Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο για τις φυλακές και τον αγώνα των κρατουμένων



Η κυβέρνηση ΝΔ, Πασοκ - Ελιάς & Τραπεζιτών, παρά τη σκληρή εκλογική της καταδίκη, συνεχίζει με αμείωτη ένταση το πογκρόμ μέτρων ενάντια σε κάθε εργατικό, λαϊκό και δημοκρατικό δικαίωμα. Αναβαθμίζει συνεχώς την καταστολή (αστυνομική, ποινική-δικαστική, σωφρονιστική) και υποβαθμίζει, έως ευτελίζει, το ίδιο το σύστημα του αστικού κοινοβουλευτισμού, το Σύνταγμα και τους νόμους. Μετά το  εσπευσμένο, σκόπιμο και απαράδεκτο κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής, εισάγει προς ψήφιση μια σειρά κρίσιμων νομοσχεδίων, όπως αυτά για το ξεπούλημα της ενέργειας, των αιγιαλών, αλλά και το ν/σ για τις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας, τύπου Γ, για τα Λευκά Κελιά ελληνικής εκδοχής…


Ένα νομοσχέδιο, που καταργεί κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα κρατουμένων και εισάγει φασιστικής έμπνευσης ρυθμίσεις, όπως, μεταξύ άλλων: *καθεστώς πλήρους απομόνωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων και υποδίκων (κατά κύριο λόγο πολιτικοί και απείθαρχοι κρατούμενοι), μια φυλακή μέσα στην φυλακή… * στέρηση αδειών, ημιελεύθερης διαβίωσης, μεροκαμάτων, δικαιώματος επικοινωνίας * θεσμοποίηση του ρόλου του καταδότη με εισαγωγή ευνοϊκών ρυθμίσεων για αυτούς τους ποινικούς αδικηματίες, που θα καταδίδουν εμπλεκόμενους σε πράξεις πολιτικής βίας. Την ίδια στιγμή, που όλο αυτό το εγχείρημα αναδεικνύεται και σε μια τεράστια οικονομική επιχείρηση κατασκευής-συντήρησης κτιρίων και υποδομών και ιδιωτικοποίησης παρεχομένων υπηρεσιών (φύλαξη, τροφοδοσία κλπ).

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει το εκδικητικό αυτό νομοσχέδιο, που με εξαιρετικές ρυθμίσεις κατηγοριοποιεί τους κρατούμενους στοχεύοντας στην ηθική και φυσική εξόντωση τους και ζητά την άμεση απόσυρσή του. Συμμετέχει σε συλλογικές δράσεις, που στόχο έχουν να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, το οποίο δεν βρήκε ούτε έναν υποστηρικτή από τους φορείς, που είχαν κληθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Στέκεται δίπλα στον αγώνα των κρατουμένων, για όσο αυτός διαρκέσει, που αποφάσισαν με κόστος να αντισταθούν στην επιβολή αυτού του σωφρονιστικού μεσαίωνα, ξεκινώντας από τις 23 Ιούνη απεργία πείνας. Ζητάμε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους. Γιατί, σε αυτήν την περίπτωση, η έμπρακτη αλληλεγγύη των «έξω» πάει χέρι χέρι με την αντίσταση και μαχητικότητα των «μέσα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου