Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Κατήφορος δίχως τέλος: Οι χαιρετούρες και οι ευχές του ΚΚΕ στο συνέδριο του «Ποταμιού»


Από τον 902.gr


Σε χαιρετισμό της στο Συνέδριο του «Ποταμιού» η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, εκ μέρους της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ευχόμαστε καλές εργασίες στο συνέδριό σας. Το συνέδριό σας πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ο λαός μας ζει τις οδυνηρές συνέπειες των αντιλαϊκών βάρβαρων μέτρων που παίρνονται από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις που στηρίζουν το σύστημα που ζούμε.
Το ΚΚΕ, όπως γνωρίζετε από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα της κρίσης, ως κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, που τελικά την πληρώνει μόνο ο λαός στο όνομα του μεγάλου χρέους. Και θα συνεχίζει είτε με κούρεμα είτε με επιμήκυνση η όποια άλλη μορφή ρύθμισης ενός χρέους που είναι του κράτους των μονοπωλίων και όχι του λαού.
Συνεπώς, θεωρούμε ότι η αντιπαράθεση για το ποιος, ποια κυβέρνηση μπορεί καλύτερα να διαπραγματευτεί το χρέος, δεν αφορά πραγματικά το λαό μας και τα δικαιώματά του, αλλά στο πως και ποια τμήματα του κεφαλαίου, θα βγουν ωφελημένα σε βάρος του λαού.
Η ανακοπή της σημερινής πορείας και των αντιλαϊκών μέτρων δεν είναι ζήτημα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης ή διαχείρισης από τη σημερινή ή μια άλλη κυβέρνηση, που θα κινείται εντός των τειχών της ΕΕ, του ΔΝΤ, που δεν θα αμφισβητεί, αντίθετα θα υπηρετεί το σημερινό δρόμο ανάπτυξης, την ανάγκη συνέχισης των αναδιαρθρώσεων σε βάρος του λαού.
Σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι η πρόταση του ΚΚΕ που κωδικοποιημένα λέει κοινωνικοποίηση του πλούτου, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, είναι η μόνη ρεαλιστική και συμφέρουσα για το λαό.
Γενικότερα θεωρούμε ότι ο λαός μας είναι αναγκαίο να οικοδομήσει τη δική του λαϊκή κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, που θα αντιπαλεύει την εξουσία των μονοπωλίων και τις κυβερνήσεις τους. Αυτή η συμμαχία μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού και όχι οι λεγόμενες αναδιατάξεις, που διαιωνίζουν το σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης. Αυτή η συμμαχία θα αντιμετωπίσει αντιλαϊκά μέτρα, τον αυταρχισμό, την καταστολή των λαϊκών αγώνων, τη συκοφαντία, τη θεωρία των άκρων, που τσουβαλιάζει τη δράση του λαϊκού κινήματος με προβοκάτορες ή με τους ναζιστές της ΧΑ.
Κυρίες και κύριοι σύνεδροι γνωρίζετε ότι το ΚΚΕ έχει καθαρή στάση στην κριτική μας και στην κυβερνητική πολιτική και στα άλλα κόμματα. Επιδιώκουμε να γίνεται ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές, σε στρατηγικές, πάνω σε προγράμματα που να βοηθούν το λαό να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα.
Με αυτές τις σκέψεις, ευχόμαστε καλές εργασίες στο συνέδριό σας. Ευχαριστώ».

8 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά, Η Αντικαπιταλιστική "Αριστερη;" Συμμαχία, υπάρχει για να πολεμά τον καπιταλισμόή το ΚΚΕ; Εξηγήστε μας! Που βλέπετε την κατρακύλα; Στο ότι βρέθηκε στο συνέδριο του Ποταμιού; Ή στο ότι, με την ευκαιρία του χαιρετισμού, ανέπτυξε τη θέση του για την τρέχουσα πολιτική αλλά και για αποχώρηση και αποδέσμευση από την ΕΕ; Εσείς; ποια είναι η θέσησας; Μέσαστην ΕΕ ή Έξω; Ενάντια στον καπιταλισμό ή με τον καπιταλισμό ενάντια στο ΚΚΕ; Αν Θέλετε μπορείτε να διαγράψετε και αυτό το σχόλιο όπωσ διαγράψατε και το προηγούμενο...

   Διαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. hasta la victoria siempre1 Ιουλίου 2014 - 1:01 π.μ.

  Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού
  και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;

  Αν μη τι άλλο, το ΚΚΕ έδωσε μια απάντηση στο ερώτημα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι παραπάνω καλό θα ήταν να σκεφτούν το γιατί το ΚΚΕ πήγε και χαιρέτησε στο συνέδριο του Ποταμιού και όχι σε συνέδρια άλλων αριστερών κομμάτων και οργανώσεων. Δε πας στα δεύτερα γιατί είναι οππορτουνιστές, ρεφορμιστές ή δε ξέρω και εγώ τι άλλο και πας στο Ποτάμι?

  γιατί το θεωρεί ότι είναι?

  ένα κόμμα με κοινό που αποτελεί ακροατηριο ευνοϊκό για το ΚΚΕ?

  Γιατί είναι ένα κόμμα που αποτελέι προνομιακό σύμμαχο για το ΚΚΕ?

  Αν είναι το δεύτερο υπάρχει κατήφορος και μεγάλος μάλιστα...Οταν πας σε ένα ακόμα ανάχωμα του συστήματος με αρχηγό έναν τύπο που βγήκε από τον ΔΟΛ.. Ισχύει το δεύτερο υπάρχει εξίσου κατηφόρα γιατί στο περισσό έχουν χάσει τη μπάλα πλέον...

  Οι Κομμουνιστικές ιδέες δεν έχουν ανάγκη να αναπτυχθούν στα παράσιτα που το ίδιο το σύστημα γεννά, αλλά στο δρόμο και την εργατική τάξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από πού προκύπτει "κατήφορος" του ΚΚΕ, από ποιό σημείο της ομιλίας της σ/σας ή γιατί απλώς πήγε ... και με την εκεί παρουσία του έγινε τί ;;;;
   Βλακώδης και γελοίος ο τίτλος που επιλέξατε, όπως κατάφωρη και γελοία και η "χολή" κατά του τιμημένου ΚΚΕ που με κάθε ευκαιρία χύνετε εναντίον του.... Αλλά σε τούτα 'δω τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει... Χυδαίος και ύπουλος αντικομμουνισμός με "αριστερό" προσωπείο, τουλάχιστον οι χρυσαυγίτες είναι μαρκαλισμένοι με τον αγκυλωτό σταυρό...
   ΣΠΥΡΟΣ

   Διαγραφή
  2. Έλα ντε και τι έγινε;;; Και επειδή είναι και οι μέρες της "επετείου".....και τι έγινε όταν τρώγατε τα ντολαμαδάκια της Μαρίκας;

   Συμβουλή: Άσε την κασέτα για δήθεν αντικομμουνισμούς και άλλες τέτοιες αστειότητες και προβληματίσου για την ουσία της κίνησης αυτής εκ μέρους του ΚΚΕ

   Διαγραφή