίτερης προστασίας από τη δασική νομοθεσία.

Επειδή το αφεντικό βιαζόταν, αποφάσισαν να βάλουν μπροστά μια παράνομη διαδικασία fast track και έτσι έβαλαν τσόντα το άρθρο 81, το οποίο προστέθηκε την τελευταία στιγμή, όταν το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή.

Με το άρθρο 81 το αφεντικό παίρνει άμεσα ένα φιλέτο 6 στρεμμάτων από το άλσος (άρα είναι ψέμα ότι η επιχείρηση του Μελισσανίδη θα χτιστεί αποκλειστικά στο οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί παλιά στην ερασιτεχνική ΑΕΚ), ώστε να στήσει την επιχείρησή του και στη συνέχεια να την επεκτείνει, αξιοποιώντας το άρθρο 82.

Οι διαδικασίες που προβλέπονται στο άρθρο 81 είναι σκανδαλωδώς παράνομες και αντισυνταγματικές. Δεν επιτρέπεται με νόμο να παραχωρηθεί δημόσια έκταση, ούτε να γίνει άρση αναδάσωσης. Αυτά πρέπει να γίνουν με πράξεις της διοίκησης, οι οποίες ελέγχονται ως προς τη νομιμότητά τους από το ΣτΕ. Ομως, ας μην εφησυχάζουν, γιατί και αυτή η παράνομη διαδικασία του άρθρου 81 θα ελεγχθεί από το ΣτΕ, ας μην έχουν καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Υπάρχει σχετική νομολογία, που προβλέπει πως όταν με νόμο παρακάμπτεται το ΣτΕ, τότε το ΣτΕ κρίνει τον ίδιο το νόμο, όταν γίνει προσφυγή σ’ αυτό.

Να σταματήσουν, λοιπόν, οι κουτοπονηριές ότι δήθεν το άρθρο 81 δεν έχει καμιά σχέση με το άρθρο 82. Πακέτο πάνε και αφορούν και τα δύο την επιχείρηση Μελισσανίδη και κανέναν άλλο (προς το παρόν). Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστική η σιωπή του Μελισσανίδη επ’ αυτού. Δεν τον ακούσαμε να λέει «εμένα με ενδιαφέρει μόνο το 81 και όχι το 82». Δεν τον ακούσαμε να προτείνει στην κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 82, για να μην του κολλήσουν τη ρετσινιά ότι θέλει ν’ αρπάξει 24 στρέμματα του άλσους. Τυχαίο; Μόνο αφελείς θα μπορούσαν να θεωρήσουν τυχαία αυτή τη σιωπή.

Και για να τελειώνουμε με τις κουτοπονηριές, πρέπει να πούμε ότι η παραπλανητική προπαγάνδα του «ιδιωτικού στρατού» (που του την υπαγόρευσαν τα αφεντικά του) προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την προστυχιά της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που έκλεισε τη μυστική συμφωνία με τον Μελισσανίδη και πήγε στη Βουλή για να υποστηρίξει ότι είναι άλλο το άρθρο 81 και άλλο το άρθρο 82. Την απάντηση τους την έδωσε ο (υπεράνω υποψίας) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και δασολόγος) Β. Αποστόλου, που κατήγγειλε ότι τα άρθρα 81 και 82 πάνε πακέτο. Τους την έδωσαν τόσα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (όχι μόνο από τη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα), που αντιδρούν και απαιτούν να αλλάξει η απόφαση της ηγετικής ομάδας.

Αν οι τραμπούκοι του «ιδιωτικού στρατού» άντεχαν σε οποιαδήποτε συζήτηση, θα πήγαιναν να συζητήσουν με τους κατοίκους της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Ξέρουν όμως ότι σε μια συζήτηση δεν αρκούν οι άναρθρες κραυγές, αλλά χρειάζονται επιχειρήματα. Επειδή επιχειρήματα δεν έχουν, επειδή ξέρουν πολύ καλά ότι λένε ψέματα, γι’ αυτό συμπεριφέρονται ως μαφιόζοι, απειλώντας με λιντσάρισμα όποιον διαφωνεί και διαλύοντας ακόμη και τις συζητήσεις, σαν κοινοί φασίστες.

ΥΓ: Οι κάτοικοι της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έχουν και άλλους λόγους να ξεσηκώνονται. Με το άρθρο 18 παρ. 4 του νομοσχεδίου, προβλέπεται η μετατροπή όλων των αλσών σε Μητροπολιτικά Πάρκα, στα οποία θα επιτρέπεται η αλλαγή της χρήσης τους ως δασών, με διάφορες άλλες χρήσεις. Ιδού ο ρόλος που επιφυλάσσουν στο Αλσος της Ν. Φιλαδέλφειας με τη μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκο:

«VII. Μητροπολιτικό Πάρκο Νέας Φιλαδέλφειας: Προωθείται η ανάπτυξή του με χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού μητροπολιτικής εμβέλειας και αναψυχής. Η ανάδειξη του άλσους Φιλαδέλφειας σε μητροπολιτικό πάρκο συνδυάζεται με την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού της ΑΕΚ, καθώς και τις αναγκαίες και προβλεπόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χώρους και υποδομές στάθμευσης αλλά και την ανάπλαση στην ευρύτερη περιοχή».

Εμμέσως πλην σαφώς, οι συντάκτες του νομοσχεδίου ομολογούν, ότι δε θα φτάσει ούτε το 5% του Αλσους για την ολοκλήρωση της μπίζνας του Μελισσανίδη. Θα καταστραφούν και άλλα –άγνωστο πόσα– στρέμματα του Αλσους.



Κόντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου