Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΕΩΡΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 40’ και ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ, ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 1941- ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΙΔΗ

Η Χρυσή Αυγή και ο ηγέτης της Νίκος Μιχαλολιάκος, από παλιά γνωστός πράκτορας της ΚΥΠ, επιχειρούν σε κάθε περίπτωση να πουλήσουν τον εθνικισμό και τον ρατσιμό του, καμουφλάροντας τις αλήτικες, απάνθρωπες, ναζιστικές τους απόψεις.
Μάλιστα, σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να οικειοποιηθούν το «ΟΧΙ του 1940» και να το ταυτίσουν με το φασιστικό καθεστώς του δικτάτορα που στήριζαν οι Άγγλοι, ο βασιλιάς και οι Μποδοσάκης-Λαμπράκης, μαζί με πλήθος έλληνες επιχειρηματίες και τραπεζίτες.

Πως όμως να συνδυάσεις τον εθνικοσοσιαλισμό της Χρυσής Αυγής με την αναγνώριση της πάλης του λαού μας ενάντια στο φασιστικό στρατό του Μουσολίνι και στις ναζιστικές ορδές της Βέρμαχτ και των EΣ-EΣ;

Κάποιος έκανε λάθος!

Στο βιβλίο του ο φύρερ της Χυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκος, «Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια ΕλεύθΕρη Ευρώπη», (εκδόσεις Χρυσής Αυγής, 1992) μας ξεκαθαρίζει από την πρώτη σελίδα
ότι μιλά από την πλευρά των ηττημένων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ στο κλείσιμο του κειμένου διατυπώνεται και πάλι η ταύτιση της Χρυσής Αυγής με τις ιδέες του φασισμού και του ναζισμού, αλλά υιοθετείται μια κάπως κομψή διατύπωση:

«Οι δικές μας ιδέες είναι περισσότερο κοντά στις θέσεις και τη φιλοσοφία των “νικημένων” παρά κοντά στην κοινοβουλευτική δημοκρατία».
Ακόμη σαφέστερος είναι ο απολογισμός της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο:
«Η Ελλάδα στη διάρκεια του πολέμου, χωρίς να έχει ευθύνη γι’ αυτό, η ευθύνη ανήκει στην Ιταλία, ήταν από την πλευρά των συμμάχων. Σήμερα θα πρέπει επθτέλους χωρίς φόρτιση συναισθηματική να προβληματιστούμε σοβαρά εάν αυτή ήταν η σωστή επιλογή. Ο Γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός και η Νέα Ευρώπη των Waffen SS ήταν ένα μήνυμα φωτεινό σε μια σκοτεινή εποχή που πιστεύω πως ο ελληνισμός θα έπρεπε να είχε δεχθεί».
(Από το βιβλίο του Δ.Ψαρρά, Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ)


ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΣ-ΕΣ:

Η Σούτσ-στάφελ (στα γερμανικά Schutzstaffel, που σημαίνει «μοίρα ασφαλείας») ή συντομογραφικά SS (Ες-Ες) από τα αρχικά της γερμανικής λέξης, αποτέλεσε μεγάλη εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση στη Γερμανία, η οποία ήταν η μετεξέλιξη των Ταγμάτων Εφόδου (SA) (Sturmabteilung) και λειτουργούσε ως παραστρατιωτικό σκέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος των Γερμανών Εργατών (Ναζιστικού κόμματος, NSDAP). Ευρύτερα γνωστό είναι το μάχιμο παρακλάδι της Schutzstaffel, Waffen-SS.


Στα SS στρατολογούνταν αρχικά αποκλειστικά στελέχη αμιγούς αρείας καταγωγής (γινόταν εξονυχιστικός έλεγχος για την καταγωγή του υποψηφίου) και, παράλληλα, έπρεπε να τρέφουν τυφλή αφοσίωση στο Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα και στον Ηγέτη (Führer), Αδόλφο Χίτλερ. Όταν ο Χίτλερ έγινε Καγκελάριος, το 1933, τα SS αριθμούσαν ήδη 100.000 άνδρες (Ιανουάριος 1933). Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα SS αριθμούσαν περισσότερους από ένα εκατομμύριο άνδρες, καθώς στρατολογήθηκαν σε αυτά και άτομα από κατακτημένες χώρες, τα οποία είχαν σφόδρα αντικομμουνιστικές πεποιθήσεις. Προς το τέλος του πολέμου, μάλιστα, δόθηκε η δυνατότητα σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου να πλαισιώσουν τα "ένοπλα SS".

Ειδικές μονάδες των SS ήταν, επίσης, οι Einsatzgruppen (Μονάδες Ειδικής Δράσης, Τάγματα θανάτου) που συστήνονταν για ad hoc αποστολές όπως, σύμφωνα με τα λόγια του Διοικητή των Ες-Ες Έριχ φον ντεμ Μπαχ-Ζελέφσκι (Erich von dem Bach-Zelewski), «ο αφανισμός των Εβραίων, των Τσιγγάνων και των πολιτικών κομισάριων» και ελέγχονταν από την υπηρεσία RSHA, της οποίας ηγείτο αρχικά ο Ράινχαρντ Χάιντριχ και, μετά τη δολοφονία του το 1942, ο Ερνστ Καλτενμπρούννερ (Ernst Kaltenbrunner). Η αρχική αποστολή των ομάδων αυτών ήταν η εξασφάλιση των μετόπισθεν στις κατακτημένες περιοχές, σε ορισμένες, όμως, περιπτώσεις, όπως στο Μπαμπί Γιάρ, αναλάμβαναν και αποστολές εξόντωσης και ταφής νεκρών θυμάτων και εξαφάνισης πειστηρίων των εγκληματικών πράξεων που είχαν διαπραχθεί. Ειδικότερα, στη Ρωσία, όπου ακολούθησαν τα στρατεύματα του Χίτλερ στις κατακτημένες περιοχές, είχαν ως στόχο την εξόντωση Εβραίων, Αθιγγάνων και Κομμουνιστών. Οι δραστηριότητες αυτές εντάσσονταν στο γενικότερο ναζιστικό σχέδιο της "Τελικής Λύσης" ("Endlösung")2. (WIKIPEDIA)


Για την ιστορία αυτή είναι η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τον αλήτικο χαιρετισμό του Κατίδη, που ήταν στημένος και προσχεδιασμένος για να αμαυρώσει την ιστορία της ΑΕΚ, της προσφυγιάς και να προσβάλλει τα αντιφασιστικά πιστεύω του λαού της.

Φυσικά, η Χρυσή Αυγή, περισσότερο κότα και από τον ναζιστική ποδοσφαιριστή, γρήγορα κατέβασε την ανακοίνωση!!!

«Ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γιώργος Κατίδης πέτυχε σήμερα το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. Κατά τον πανηγυρισμό του για την επίτευξη του τέρματος χαιρέτισε Εθνικιστικά προς τους φιλάθλους της ομάδας, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους δημοσιογράφους που άρχισαν ήδη να μιλούν για ρατσιστικές προκλήσεις και άλλα διάφορα… Ο ίδιος εξήγησε πως το έκανε για να ξεσηκώσει τον κόσμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά τον πανηγυρισμό μου, είχαμε μια συνομιλία με τους συμπαίκτες μου και θέλαμε να σηκώσουμε τον κόσμο όρθιο. Για αυτό επέλεξα τη συγκεκριμένη κίνηση που έχουμε δει όλοι από τη Χρυσή Αυγή».Για την ιστορία επαναλαμβάνουμε πως ο συγκεκριμένος χαιρετισμός είναι ο Ελληνικός χαιρετισμός που είχε καθιερώσει επισήμως το εθνικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά, το οποίο είπε ΟΧΙ στους ξένους εισβολείς και τους πολέμησε στην Πίνδο και την Μακεδονία το 1940-41. Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας και χρησιμοποιείται από τους Εθνικιστές ανά την υφήλιο. Μπορούμε, λοιπόν, να συμφωνήσουμε με τον νεαρό διεθνή ποδοσφαιριστή πως όντως είναι ένας χαιρετισμός εθνικής αφύπνισης που ξεσηκώνει τα πλήθη».

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ. Επικ.6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου