Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

marxists.org ελληνικό τμήμα




Φίλες και φίλοι της Μαρξιστικής Σκέψης,
Σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα του περιοδικού μας ανέλαβε πρόσφατα το Ελληνικό Τμήμα του ΜΙΑ, του Marxists Internet Archive (http://www.marxists.org/).
To Marxists Internet Archive είναι η βασική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του μαρξισμού στο Διαδίκτυο. Εκεί υπάρχουν συγκεντρωμένα τα έργα των κλασικών του μαρξισμού, αλλά και πολλών άλλων επιφανών μαρξιστών, σε 62 γλώσσες (περιλαμβάνει πάνω από 720 συγγραφείς).

Τα Ελληνικό Τμήμα (http://www.marxists.org/ellinika/index.htm) ήταν αδρανοποιημένο μέχρι πρόσφατα. Ήδη όμως αρχίσαμε να το εμπλουτίζουμε και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχει γίνει μια αξιόπιστη αναφορά και πηγή γνώσης για όσους ενδιαφέρονται για το μαρξισμό στη χώρα μας. Θα σας ενημερώνουμε τακτικά για νέα έργα και συγγραφείς που θα προστίθενται.
Σήμερα, ενόψει της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των διλημμάτων με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα, η ανάγκη μελέτης και θεωρητικά θεμελιωμένων επεξεργασιών είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον για το μαρξισμό αναζωογονείται μετά από μια περίοδο αδιαφορίας που έχει αφήσει έντονα σημάδια παρανοήσεων και άγνοιας.
Η σοβαρή γνωριμία με κάθε ρεύμα, του μαρξισμού περιλαμβανόμενου, μπορεί να γίνεται μόνο μέσα από τη μελέτη των πηγών. Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύουμε ότι ένα έγκυρο ελληνικό σάιτ αφιερωμένο στους μαρξιστές είναι απόλυτα απαραίτητο.
Όσοι φίλοι θα ήθελαν να βοηθήσουν στη δουλειά μας, συνεισφέροντας μεταφράσεις, κ.λπ., μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στο e-mail chrkefal@otenet.gr (Χρήστος Κεφαλής).



Διαβάστε νέα αναρτημένα κείμενα :

Αντόνιο Γκράμσι : Στείρα και αρνητική κριτική

Φρίντριχ Ένγκελς : Για τον αντισημιτισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου