Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

«Μνημόνιο συνεργασίας» δήμου Αθήνας και ΕΛ.ΑΣ. - Προχωρούν τα σχέδια ενάντια στις διαδηλώσεις…



Με το γνωστό πρόσχημα της «καταπολέμησης της εγκληματικότητας» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Δένδιας (τέως και ευσυγκίνητος πια!) και ο δήμαρχος Αθήνας, Καμίνης, υπέγραψαν στις 29/5 «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ του δήμου της Αθήνας και της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα μ΄ αυτό παραχωρούνται στην ΕΛ.ΑΣ. αρμοδιότητες της πρώην δημοτικής αστυνομίας που διαλύθηκε σχετικά με το «παραεμπόριο» (διάβαζε μετανάστες) και την παράνομη στάθμευση, καθώς και εξοπλισμός, οχήματα και κτίρια για τη «δημοτική αστυνόμευση».

Στο πλαίσιο του «μνημονίου συνεργασίας» θα συζητηθεί και η «λογική διαχείριση των μικρών διαδηλώσεων» (sic), να προχωρήσουν δηλαδή τα μέτρα για την απαγόρευσή τους, με σκοπό την «τόνωση της επιχειρηματικότητας» στο κέντρο της Αθήνας.


Ισχύει ήδη βέβαια το Προεδρικό Διάταγμα του Ιούνη του 2013, σύμφωνα με το οποίο «σε πόλεις με πληθυσμό πάνω των 100.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις».

Αρμόδιος για την εκτίμηση του μεγέθους της διαδήλωσης θα είναι ο αστυνομικός διευθυντής, που θα μπορούσε να κρίνει ως «μικρή» μια συγκέντρωση των 1.000, 5.000 ή 10.000 ανθρώπων σε κεντρικό δρόμο μεγάλης πόλης. Στο «χορό» προστέθηκε και ο Σπηλιωτόπουλος της ΝΔ που δήλωσε προεκλογικά την αντίθεσή του να κλείνει το κέντρο της Αθήνας από τις διαδηλώσεις, πρότεινε… «δακτύλιο κοινωνικής ειρήνης» (!), ενώ οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις να γίνονται «μόνο απ’ τις τριτοβάθμιες οργανώσεις, στους τρεις μεγάλους δρόμους: Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου και Πανεπιστημίου".

Προτάσεις, συζητήσεις, δηλώσεις, «μνημόνια», Προεδρικά Διατάγματα, νέοι σχεδιασμοί, δίπλα στα ΜΑΤ, τους ασφαλίτες, τις Ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, πάντα με στόχο το προχώρημα των σχεδίων ενάντια στο να βγει στο δρόμο ο λαός, να διαδηλώσει και αγωνιστεί, ν’ αντισταθεί.

…και η προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων καταστολής

Δέκα συστήματα ακουστικών βολών κατά διαδηλωτών LRAD (Long Range Acoustic Device) θα προμηθευτεί σε πρώτη φάση η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με δημοσιεύματα, που θα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τη χρήση οχημάτων εκτόξευσης νερού υπό πίεση (αύρες). Εδώ κι 6 μήνες, μάλιστα, αξιωματικοί των ΜΑΤ παρακολούθησαν επιδείξεις του συστήματος κι ενημερώθηκαν σχετικά με τα αποτελέσματα απ’ τη χρήση του σε άλλες χώρες όπου χρησιμοποιήθηκε κατά των διαδηλωτών. Ενδιαφέρον για το σύστημα εκδήλωσε μάλιστα και το Λιμενικό, για να το χρησιμοποιήσει κατά των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου