Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Συναυλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 8μ.μ. το Στέκι Μεταναστών οργανώνει συναυλία αλληλεγγύης στους μετανάστες κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά την επιδρομή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ το πρωί της 8ης Απριλίου. 


Στην συναυλία αλληλεγγύης συμμετέχουν:


RadioSol 
TE PAVARURIT

Mc Yinka 
307 Jam Squad


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤη Τετάρτη 25 Ιουνίου δικάζονται (μετά από δυο αναβολές) οι 12 μετανάστες συλληφθέντες και ο Έλληνας φοιτητής. Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για να μην περάσει η ρατσιστική στοχοποίηση εις βάρος των μεταναστών και όσων στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτούς.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Την Τρίτη 8 Απριλίου γύρω στις 11:00 το πρωί ομάδα από είκοσι Χρυσαυγίτες με αντικείμενα στα χέρια επιτίθεται σε μετανάστες μικροπωλητές που βρίσκονται έξω από την ΑΣΟΕΕ και προσπαθεί να αποκλείσει ανεπιτυχώς την είσοδο του Πανεπιστημίου. Λίγο αργότερα η επίθεση των Χρυσαυγιτών ενισχύεται από ασφαλίτες, Δελτάδες και ΜΑΤ, που εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή, κατά το οποίο χτυπάνε κόσμο αδιάκριτα και τελικά συλλαμβάνουν ένα φοιτητή και 12 μετανάστες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιείται από πλήθος κόσμου πορεία διαμαρτυρίας προς το Α.Τ. Κυψέλης, η οποία ανακόπτεται από την αστυνομία και καταλήγει σε συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής. Το πρωί της επόμενης μέρας οι συλληφθέντες οδηγούνται στα δικαστήρια με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, των απλών σωματικών βλαβών και του παράνομου εμπορίου, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία πραγματοποιεί τρομοεισβολή στα σπίτια των συλληφθέντων χωρίς παρουσία εισαγγελέα και χωρίς τελικά να βρει κάτι το επιβαρυντικό. Η δίκη αναβάλλεται για την Τετάρτη 23 Απριλίου, αλλά με απόφαση της αστυνομίας διατάσσεται η κράτηση των 12 μεταναστών, απ’ τους οποίους οι 6 κρατούνται στο Α.Τ. Ομόνοιας και οι υπόλοιποι 6 στην Αμυγδαλέζα, ενώ ο Έλληνας φοιτητής αφήνεται ελεύθερος.

Η άνιση μεταχείριση των κατηγορουμένων και η παράνομη κράτηση των μεταναστών, η οποία υλοποιείται δυνάμει ρατσιστικών διατάξεων που προβλέπονται σε διοικητικούς νόμους, προεδρικά διατάγματα και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταδεικνύει για πολλοστή φορά την εφαρμογή ενός εξαιρετικού «κράτους δικαίου» εις βάρος των μεταναστών. Οι φασιστικής έμπνευσης νόμοι που θεσπίζονται σωρηδόν, καμουφλάροντας αντιδραστικές πρακτικές με το μανδύα της νομιμότητας, παρέχουν την υπερεξουσία σε αστυνομία και δικαστές να διατάσσουν τον εγκλεισμό των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να παρατείνουν αυθαίρετα και επ’ αόριστον την κράτηση, να αφαιρούν νομιμοποιητικά έγγραφα και να απελαύνουν ακόμα και μετανάστες αιτούντες άσυλο, προφασιζόμενοι δήθεν «λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας της χώρας». Σ' αυτό το κλίμα βρίσκεται και η γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που επιτρέπει παράταση ακόμα και 18μηνης κράτησης μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάτι που εκτός από απάνθρωπο είναι σε πλήρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ενδεικτικό των παράνομων αυτών πρακτικών είναι και το περιστατικό της κράτησης των 12 μεταναστών μετά το επεισόδιο της ΑΣΟΕΕ. Παρότι οι 8 από τους 12 διέμεναν νόμιμα στη χώρα ως αιτούντες πολιτικό άσυλο, η αστυνομία ενεργοποίησε διάταξη σύμφωνα με την οποία δύναται να αποφασίσει την κράτηση κατ’ εξαίρεση ακόμα και των αιτούντων άσυλο μεταναστών, όταν κρίνει ότι αυτοί συνιστούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια τάξη. Αυτή όμως η «δημόσια τάξη» που επικαλούνται, αλλά και η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και κάθε δημόσιου χώρου κινδυνεύει πολύ περισσότερο από την αστυνομοκρατία που έχει γίνει καθημερινότητα σε όλη την πόλη και όχι από την παρουσία μερικών μικροπωλητών και αλληλέγγυων φοιτητών. Το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εφαρμογή στη πράξη του δόγματος «να τους κάνουμε το βίο αβίωτο», μια πολιτική και πρακτική που στοχεύει όχι μόνο τους 12 συλληφθέντες αλλά και κάθε μετανάστη με ή χωρίς χαρτιά.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των 12 συλληφθέντων μεταναστών.

Η μετανάστευση δεν είναι έγκλημα και η αξιοπρεπής προσπάθεια διαβίωσης είναι δικαίωμα του καθενός/καθεμιάς με ή χωρίς χαρτιά.

Διεκδικούμε το άμεσο κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης και την απελευθέρωση όλων των μεταναστών που κρατούνται σ’ αυτά χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα.

Καλούμε την Τέταρτη 25 Ιουνίου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου δικάζονται οι 12 μετανάστες συλληφθέντες και ο Έλληνας φοιτητής, για να μην περάσει η ρατσιστική στοχοποίηση εις βάρος των μεταναστών και όσων στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτούς.

ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου