Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε...ο εθνάρχης Τσίπρας

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την σημερινή εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο πρόεδρος της "κυβερνώσας αριστεράς".

Παραθέτουμε στη συνέχεια, χωρίς σχολιασμό (δε χρειάζεται άλλωστε), 2 βίντεο από την ομιλία του Τσίπρα στην εκδήλωση:


Υ.Γ1: Το γεγονός ότι ο Χ. Φλωράκης είχε αποκαλέσει τον Κ. Καραμανλή σημαντικό ηγέτη της τάξης του, δεν αποτελεί έπαινο κ. Τσίπρα! Ό,τι καταλαβαίνει βέβαια ο καθένας...

Υ.Γ2: Μετά την εκδήλωση, ο κ. Τσίπρας έφυγε τρέχοντας μιας και έχει ετοιμασίες για το ταξίδι στο Καράκας, ώστε να παρευρεθεί στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες...

4 σχόλια:

  1. καραγκιόζης και καιροσκόπος, αλλά το έχουμε πλέον συνηθίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάθαμε όλοι σήμερα τι θα ντυθεί ο Τσίπρας στις απόκριες.....


    Θα αγοράσει φρύδια και θα ντυθεί εθνάρχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεταξύ άλλων ο Τσίπρας κάνει ότι ξεχνάει πως η θεωρία των δύο άκρων είναι Καραμανλικής έμπνευσης (αριστεροχουντισμός), αλλά η πορεία προς την διαχείρηση αυτά έχει, πριν ανέλθει κάποιος στην έδρα, πρέπει να περάσει από τις θέσεις τού καντηλανάφτη και τού λιβανιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η διαπίστωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αυτό που λέμε συνταγματικό τόξο δεν είναι καινούρια , απορώ , και να υποθέσω ότι όντως προκαλεί έκπληξη ?

    δεν είναι και τόσο παραγωγικό να ανακαλύπτουμε όλη την ώρα δεξιές μετατοπίσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές και δώθε ,για μια συμπεριφορά από τον Τσίπρα , τυπική συμπεριφορά της επίσημης αριστεράς της μεταπολίτευσης .

    βέβαια μπροστά στα αναβαθμισμένα διλήμματα της κρίσης ,θα έπρεπε θα πει κάποιος να έχει άλλη στάση .

    αυτό όμως είναι θέμα συνολικό , η αριστερά να κρίνεται από την σχέση της με τα κοινωνικά μπλοκ , την απάντηση της ( σε χρόνο και κλίμακα ) απέναντι στο κράτος , απέναντι στην καπιταλιστική οργάνωση της κοινωνίας και της παραγωγής , απέναντι στο να αλλάξει την συνθήκη της τριτοκοσμικής ζωής , τους τρόπους ένταξης της χώρας διεθνώς που είναι το πλαίσιο συμμαχιών της αστικής τάξης για να ενισχύει την εξουσία της .

    σε αυτά είναι το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί είναι οι στροφές και όχι στην κοινοβουλευτική αβροφροσύνη που είναι συστημική συμπεριφορά , αλλά προβλέψιμη , δεν το πιάνω ειλικρινά , δεν άλλαξε κάτι .

    είναι ακίνδυνη η συγκεκριμένη αριστερή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί καμία στάση του έξω από το αστικό πολιτικό σύστημα δεν είναι ο λόγος που τον έκανε πολιτική έκφραση των εργαζομένων .

    είναι πραγματικά άκυρη και αχρείαστη η " αποκάλυψη " , όλοι το ξέρουν , η μόνη χρησιμότητα είναι το " όλοι ίδιοι είναι " , η προσπάθεια κατασκευής μετατόπισης από τα ΜΜΕ , ο λόγος δηλαδή που πανηγύριζαν στα κανάλια επειδή πήγε και είπε όσα είπε ...

    εμείς όμως πρέπει να εστιάσουμε λίγο παραπάνω στην ουσία ...

    " κάποιος σύντροφος "

    ΑπάντησηΔιαγραφή