Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

«Ανδρέα Κουρή δεν τελειώσαμε μαζί σου»

Ανακοίνωση των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis
Αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, που αρνείται παράνομα εδώ και 2,5 χρόνια να μας καταβάλλει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που μας οφείλει, προχωρήσαμε σε μια ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την απονομή των βραβείων MAD χθες (23/6)στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.


Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από την κεντρική είσοδο της διοργάνωσης με τη συνδρομή αλληλέγγυων από πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες. Με συνθήματα, παλμό, τρικάκια και μοίρασμα κειμένων καταγγείλαμε για μια ακόμη φορά την εργοδοτική ασυδοσία του Ανδρέα Κουρή και το καθεστώς ασυλίας στο οποίο τυγχάνει και του παρέχεται απλόχερα από πολιτικούς παράγοντες, επιχειρηματίες, αλλά και από την ίδια τη Δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή που ο Ανδρέας Κουρής επεκτείνει συνεχώς τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες διοργανώνοντας το ένα σόου μετά το άλλο, σε όλο και μεγαλύτερους χώρους, με όλο και περισσότερους χορηγούς, φουσκώνοντας όλο και περισσότερο τις ήδη φουσκωμένες τσέπες του.
Αυτό το καθεστώς ασυλίας που αγκαλιάζει τον υπόδικό για χρέη και προς το Δημόσιο Ανδρέα Κουρή γίνεται παραπάνω από αισθητό κάθε φορά που διαδηλώνουμε έξω από τα σόου που διοργανώνει με την υπερβολική παρουσία κάθε λογής αστυνομικών δυνάμεων που, αντί να σπεύσουν να τον συλλάβουν για τις παρανομίες που διαπράττει, φροντίζουν να τον προστατεύουν.
Και εδώ θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε και την ισχυρή παρουσία ανδρών security που φορούσαν μαύρες μπλούζες δίχως τα διακριτικά της εταιρείας στην οποία εργάζονται.
Κατά τα λοιπά, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι λίγο πριν τη διαδήλωσή μας έγινε γνωστό ότι η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών ανέστειλε τη λειτουργία της εταιρείας που ήταν κύριος χορηγός των φετινών βραβείων MAD, εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμών προς τις αεροπορικές εταιρείες για το μήνα Μάιο. Όπως είναι φυσικό -και παρόλη τη διάψευση της εταιρείας λίγο αργότερα- οι συνειρμοί ήταν αναπόφευκτοι και το ερώτημα που προέκυψε ένα: μα, είναι δυνατόν ο διοργανωτής του χθεσινού σόου και ο χορηγός του να έχουν κοινό παρανομαστή τις οφειλές;
Και για να μην ξεχνιόμαστε. Μόλις τέσσερις μέρες πριν ανακοινώθηκε η επέκταση του καναλιού MAD στην Αλβανία με την έναρξη λειτουργίας του MAD Albania, στις 16 Ιουνίου μετά τη λειτουργία του στη Βουλγαρία και στην Κύπρο. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου «Το MAD, μέσα από αυτή την κίνηση, στοχεύει στη διαμόρφωση του μεγαλύτερου οργανισμού μουσικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και interactive μουσικών υπηρεσιών (internet, κινητή τηλεφωνία, social media κτλ.) στην Ελλάδα και τα ευρύτερα Βαλκάνια, παρέχοντας υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις πλατφόρμες επικοινωνίας και αναπτύσσονται διαρκώς βάσει των τεχνολογικών εξελίξεων και των αναγκών της αγοράς».
Συνεπώς, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι για τον Ανδρέα Κουρή λεφτά υπάρχουν και με το παραπάνω. Αλλά μόνο για να επεκτείνει τις μπίζνες του και να θησαυρίζει περισσότερο. Με τα λεφτά που οφείλει σε εμάς και σε άλλους. Πατώντας πάνω σε πτώματα και πετώντας στην ανέχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενούς του.
ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΣ!
Απολυμένοι/ες καταστημάτων Metropolis
Διόρθωση: Στην αρχική ανακοίνωση περιλαμβάνονταν και η παρακάτω παράγραφος την οποία οι συντάκτες αφαίρεσαν στη συνέχεια αφού διασταύρωσαν ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Μόνο που αυτή τη φορά η αστυνομική παρουσία ξεπέρασε τα όρια αφού ανάμεσα στους αστυνομικούς με πολιτικά που επόπτευαν τη διαδήλωσή μας υπήρξε και ένας που φορούσε μπλούζα χρώματος μπλε με το λογότυπο της ertopen. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός παρακολουθούσε σε μικρή απόσταση τόσο την προσυγκέντρωσή μας έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Φάληρο χώνοντας το πρόσωπό του σε διερχόμενο περιπολικό για να συνομιλήσει με το πλήρωμά του και στη συνέχεια παραβρέθηκε και στη διαδήλωσή μας έξω από το ΣΕΦ. Θεωρούμε επιβεβλημένο να καταγγείλουμε αυτό το γεγονός, δεδομένου ότι με αυτή την παραποίηση και το καμουφλάρισμα του συγκεκριμένου αστυνομικού οργάνου στην πράξη αμαυρώνεται και συκοφαντείται ο επίμονος αγώνας των συναδέλφων μας της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου