Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

«Γη και ύδωρ» ζητά η Χαλυβουργία από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους που αρνήθηκαν παράταση των περικοπών

Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας αρνήθηκαν να συνηγορήσουν σε παράταση περικοπών των αποδοχών τους κατά 12,5% για ένα ακόμη τετράμηνο. Η πρόταση της εταιρείας τους βρίσκει κάθετα αντίθετους και στην έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μετά από ψηφοφορία 100 εργαζόμενοι ψήφισαν ΟΧΙ στην παράταση των περικοπών και 77 ΝΑΙ.

 
Το αποτέλεσμα όπως ήταν φυσικό δεν άρεσε καθόλου στην εταιρεία ωστόσο οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν σθεναρή στάση καθώς εδώ και δύο χρόνια έχουν κυριολεκτικά «ξετιναχθεί» οικονομικά αποδεχόμενοι διαρκώς μειώσεις στις αποδοχές τους και παρατάσεις των πετσοκομμένων επιχειρησιακών συμβάσεων.


Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο στελεχών της εταιρείας θα βρίσκεται στο Βόλο προκειμένου να έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων ενώ δεν αποκλείεται να απευθυνθούν τελεσίγραφα για εκ περιτροπής εργασία, περικοπή επιδομάτων αλλά και αποχωρήσεις στο πλαίσιο της πίεσης για να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τετελεσμένα, εάν και μέσα στο χώρο δουλειάς επικρατεί αποφασιστικότητα.

 
Η Χαλυβουργία επικαλείται μείωση παραγωγής και υψηλό ενεργειακό κόστος για τις απολύσεις και τις μειώσεις στους μισθούς που έγιναν.

 
Όπως μάλιστα επισημαίνεται εκ μέρους της εταιρείας «η επιστροφή 50 περίπου εκατομμυρίων από τα κέρδη της ΔΕΠΑ στους καταναλωτές φυσικού αερίου αποτελεί το χαρακτηριστικότερο, ίσως, παράδειγμα μέτρου που, ενώ θα μπορούσε να εφαρμοστεί πολύ γρήγορα προσφέροντας ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

 
Χθες πάντως η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου χαιρέτησε «ως γενναία» την απόφαση της γενικής συνέλευσης των χαλυβουργών του Βόλου η οποία απέρριψε τις νέες αξιώσεις του κ. Μάνεση για μειώσεις στους μισθούς τους.
 
«Οι χαλυβουργοί εργάτες -υπογραμμίζει «ο Μήτσος Παπαρήγας» πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά το ΟΧΙ τους θα πέσουν πάνω τους σαν τα σκυλιά ο μηχανισμός της εργοδοσίας, Μ.Μ.Ε. και «συνδικαλιστές» τους οποίους ξέρουν πάρα πολύ καλά για το ρόλο που έπαιξαν μέχρι σήμερα. Όλοι αυτοί με εκβιαστικά διλλήματα, τρομοκρατία και απειλές θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το ΟΧΙ των χαλυβουργών σε επόμενη γενική συνέλευση, όπως έχουν ξανακάνει και στο παρελθόν και όπως συνέβη πριν από λίγες μέρες στην ΑΓΕΤ. Καλούμε τους χαλυβουργούς με ταξική ενότητα να αποκρούσουν όλο αυτό τον ενιαίο μηχανισμό και να υπερασπιστούν την τιμή τους.

 
Αρκετά μέχρι σήμερα οι χαλυβουργοί έχουν σκύψει το κεφάλι. Ήρθε η ώρα να οργανώσουν την αντίστασή τους με αγώνα που να στοχεύει στην καρδιά που δημιουργεί τα προβλήματα τους.

 
Σ΄ αυτό τον αγώνα δεν θα’ ναι μόνοι τους.
 
Το Συνδικάτο Μετάλλου όπως σταθερά και αταλάντευτα έκανε μέχρι σήμερα (κάτι που το ξέρουν πολύ καλά οι χαλυβουργοί) θα είναι στο πλευρό των χαλυβουργών με όλες του τις δυνάμεις ταξικά αλληλέγγυο στον αγώνα που θα δώσουν για την ενιαία επίθεση που δέχονται όπως και όλη η εργατική τάξη από την εργοδοσία την κυβέρνηση και την Ε.Ε.».


taxiki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου