Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ένα χρόνο μετά συνεχίζουμε για ελεύθερη ΕΡΤ – Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σε ΕΣΗΕΑ και Αγ.Παρασκευή

713ad-69b5f85da08d181d48515c6d41e3e0a5_l


Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις 11 Ιουνίου του 2013 και τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επέβαλε η μνημονιακή κυβέρνηση με το μαύρο στην ΕΡΤ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΣΗΕΠΗΝ, η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, η ΕΣΠΗΤ και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤopen, επαναβεβαιώνουν στο όνομα της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού την ακλόνητη και αταλάντευτη βούληση τους για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.


Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις τιμώντας τον διαρκή και έντιμο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αποφάσισαν για τις 11 Ιουνίου 2014:

• Την κήρυξη 4ωρης στάσης από τις 12:00 έως τις 16:00 για τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενημέρωσης με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

• Την πραγματοποίηση στις 19:00 μεγάλης αγωνιστικής, παλλαϊκής συγκέντρωσης έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Στη συγκέντρωση έχουν προσκληθεί να μιλήσουν αρχηγοί των κομμάτων και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

• Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το δίκτυο της EΡΤopen, την ΕΤ3, τις συχνότητες των περιφερειακών ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα και από τα βραχέα σε όλο τον κόσμο.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ενημέρωση (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικό προσωπικό), όλα τα συνδικάτα, τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο και το λαό της Αθήνας να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια.
Με το ίδιο πνεύμα καλούμε όλους τους αλληλέγγυους σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης (κανάλια, ραδιοσταθμούς, διαδικτυακούς ιστότοπους) να σταθούν αλληλέγγυοι στον αδιάκοπο και κρίσιμο αγώνα για την ενημέρωση μεταδίδοντας ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις .

Ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι ύψιστος για την αποκατάσταση του δημοκρατικού κύρους της χώρας μας και θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα και τις δυνάμεις, μέχρι τη τελική δικαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου