Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Φινάλε για την "Ελευθεροτυπία";





Για την κατάσταση που επικρατούσε στην «Ελευθεροτυπία» θα σας συνιστούσαμε να διαβάσετε τρία πολύ ενδιαφέροντα κείμενα που έχουν δημοσιευτεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Το πρώτο αναφέρετε στο ιστορικό της κρίσης της και το υπογράφει η δημοσιογραφική ομάδα του «Ιου», ενώ το δεύτερο που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Ψαρά κάνει λόγο για «Ελευθεροτυπία "ειδικού σκοπού"».



Το πιο πρόσφατο μας δείχνει  μια άλλη πτυχή της ίδιας ιστορίας. «Την ασυδοσία εργοδοτών, την ύπαρξη νόμων που τους καλύπτουν, το καθεστώς ατιμωρησίας και το χαμένο δίκιο των εργαζομένων. Η περίπτωση των εκδοτριών Τεγοπούλου-Μακρή είναι ενδεικτική», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην εργαζόμενος της «Ελευθεροτυπίας» Γιάννης Παντελάκης, που υπογράφει το άρθρο.

Εναυσμα γ’ αυτή μας την ανάρτηση ήταν η παρουσία του συνεταίρου της Μάνιας Τεγοπούλου μια μέρα αφού πτώχευσε η «Ελευθεροτυπία», δικηγόρου Χάρη Οικονοπόπουλου, η εταιρεία του οποίου «Τρίτη όψη», εκδίδει σήμερα την "Ε" στην χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, και ο οποίος δήλωσε την πρόθεση του για συνέχιση της κυκλοφορίας της.

Εκτός αυτού, ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάστηκε σαν ο μεγάλος «ευεργέτης» της εφημερίδας, που από δημοκρατική ευαισθησία τοποθέτησε λεφτά σ’ αυτή την επιχείρηση, σχεδόν πανηγύριζε για τις εκατοντάδες απολύσεις που έχουν γίνει σ’ αυτή την εφημερίδα -χωρίς οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα καθώς και τις αποζημιώσεις τους- και καμάρωνε που σήμερα την κυκλοφορεί με 150 εργαζομένους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου