Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

Αλήτες, ρουφιάνοι, ΠΑΣΟΚοδημοσιογράφοιΣε στοχοποίηση όσων στηρίζουν των αγώνα των καθαριστριών, με πρακτικές που παραπέμπουν στις μαύρες κουκούλες των δοσίλογων της κατοχής, προχωρούν τα τελευταία 24ωρα άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ και ομοκρέβατοι (embedded) δημοσιογράφοι τους.
Η ηλεκτρονική έκδοση iefimerida έχει φτάσει στο σημείο να παρουσιάζει φωτογραφίες στις οποίες κυκλώνει το πρόσωπο ενός ατόμου, γιατί όπως αναφέρεται μοίρασε κλαριά από ελιά στις καθαρίστριες.

Στην τραγελαφική περιγραφή, το κείμενο παρουσιάζει το συγκεκριμένο άτομο σχεδόν σαν τρομοκράτη, ο οποίος κινούνταν ύποπτα έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.
Το «ρεπορτάζ» αποδίδεται στον γνωστό συντάκτη του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπαχρήστου, και την εφημερίδα τα ΝΕΑ, που όπως φαίνεται αποφάσισε να επιστρέψει στα χρόνια του δοσιλογισμού, στον οποίο διέπρεψε ο ΔΟΛiefimerida.


Η συγκεκριμένη πρακτική στοχοποίησης, που χρησιμοποιείται και από νεοναζιστικά site της Χρυσής Αυγής, θα έπρεπε να απασχολήσει κάποια στιγμή και την ΕΣΗΕΑ αλλά και την Ελληνική Αστυνομία. Πολύ περισσότερο που τα τελευταία 24ωρα υπάρχουν καταγγελίες για προσπάθεια εκφοβισμού των καθαριστριών από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ποια κοινωνική ανάγκη και δημοσιογραφική λειτουργία εξυπηρετεί άραγε η στοχοποίηση συγκεκριμένων ατόμων τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν πλέον εύκολος στόχος για τους ναζιστές; Θα αναλάβουν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι την ευθύνη τους σε περίπτωση μιας τέτοιας επίθεσης;


Οι καθαρίστριες εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση για την στοχοποιήσή τους από τη Χρυσή Αυγή:
«Από το πρωί, ομάδες Χρυσαυγιτών περιφέρονται γύρω από τον χώρο που πραγματοποιείται η καθιστική διαμαρτυρία μας, βρίζοντας και απειλώντας.
Μια μέρα μετά την επίθεση των δυνάμεων της κρατικής καταστολής και τους τραυματισμούς, εμφανίστηκαν και οι παρακρατικές ομάδες να μας τρομοκρατήσουν ελπίζοντας πως θα μας αναγκάσουν να γυρίσουμε στα σπίτια μας, φοβισμένες και ταπεινωμένες.
Πιστή στο ρόλο της η θρασύδειλη εγκληματική συμμορία εμφανίζεται σαν το μακρύ χέρι της εξουσίας, πάντα ενάντια στους εργατικούς αγώνες τρομοκρατώντας απολυμένες γυναίκες.
Ας γνωρίζουν οι καθοδηγητές τους πως οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες δεν θα υποχωρήσουν, δεν θα γυρίσουν στα σπίτια τους αλλά στις δουλειές τους.
Προειδοποιούμε τη κυβέρνηση πως από εδώ και πέρα αναλαμβάνει ακέραια τη ευθύνη για την σωματική ακεραιότητα των διαμαρτυρόμενων καθαριστριών.
Καλούμε τέλος τους εργαζόμενους και ανέργους, τις νέες και τους νέους να πλαισιώσουν ακόμη πιο δυναμικά περιφρουρώντας το χώρο της διαμαρτυρίας.
Το Συντονιστικό των απολυμένων καθαριστριών 4-6-2104
Α.Χ
Υ.Γ Δεχθήκαμε κριτική για το γεγονός ότι παραθέτουμε το link από το συγκεκριμένο κείμενο της iefimerida προσφέροντας «χτυπήματα» στο site. Εκτός του ότι αποτελεί υποχρέωσή μας να παραθέσουμε την πηγή, μια απλή ματιά στη συγκεκριμένη σελίδα δείχνει ότι είναι τόσο καλά πληρωμένη από τον ΟΠΑΠ, την τράπεζα Πειραιώς και άλλες εταιρείες, μέσω διαφημίσεων, που δεν χρειάζεται τη δική μας στήριξη.


1 σχόλιο:

 1. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διαπίστωσε:
  "Ταυτόχρονα, το τελευταίο διάστημα όλο και πιο φανερά εκδηλώνεται η αντίθεση "μεταξύ του αντικειμενικά ενισχυόμενου συστήματος με πολλούς πόλους και της τάσης των ΗΠΑ και της ιστορικής Δύσης να τηρήσουν τις συνηθισμένες κυριαρχικές θέσεις τους, μεταξύ της πολιτισμικής πολυπλοκότητας του σύγχρονου κόσμου και των προσπαθειών να επιβάλουν σε όλους τη δυτική κλίμακα των αξιών ".
  Η Δύση, όπως επισήμανε ο Υπουργός, "όλο και περισσότερο απομακρύνεται από τις δικές της XPIστιανικές PIζες και όλο και λιγότερο αποδέχεται τα θρησκευτικά αισθήματα των ανθρώπων από άλλα θρησκεύματα ".!!

  YΓ 1: Απόφαση κόλαφος για τους δανειστές της Ισλανδίας. Η Ισλανδία είχε το δικαίωμα, όταν οι τράπεζές της κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2008, να αρνηθεί να αποζημιώσει τους ξένους επενδυτές, αποφάνθηκε σήμερα το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Ανταλλαγών (AELE).
  Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα που παρουσίασαν η Βρετανία και η Ολλανδία, αναφέρεται στη σχετική δικαστική απόφαση.
  YΓ 2: Ουκρανία: Λουτρό αίματος με επικάλυψη ... E.E. and USA and ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή