Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ! Απαγωγή μέλους του Μποροτμπά (Borotba) στο Δνιεπροπετρόφσκ



*Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω πολύ σημαντική είδηση




Άγνωστα άτομα (σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες της ουκρανικής υπηρεσία ασφάλειας SBU) λεηλάτησαν το διαμέρισμα της Μαρίας Ματουσένκο (https://www.facebook.com/Maria.Matushenko) μέλος της Μποροτμπά, και την απήγαγαν.

Το ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου έχει εξαπολύσει μαζική καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η μαρξιστική οργάνωση Μποροτμπά (Αγώνας), υπέστη μια σειρά από παράνομες επιδρομές σε γραφεία της στο Κίεβο, το Χάρκοβο και την Οδησσό και τελικά αναγκάστηκε να περάσει στην παρανομία.

Στις 20 Μαΐου έγινε άλλη μια προσπάθεια από ένοπλους παραστρατιωτικούς κακοποιούς να απαγάγουν κορυφαία στελέχη της οργάνωσης στο Χάρκοβο μετά από μια αντικυβερνητική διαδήλωση. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει καταστολή και στο facebook, και γενικός εισαγγελέας έδωσε εντολή να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον οποιουδήποτε κάνει «δημόσιες προσκλήσεις για την βίαιη αλλαγή ή ανατροπή της συνταγματικής τάξης» ή ακόμα και «τη διανομή υλικών για την υποκίνηση τέτοιων πράξεων».

Καλούμε κάθε αριστερή και συνδικαλιστική οργάνωση και οργάνωση αλληλεγγύης να απαιτήσουν από τις ουκρανικές πρεσβείες και τα προξενεία την άμεση απελεθέρωση της Μαρίας Ματουσένκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου