Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Διήμερο εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου στην Πάτρα


Το διήμερο 20-21/6, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, το Μουσικό Εργαστήρι του Παμμικρασιατικού θα παρουσιάσει τη δουλειά που ετοιμάζει εδώ και μήνες. 

Ευχαριστούμε τους συντελεστές των εκδηλώσεων για την αποστολή.


-------------------------------

«Εκατό και πλέον εργαζόμενοι, με την ψυχή και την καρδιά τους ετοίμασαν το διήμερο των εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Αποδεικνύουν στην πράξη το τι μπορεί να κάνει ο δημιουργός του υλικού και πνευματικού πλούτου και στον τομέα του πολιτισμού. Δίνουν όχι μόνο χαρά, ευχαρίστηση και αισθητική απόλαυση αλλά και γνώσεις και μηνύματα που βοηθούν να ονειρευόμαστε και να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε, ν' αλλάξει ο τόσο άδικα διαρθρωμένος κόσμος.

Ας μη χάσει κανείς τις δύο συναυλίες στις 20 και 21 Ιούνη. Θ' ανοίξει η καρδιά μας».


Κώστας Πελετίδης



ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ξεκίνησε πέρυσι με πρώτη του ενασχόληση την Ποίηση στο Ελληνικό Τραγούδι όπου και παρουσίασε τη δουλειά του στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας τιμώντας παράλληλα για την προσφορά τους στον ελληνικό πολιτισμό τους Χ. Λεοντή και Δ. Καρατζά. Αποτελείται από μουσικούς και τραγουδιστές που έχουν τη φιλοδοξία να φέρουν την ερασιτεχνική δημιουργία στο προσκήνιο. Επιθυμεί να πορευθεί στο χώρο της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, αντλώντας δύναμη και πίστη από τις παραδόσεις των αγώνων του πολιτιστικού μας κινήματος.

Στα πλαίσια του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου δημιουργήθηκε φέτος χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού που έχει σκοπό να αναδείξει και να τιμήσει τραγούδια του τόπου μας που όρισαν και ορίζουν την ταυτότητα του λαού μας.

Το Μουσικό Εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όλους τους ερασιτέχνες δημιουργούς. Δεν μας περισσεύει κανείς. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Είναι μια ελπιδοφόρα πολιτιστική «αντεπίθεση» στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και στην ισοπέδωση της πολιτιστικής πολυμορφίας. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τον λαϊκό πολιτισμό και τις αξίες του, ενώνουμε τις προσπάθειές μας με τις ανάγκες και τις ανησυχίες του λαού μας, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του για μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου