Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Βρώμικη η απόφαση για τις καθαρίστριες




Η "ανεξαρτησία" των Δικαστικών αρχών για μια ακόμα φορά, έκανε το θαύμα της. Μετά από συνεχόμενες τρομερά μεροληπτικές αποφάσεις, προσέθεσε στο "καρνέ" της μια ακόμα. Η επαναπρόσληψη των καθαριστριών από το Υπουργείο ακυρώνεται. 


Να πούμε εδώ ότι το αρχικό πόρισμα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ήταν η επαναπρόσληψή τους από το Υπουργείο Οικονομικών.

Για μια ακόμα φορά βλέπουμε πως η αστική δικαιοσύνη ενεργεί κατόπιν εντολών της Κυβέρνησης. Σε μια περίοδο που το σύστημα δονείται από τη δομική κρίση του, το κράτος θωρακίζεται αυταρχικά σε όλα τα επίπεδα. Προκειμένου να ρετουσάρει το προφίλ του αλύγιστου μηχανισμού που δε χαρίζεται σε κανέναν και για τίποτα. Πλάι λοιπόν στη συνεχόμενη κρατική καταστολή, πλάι στη τρομοκρατία που εξαπολύουν οι ακροδεξιές - νεοναζιστικές εφεδρείες του, έρχεται η αστική δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το πλέγμα πρόληψης - καταστολής που προωθείται. 

Σίγουρα η νίκη του αγώνα των καθαριστριών θα σηματοδοτήσει μια νέα κατάσταση στο εργασιακό τοπίο. Η αλληλεγγύη και ο αγώνας τους οφείλουν όχι μόνο να συνεχίσουν, αλλά και να πλαισιωθούν από άλλους εργασιακούς κλάδους. Γιατί μέσα από τη διεκδίκησή τους βλέπουμε ένα σημαντικό στοιχείο του εργατικού κινήματος που θέλουμε και παλεύουμε να δημιουργήσουμε. Τον ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας.


kokkinostupos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου