Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Τραμπουκισμοί στην Φυλή: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει επίθεση δημοτικού συμβούλου της ΝΔ (βίντεο) 
Καταγγέλλουμε τις τραμπουκικές επιθέσεις δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της δημοτικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, την Πέμπτη 28/2/2013, επιτέθηκαν και χτύπησαν μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φυλής για το κλείσιμο της χωματερής και μέλος της τοπικής οργάνωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Είναι φανερό ότι το oι κυβερνητικοί δήμαρχοι και παρατρεχάμενοί τους προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όταν αναπτύσσονται λαϊκοί και εργατικοί αγώνες οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο, ζωή με δικαιώματα. Τα μεγάλα μνημονιακά έργα διαχείρισης των αστικών στερεών απορριμμάτων τα οποία επιταχύνονται από την τρικομματική κυβέρνηση με την διαδικασία των ΣΔΙΤ, κάτω από τις εντολές γερμανικών και ελληνικών συμφερόντων καταδικάζουν σε περιβαλλοντική καταστροφή όχι μόνο τις επιλεγμένες περιοχές αλλά το σύνολο του Ελλαδικού χώρου. Η επιλογή της τεχνολογίας της καύσης έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τα ευρύτερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά συμφέροντα. Οι Περιφερειακοί Σχεδιασμοί Διαχείρισης Απορριμμάτων του 2003 και η επικαιροποίησή τους του 2006, κινούμενοι στη λογική της συγκεντροποίησης της διαχείρισης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις εκείνες που είναι απαραίτητες για την ιδιωτικοποίηση και την απρόσκοπτη κερδοφορία.

Οι δημοτικές αρχές της Φυλής (και του πρώην δήμου Άνω Λιοσίων) συνέβαλαν καθοριστικά με την πολιτική τους στάση στη μεγέθυνση της υπάρχουσας χωματερής και των προβλημάτων που δημιουργεί στη ζωή χιλιάδων εργαζομένων. Δηλώνουμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις για την ανάπτυξη κινήματος για την ανατροπή των ΠΕΣΔΑ και την αντικατάστασή τους από άλλους με κριτήριο το ευρύτερο κοινωνικό και περιβαλλοντικό συμφέρον. Οι αγωνιστές και αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν τρομοκρατούνται από τρομοκρατικές ενέργειες οποιασδήποτε μορφής.

 

ΤΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Φυλής-ΑχαρνώνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου