Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΙΤΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ – ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ



Η ταλαιπωρία της διαδικασίας για την αναβολή κατάταξης είναι τουλάχιστον ακραία. Ενώ το προσωπικό στο φρουραρχείο είναι ευγενικό, όσοι επιθυμούν αναβολή κατάταξης δοκιμάζουν τις αντοχές τους.
·         Το φρουραρχείο λειτουργεί προς αυτό το σκοπό μόνο για 5 εργάσιμες συνολικά, πρωινές ώρες (7.00-13.00).
·         Στο φρουραρχείο βρίσκονται ο φρούραρχος (συνταγματάρχης), ένας λοχαγός, ένας αξιωματικός γιατρός, 1 ή 2 άτομα στη γραμματεία και όσοι φαντάροι είναι εύκαιροι για να βοηθήσουν. Το παραμικρό να συμβεί και κάποιος να μη δουλεύει οι ουρές διογκώνονται άμεσα.

Όπως συνέβη και τη Παρασκευή 27-6. Ο λοχαγός μετά τις 10.00 έφυγε από το πόστο του, άφησε το γιατρό με 2 φαντάρους και άρχισε το φαί και τους καφέδες, ενώ παράλληλα ο φρούραρχος κλείστηκε στο γραφείο του ένα 2ωρο με έναν παπά και το παπαδοπαίδι του για «άγνωστο» λόγο. Ακόμη, εξαιτίας του ενός γιατρού, έρχονται και φαντάροι που χρειάζονται την υπηρεσία. Όλα αυτά με 50 ανθρώπους να έχουν στηθεί σε όλες τις πιθανές ουρές από τις 7.00. Οι φαντάροι προσπαθούσαν με αυτοσχεδιασμούς να βελτιώσουν την κατάσταση και να τηρήσουν κάπως δίκαια τη σειρά αναμονής που κάποια στελέχη την παρέκαμπταν όταν ήθελαν, αλλά ήταν λίγοι και επίσης είχε έρθει για δουλειά γραφείου κι ένας φαντάρος στρατονόμος! Όταν κάποια στιγμή υπήρξε μία ευγενική και ήσυχη διαμαρτυρία, κάποια στελέχη απάντησαν με ειρωνεία και γκρίνια. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πως για πάνω από τους μισούς ανθρώπους η διαδικασία αναβολής εκτείνεται σε 2 εργάσιμες καθώς δεν προλαβαίνουν τις υπηρεσίες πριν κλείσουν (7 ολόκληρες ώρες!!!), ενώ κάποιοι είπαν πως πήγαιναν δεύτερη ημέρα στο φρουραρχείο και θα σπαταλήσουν και τρίτη για τη στρατολογία.
Συμπερασματικά, η ταλαιπωρία δε θα υπάρχει εάν επεκταθεί το χρονικό περιθώριο, προστεθούν στελέχη στα πόστα και δουλεύει κανονικά και περισσότερο το προσωπικό με οργάνωση και σεβασμό στο πλήθος που έχει βρεθεί εκεί και έχει ιατρικά προβλήματα πάσης φύσεως.
Αντιθέτως, στη στρατολογία στο Ρουφ, ένα στέλεχος ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα των αναβολών και μαζί με την προηγούμενη ψυχοφθόρο κωλυσιεργία η διαδικασία επισπεύδεται, αφού δεν προλαβαίνουν να πάνε όλοι.

Το φοβερό στο Ρουφ είναι πως δεν έχουν καν να πουλήσουν πόσιμο νερό, όχι μόνο στους επισκέπτες, αλλά και στους φαντάρους! Οι οποίοι είναι αναγκασμένοι τέτοια εποχή με ζέστες και καύσωνα, όπως σήμερα, να παραγγέλνουν μπουκάλια του 1 ευρώ σωρηδόν από τυροπιτάδικο εκεί κοντά. Με λίγα λόγια ο μισθός τους σε 2-3 ημέρες έχει καταναλωθεί.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου