Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Καταγγελία του Συντονιστικού Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών για το «σχέδιο ΚΑΡΦΙΤΣΑ»



Διαβάσαμε το πρωί της Τρίτης 17 Ιούνη την ανακοίνωση-κάλεσμα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ που καλεί σε «ανοιχτή και ΕΙΡΗΝΙΚΗ συγκέντρωση στην Πλατεία Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Πέμπτη 19/6 και ώρα 18.00 με θέμα φυσικά το γήπεδό μας στα χώματά μας...». Για όσους δεν κατάλαβαν, τα δυο απειλητικά υστερόγραφα του καλέσματός τους, απευθύνονται στο Συντονιστικό Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, το οποίο έχει, από την προηγούμενη Πέμπτη 12/6, καλέσει ανοιχτή συζήτηση για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής (ΡΣΑ) στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα και μια ώρα αργότερα. Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι η «ειρηνική συγκέντρωση» των οπαδών είναι μια αντισυγκέντρωση που επιδιώκει να θεσπίσει το νέο παρακράτος και θυμίζει έντονα την οργάνωση «Καρφίτσα», η οποία δολοφόνησε πριν πενήντα χρόνια τον βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη.

 
Πρόκειται για την πέμπτη φορά τους τελευταίους εννιά μήνες που οι οπαδοί της ΑΕΚ παρεμβαίνουν δυναμικά στα τεκταινόμενα της πόλης κατ' αυτόν τον τρόπο. Προηγήθηκαν δύο «ειρηνικές συγκεντρώσεις» σε δημοτικά συμβούλια όπου υφαρπάχθησαν αποφάσεις, μία δίπλα σε προεκλογική συγκέντρωση και άλλη μία σε εκδήλωση πρωτοβουλίας κατοίκων που επιχείρησε να διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης στις 29/5. Εύλογα μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ θα επισκεφθούν και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο στην ειδική συνεδρίασή του για το νέο ΡΣΑ την ερχόμενη Δευτέρα 23/6.
 
Καλέσαμε εξαρχής την εκδήλωση για να μπορέσει ν' ανοίξει μια αναγκαία συζήτηση η οποία, με ευθύνη του δήμου και των πολιτικών φορέων της πόλης, δεν έχει ανοίξει εδώ και μήνες. Έχουμε κάθε καλή διάθεση να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε και να συμφωνήσουμε για τα προβλήματα της πόλης, σημερινά και αυριανά, με κάθε πολίτη, και με τους φίλους της ΑΕΚ, αν αυτοί το επιθυμήσουν. Καλωσορίζουμε μάλιστα την αντίθεσή τους στο καταστροφικό για το Άλσος μας άρθρο 82 του νέου ΡΣΑ, που επιτρέπει την επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Δικέφαλος ΑΕ στο χώρο του Άλσους. Τους καλούμε να δηλώσουν την αντίθεσή τους και στις ρυθμίσεις των άρθρων 18 και 19, που κλέβουν το Άλσος από τον δήμο μας για να καταλήξει στα χέρια ενός φορέα που σκοπό του θα έχει την οικοπεδοποίησή του για να φιλοξενήσει εμπορικές δραστηριότητες.
 
Οι απειλές και οι αντισυγκεντρώσεις δε βοηθούν στην κατεύθυνση της ομαλής δημοκρατικής συζήτησης. Το αντίθετο, μάλιστα: ενώ το κάλεσμα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ μιλά για ανεξαρτησία και αντίθεση στα κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα, την ίδια στιγμή αυτοί αντικειμενικά δουλεύουν για λογαριασμό του Δημήτρη Μελισσανίδη και των σχεδίων του για την πόλη μας, που αποτυπώνονται τόσο στο άρθρο 81, όσο και στα άρθρα 18, 19 και 82 του νέου ΡΣΑ.
 
Τι θα γίνει λοιπόν; Θα επιβληθούν οι όροι του δημοκρατικού διαλόγου ή θα επικρατήσει άνευ διαλόγου αυτός που φωνάζει δυνατότερα; Στη μια περίπτωση, θα ζούμε στην Νέα Φιλαδέλφεια με την παράδοση των δημοκρατικών αγώνων και της λαϊκής συμμετοχής. Στη δεύτερη, ίσως οι αρμόδιοι θα πρέπει να σκεφτούν να την μετονομάσουν σε Παλέρμο...




Συντονιστικό Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου