ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ, ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ!
Όλα τα λεφτά η χθεσινή εμφάνιση του Βγενόπουλο στη Βουλή (Λεπτομέρειες εδώ). Κορυφαία στιγμή το κλείσιμο της ομιλίας του:
«Εγώ είμαι υπηρέτης των μετόχων της MIG και αν έχετε μετοχές είμαι υπηρέτης σας, αλλά και εσείς είστε υπηρέτες του λαού, άρα και δικοί μου. Πρέπει να με σέβεστε, αν με προσβάλλετε θα λογοδοτείτε»
Μακάρι να είχαμε περισσότερους μάγκες επιχειρηματίες σαν τον Βγενόπουλο και λιγότερα κρατικοδίαιτα λαμόγια…
Εμφάνιση Βγενόπουλου στη Βουλή | Greek Netizen
Αιχμηρός ο Α.Βγενόπουλος κατά την ακρόασή του στη Βουλή ... - in.gr
Αιχμές για τη συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την Deutsche Τelekom για τον ΟΤΕ άφησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος της MIG, κατά την κατάθεσή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώπιον της οποίας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη ή προσυνεννόηση στη
συμφωνία. Ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι ουδέποτε θέλησε να αυξήσει το ποσοστό της εταιρίας του περισσότερο από το 20% και να διεκδικήσει το management. Σημείωσε ότι ήθελε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και μίλησε για άδικη μεταχείριση της MIG από τους υπουργούς Οικονομίας και Επικοινωνιών.
Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι πούλησε το ποσοστό της MIG ώστε να μην εμπλακεί σε διαμάχη με το Δημόσιο, ενώ τόνισε ότι δεν έγινε καμία συννενόηση της MIG με την κυβέρνηση για την πώληση του ΟΤΕ στην DT.
Πρόσθεσε ότι οι εταιρείες θα έπρεπε να δίνονται σε ελληνικά χέρια και όχι ξένα, ενώ σημείωσε ότι από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο κατείχε ποσοστό κάτω του 40% των μετοχών του ΟΤΕ, είχε αυτομάτως χάσει την επιχείρηση και το managment της.
Ο ισχυρός άνδρας της MIG έκανε λόγο για κακή συμφωνία, σημειώνοντας ότι το εάν κερδίσει η DT θα φανεί στο μέλλον, το εάν κερδίζει το ελληνικό δημόσιο θα φανεί σε περίπου δύο χρόνια, ενώ τόνισε ότι η μόνη σίγουρα κερδισμένη είναι η MIG.
Παράλληλα υποστήριξε ότι από τη συμφωνία πλήττονται οι μικρομέτοχοι γιατί δεν έγινε δημόσια πρόταση από την Deutsche Τelekom, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι όποιος προλαβαίνει πηδά από το παράθυρο για να σωθεί.
Επικριτικός ήταν ο κ. Βγενόπουλος κατά του προέδρου του ΟΤΕ Παναγιώτη Βουρλούμη, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι δυνατό να παίρνει βραχυπρόθεσμο δάνειο ύψους 2,7 δισ., για να αγοράσει μειοψηφικό πακέτο της Cosmote, δημιουργώντας πρόβλημα στον Οργανισμό.
Σε ό,τι αφορά τις αγωγές κατά των κ.κ. Αλ.Τσίπρα και Γ.Παπανδρέου, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι ο πολιτικός λόγος θα πρέπει να έχει όρια, τα οποία θέτει το Σύνταγμα και οι ελληνικοί νόμοι, και πως όπως ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει κατά υπουργού, έτσι και ο ίδιος δεν δέχεται να τον αποκαλούν απατεώνα.
Δήλωσε, δε, ότι η MIG είναι η μόνη επιχείρηση στην Ελλάδα που έχει δεχθεί τέτοια κατασυκοφάντηση.
Ο αντιπρόεδρος της MIG σημείωσε: «Εγώ είμαι υπηρέτης της MIG και των μετόχων της και εσείς είστε υπηρέτες του ελληνικού λαού. Επειδή εγώ είμαι λαός, είστε και δικός μου υπηρέτης. Όλοι πρέπει να λογοδοτούμε».
«Ένας τέτοιος επιχειρηματικός όμιλος που επηρεάζει την ελληνική οικονομία θα πρέπει να έχει καλύτερη αντιμετώπιση. Μας αποκάλεσαν καταφερτζήδες. Ναι είμαστε καταφερτζήδες. Δουλεύω επί 35 χρόνια επί 14 ώρες, έκανα τη μεγαλύτερη επένδυση και τα κατάφερα. Πρέπει να αναζητήσετε και άλλους τέτοιους επιχειρηματίες. Αν αυτούς δεν τους θέλετε σε αυτή τη χώρα, να μας το πείτε» δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, πηγές της κυβέρνησης επισήμαναν ότι από την κατάθεση του κ. Βγενόπουλου στη Βουλή καταρρίπτονται οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συμπαιγνία μεταξύ κυβέρνησης και MIG.
Ακόμη, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι από τις αναφορές του κ. Βγενόπουλου προκύπτει επίσης ότι η στρατηγική της MIG ήταν ασύμβατη με τη στρατηγική της κυβέρνησης.
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι με τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Βγενόπουλο διαλύεται η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να προκατασκευάσει δήθεν ότι ο επιχειρηματίας δουλεύει για τη κυβέρνηση ή συμπορεύεται μαζί της.
Παράλληλα, έκανε λόγο για αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας: «Ας μας απαντήσουν οι συνάδελφοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πότε πίστευαν τον κ. Βγενόπουλο; Τότε που τον έστελναν στο απόσπασμα ή τώρα που θεωρούν ότι κάποια από αυτά που είπε, μπορεί να τους φανούν χρήσιμα για να κατασκευάσουν πολιτικούς ενόχους;»
Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ
Σχολιάζοντας την κατάθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι «είναι καθαρό πλέον πως η κυβέρνηση, με πράξεις και επιλογές συγκεκριμένες, ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον και λειτούργησε εις βάρος του ΟΤΕ.
»Όσον αφορά στην υπόθεση των αγωγών, είχα την ευκαιρία, και παρουσία του κ. Βγενόπουλου, να πω εκ μέρους όλων των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι μας, ούτε εκβιαζόμαστε, ούτε μπορεί κανείς να μας φοβίζει,
ούτε κανείς να μας κάνει να σταματήσουμε να ασκούμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τον πολιτικό μας αγώνα με βάση τις απόψεις μας, την ιδεολογική και πολιτική θεώρηση των πραγμάτων. Και εμείς θεωρούμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Κάτι, το οποίο η ΝΔ δεν πράττει και, γι αυτό τον λόγο, είναι υπόλογη προς τον Ελληνικό λαό».
Παράλληλα, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο πολιτικός εκπρόσωπος του Κινήματος για θέματα Επικοινωνιών και Μεταφορών Νίκος Σηφουνάκης μίλησαν για «σκανδαλώδη και εθνικά επιζήμια εκποίηση του ΟΤΕ στην DT» και «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης».
Υπογράμμισαν, δε, ότι η κυβέρνηση ευθύνεται:
α) Για την μείωση της μετοχικής συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ κάτω από το 33%, που άνοιξε την όρεξη των επενδυτών για επιθετική εξαγορά.
β) Για τη στρατηγική σημασία των δικτύων του ΟΤΕ, που θα έπρεπε να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.
γ) Για την τέλεση πράξεων απιστίας εις βάρος του Δημοσίου, τόσο σε σχέση με τον ασύμφορο δανεισμό 2,7 δισ. από την διοίκηση του ΟΤΕ για την αγορά της Cosmote, όσο και ως προς τη διαφορά τιμής, με την οποία το Δημόσιο πούλησε τις μετοχές του στην αγορά (21 ευρώ), σε σύγκριση με την τιμή των 26 ευρώ, με την οποία πουλήθηκε το πακέτο των μετοχών της MIG στην DT.
δ) Για την αναγκαιότητα δημόσιας πρότασης για την προστασία όλων των υπόλοιπων μετόχων του ΟΤΕ.
ε) Για τον αφελληνισμό μιας στρατηγικής ελληνικής επιχείρησης και την απώλεια κερδών, μερισμάτων, θέσεων εργασίας και προμηθειών που εκχωρούνται σε ξένη κρατική εταιρία.
Σχετικά με το ρόλο της MIG, το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι ο κ. Βγενόπουλος λειτούργησε ως «ο αναγκαίος κρίκος» της όλης διαδικασίας και χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση, για να παρακαμφθεί η υποχρέωση για διεθνή διαγωνισμό και δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους, ενώ τονίζει ότι η προσπάθεια φίμωσης του κ. Παπανδρέου θα πέσει στο κενό.
Επικρίσεις για την υπόθεση παρακολούθησης
Επανερχόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων από την DT, o εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «τίθενται δύο ερωτήματα: Πρώτον εάν η Deutsche Telekom είχε ενημερώσει τον Γ.Αλογοσκούφη για το όλο ζήτημα ή αν το είχε
αποκρύψει». Επισήμανε ότι αν συνέβη το δεύτερο, τίθεται μείζον ζήτημα φερεγγυότητας της εταιρείας και διαφάνειας των συναλλαγών της, τα οποία εξ άλλου αποτελούν βασικούς κριτήρια με τα οποία η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων λαμβάνει τις αποφάσεις βάσει του άρθρου 11 του νόμου 3631.
Το δεύτερο ερώτημα που έθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενημερωμένη για την εξέλιξη αυτή και «το απέκρυψε αυτή». «Στην δεύτερη περίπτωση τίθεται μείζον ζήτημα ηθικής τάξης», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, καλώντας εκ νέου την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει στην συμφωνία αυτή και στην κατάθεση της στην Βουλή προς κύρωση».
Παράλληλα, ανέφερε ότι κατά την επικοινωνία του κ. Βγενόπουλου με την κ. Κατσέλη τη Δευτέρα, ο επιχειρηματίας είπε πως ο κ. Αλογοσκούφης είχε δεσμευθεί στον ίδιο ότι δεν θα πουλήσει το management του ΟΤΕ.
Με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ρωτά: «Θα ήθελα να ξέρω μέχρι ποιου βαθμού υπάρχει εξάρτηση των τηλεπικοινωνιών των Ενόπλων Δυνάμεων με τον ΟΤΕ, σε συνάρτηση με το ντήλ (deal) αυτών των ημερών με τους Γερμανούς». Newsroom ΔΟΛ
Βολές Βγενόπουλου στη Βουλή για "επίορκους πολιτικούς" και "σαθρό σύστημα"
Ανοικτά και με ονόματα μίλησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στη Βουλή για επίορκους πολιτικούς σε ένα σαθρό σύστημα. Και όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε κοινοβουλευτική... σύρραξη.
Το θερμό επεισόδιο εκτυλίχτηκε μεταξύ του επικεφαλής της MIG και του βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσιρώνη. Ο βουλευτής έκανε λόγο για μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και προσπάθεια δημιουργίας μονοπωλιακών καταστάσεων και στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, βάλλοντας ανοικτά κατά του ομίλου MIG. «Μας έχει συνηθίσει ο όμιλος MIG. Το ίδιο έκανε και με τη μετοχή του ΟΤΕ, που «έπαιξε» το καλοκαίρι του 2007 και στη συνέχεια βρέθηκε στη Deutsche Telekom. Το ίδιο έκανε με την Ολυμπιακή».
Η ρελανς του κ. Βγενόπουλου ήταν άμεση, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσιρώνη «κοινό υβριστή και συκοφάντη» και λέγοντας πως εάν δεν είχε τη βουλευτική ασυλία θα ήταν σήμερα στη φυλακή.
Ο επικεφαλής του ομίλου Marfin είπε χαρακτηριστικά «υπάρχουν ορισμένοι από σας που παρακολουθούν τις εξελίξεις της MIG, υπάρχουν τουλάχιστον δύο πολιτικοί που έγιναν επαγγελματίες «MIGολόγοι», αναφερόμενος στον κ. Τσιρώνη.
Βολές Βγενόπουλου στη Βουλή για "επίορκους πολιτικούς" - Capital.gr
Ο τραπεζίτης φίλος του Χριστόφια, ο Βγενόπουλος, κυνηγά την Κύπρο στα δικαστήρια αφού πρώτα διέλυσε μια κυπριακή τράπεζα
ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ
MIG κατά Κυπριακής Δημοκρατίας
Την απόφαση της να προσφύγει κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας βάση διμερούς διεθνούς σύμβασης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας αποφάσισε ο όμιλος της MIG, προκειμένου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, να προστατεύσει την επένδυση ύψους 823 εκατ. ευρώ που έχει κάνει στην Λαϊκή Τράπεζα.
Θυμίζεται ότι η Λαϊκή πρακτικά υποχρεώθηκε σε κρατικοποίηση και αλλαγή διοικήσεως, μόνη αυτή από τις Κυπριακές τράπεζες, πολύ πριν αποφασιστεί η συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κυπριακού τραπεζικού συστήματος που υλοποιείται σήμερα σταδιακά σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group (“MIG”) αποφάσισε την προσφυγή της εταιρείας κατά της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται από την διμερή διεθνή σύμβαση σχετικά με την αμοιβαία προώθηση και προστασία των επενδύσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας με ημερομηνία 30-3-1992 (“Σύμβαση”).
Η MIG επιδιώκει την προστασία της επένδυσής της στην Λαϊκή Τράπεζα ύψους 823.863.584 ευρώ λόγω παραβιάσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία των άρθρων 2,3 και 4 της Σύμβασης.
Η διαδικασία προβλέπει την προσπάθεια φιλικής επίλυσης της διαφοράς εντός χρονικού διαστήματος κατ΄ανώτατον όριο 6 μηνών και σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας την εκδίκαση της διαφοράς από διεθνές διαιτητικό δικαστήριο (από το Διεθνές Κέντρο δια τον Διακανονισμόν των Διαφορών εξ Επενδύσεων που ιδρύθηκε από την Σύμβαση της 18ης Μαρτίου 1965 δια την ρύθμισιν των σχετιζομένων προς τας επενδύσεις διαφορών μεταξύ Κρατών και υπηκόων άλλων Κρατών), ενώ στη διαδικασία αυτή αναμένεται ότι θα προσφύγουν και άλλοι ιδιώτες επενδυτές στην Λαϊκή Τράπεζα οι οποίοι νομιμοποιούνται βάσει της Σύμβασης ή βάσει παρεμφερών διεθνών συμβάσεων και προβλέψεων του Διεθνούς Δικαίου.
Η επίσημη έναρξη της διαδικασίας προσδιορίζεται για την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 με την επίδοση «ειδοποίησης διαφοράς» (Notice of Dispute) προς την Κυπριακή Δημοκρατία και την ίδια ημέρα θα ενημερωθεί πλήρως το επενδυτικό κοινό για όλες τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης".
Ο τραπεζίτης φίλος του Χριστόφια, ο Βγενόπουλος, κυνηγά - πενταλια
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΑΣ;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ-ΤΩΡΑ. ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
Όλα τα λεφτά η χθεσινή εμφάνιση του Βγενόπουλο στη Βουλή (Λεπτομέρειες εδώ). Κορυφαία στιγμή το κλείσιμο της ομιλίας του:
«Εγώ είμαι υπηρέτης των μετόχων της MIG και αν έχετε μετοχές είμαι υπηρέτης σας, αλλά και εσείς είστε υπηρέτες του λαού, άρα και δικοί μου. Πρέπει να με σέβεστε, αν με προσβάλλετε θα λογοδοτείτε»
Μακάρι να είχαμε περισσότερους μάγκες επιχειρηματίες σαν τον Βγενόπουλο και λιγότερα κρατικοδίαιτα λαμόγια…
Εμφάνιση Βγενόπουλου στη Βουλή | Greek Netizen
Αιχμηρός ο Α.Βγενόπουλος κατά την ακρόασή του στη Βουλή ... - in.gr
Αιχμές για τη συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου με την Deutsche Τelekom για τον ΟΤΕ άφησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος της MIG, κατά την κατάθεσή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώπιον της οποίας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη ή προσυνεννόηση στη
συμφωνία. Ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι ουδέποτε θέλησε να αυξήσει το ποσοστό της εταιρίας του περισσότερο από το 20% και να διεκδικήσει το management. Σημείωσε ότι ήθελε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό και μίλησε για άδικη μεταχείριση της MIG από τους υπουργούς Οικονομίας και Επικοινωνιών.
Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι πούλησε το ποσοστό της MIG ώστε να μην εμπλακεί σε διαμάχη με το Δημόσιο, ενώ τόνισε ότι δεν έγινε καμία συννενόηση της MIG με την κυβέρνηση για την πώληση του ΟΤΕ στην DT.
Πρόσθεσε ότι οι εταιρείες θα έπρεπε να δίνονται σε ελληνικά χέρια και όχι ξένα, ενώ σημείωσε ότι από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο κατείχε ποσοστό κάτω του 40% των μετοχών του ΟΤΕ, είχε αυτομάτως χάσει την επιχείρηση και το managment της.
Ο ισχυρός άνδρας της MIG έκανε λόγο για κακή συμφωνία, σημειώνοντας ότι το εάν κερδίσει η DT θα φανεί στο μέλλον, το εάν κερδίζει το ελληνικό δημόσιο θα φανεί σε περίπου δύο χρόνια, ενώ τόνισε ότι η μόνη σίγουρα κερδισμένη είναι η MIG.
Παράλληλα υποστήριξε ότι από τη συμφωνία πλήττονται οι μικρομέτοχοι γιατί δεν έγινε δημόσια πρόταση από την Deutsche Τelekom, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι όποιος προλαβαίνει πηδά από το παράθυρο για να σωθεί.
Επικριτικός ήταν ο κ. Βγενόπουλος κατά του προέδρου του ΟΤΕ Παναγιώτη Βουρλούμη, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι δυνατό να παίρνει βραχυπρόθεσμο δάνειο ύψους 2,7 δισ., για να αγοράσει μειοψηφικό πακέτο της Cosmote, δημιουργώντας πρόβλημα στον Οργανισμό.
Σε ό,τι αφορά τις αγωγές κατά των κ.κ. Αλ.Τσίπρα και Γ.Παπανδρέου, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι ο πολιτικός λόγος θα πρέπει να έχει όρια, τα οποία θέτει το Σύνταγμα και οι ελληνικοί νόμοι, και πως όπως ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει κατά υπουργού, έτσι και ο ίδιος δεν δέχεται να τον αποκαλούν απατεώνα.
Δήλωσε, δε, ότι η MIG είναι η μόνη επιχείρηση στην Ελλάδα που έχει δεχθεί τέτοια κατασυκοφάντηση.
Ο αντιπρόεδρος της MIG σημείωσε: «Εγώ είμαι υπηρέτης της MIG και των μετόχων της και εσείς είστε υπηρέτες του ελληνικού λαού. Επειδή εγώ είμαι λαός, είστε και δικός μου υπηρέτης. Όλοι πρέπει να λογοδοτούμε».
«Ένας τέτοιος επιχειρηματικός όμιλος που επηρεάζει την ελληνική οικονομία θα πρέπει να έχει καλύτερη αντιμετώπιση. Μας αποκάλεσαν καταφερτζήδες. Ναι είμαστε καταφερτζήδες. Δουλεύω επί 35 χρόνια επί 14 ώρες, έκανα τη μεγαλύτερη επένδυση και τα κατάφερα. Πρέπει να αναζητήσετε και άλλους τέτοιους επιχειρηματίες. Αν αυτούς δεν τους θέλετε σε αυτή τη χώρα, να μας το πείτε» δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, πηγές της κυβέρνησης επισήμαναν ότι από την κατάθεση του κ. Βγενόπουλου στη Βουλή καταρρίπτονται οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης για συμπαιγνία μεταξύ κυβέρνησης και MIG.
Ακόμη, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι από τις αναφορές του κ. Βγενόπουλου προκύπτει επίσης ότι η στρατηγική της MIG ήταν ασύμβατη με τη στρατηγική της κυβέρνησης.
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι με τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Βγενόπουλο διαλύεται η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να προκατασκευάσει δήθεν ότι ο επιχειρηματίας δουλεύει για τη κυβέρνηση ή συμπορεύεται μαζί της.
Παράλληλα, έκανε λόγο για αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας: «Ας μας απαντήσουν οι συνάδελφοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πότε πίστευαν τον κ. Βγενόπουλο; Τότε που τον έστελναν στο απόσπασμα ή τώρα που θεωρούν ότι κάποια από αυτά που είπε, μπορεί να τους φανούν χρήσιμα για να κατασκευάσουν πολιτικούς ενόχους;»
Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ
Σχολιάζοντας την κατάθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι «είναι καθαρό πλέον πως η κυβέρνηση, με πράξεις και επιλογές συγκεκριμένες, ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον και λειτούργησε εις βάρος του ΟΤΕ.
»Όσον αφορά στην υπόθεση των αγωγών, είχα την ευκαιρία, και παρουσία του κ. Βγενόπουλου, να πω εκ μέρους όλων των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι μας, ούτε εκβιαζόμαστε, ούτε μπορεί κανείς να μας φοβίζει,
ούτε κανείς να μας κάνει να σταματήσουμε να ασκούμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τον πολιτικό μας αγώνα με βάση τις απόψεις μας, την ιδεολογική και πολιτική θεώρηση των πραγμάτων. Και εμείς θεωρούμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Κάτι, το οποίο η ΝΔ δεν πράττει και, γι αυτό τον λόγο, είναι υπόλογη προς τον Ελληνικό λαό».
Παράλληλα, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο πολιτικός εκπρόσωπος του Κινήματος για θέματα Επικοινωνιών και Μεταφορών Νίκος Σηφουνάκης μίλησαν για «σκανδαλώδη και εθνικά επιζήμια εκποίηση του ΟΤΕ στην DT» και «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης».
Υπογράμμισαν, δε, ότι η κυβέρνηση ευθύνεται:
α) Για την μείωση της μετοχικής συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ κάτω από το 33%, που άνοιξε την όρεξη των επενδυτών για επιθετική εξαγορά.
β) Για τη στρατηγική σημασία των δικτύων του ΟΤΕ, που θα έπρεπε να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.
γ) Για την τέλεση πράξεων απιστίας εις βάρος του Δημοσίου, τόσο σε σχέση με τον ασύμφορο δανεισμό 2,7 δισ. από την διοίκηση του ΟΤΕ για την αγορά της Cosmote, όσο και ως προς τη διαφορά τιμής, με την οποία το Δημόσιο πούλησε τις μετοχές του στην αγορά (21 ευρώ), σε σύγκριση με την τιμή των 26 ευρώ, με την οποία πουλήθηκε το πακέτο των μετοχών της MIG στην DT.
δ) Για την αναγκαιότητα δημόσιας πρότασης για την προστασία όλων των υπόλοιπων μετόχων του ΟΤΕ.
ε) Για τον αφελληνισμό μιας στρατηγικής ελληνικής επιχείρησης και την απώλεια κερδών, μερισμάτων, θέσεων εργασίας και προμηθειών που εκχωρούνται σε ξένη κρατική εταιρία.
Σχετικά με το ρόλο της MIG, το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι ο κ. Βγενόπουλος λειτούργησε ως «ο αναγκαίος κρίκος» της όλης διαδικασίας και χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση, για να παρακαμφθεί η υποχρέωση για διεθνή διαγωνισμό και δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους, ενώ τονίζει ότι η προσπάθεια φίμωσης του κ. Παπανδρέου θα πέσει στο κενό.
Επικρίσεις για την υπόθεση παρακολούθησης
Επανερχόμενος στο θέμα των παρακολουθήσεων από την DT, o εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «τίθενται δύο ερωτήματα: Πρώτον εάν η Deutsche Telekom είχε ενημερώσει τον Γ.Αλογοσκούφη για το όλο ζήτημα ή αν το είχε
αποκρύψει». Επισήμανε ότι αν συνέβη το δεύτερο, τίθεται μείζον ζήτημα φερεγγυότητας της εταιρείας και διαφάνειας των συναλλαγών της, τα οποία εξ άλλου αποτελούν βασικούς κριτήρια με τα οποία η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων λαμβάνει τις αποφάσεις βάσει του άρθρου 11 του νόμου 3631.
Το δεύτερο ερώτημα που έθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενημερωμένη για την εξέλιξη αυτή και «το απέκρυψε αυτή». «Στην δεύτερη περίπτωση τίθεται μείζον ζήτημα ηθικής τάξης», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, καλώντας εκ νέου την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει στην συμφωνία αυτή και στην κατάθεση της στην Βουλή προς κύρωση».
Παράλληλα, ανέφερε ότι κατά την επικοινωνία του κ. Βγενόπουλου με την κ. Κατσέλη τη Δευτέρα, ο επιχειρηματίας είπε πως ο κ. Αλογοσκούφης είχε δεσμευθεί στον ίδιο ότι δεν θα πουλήσει το management του ΟΤΕ.
Με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ρωτά: «Θα ήθελα να ξέρω μέχρι ποιου βαθμού υπάρχει εξάρτηση των τηλεπικοινωνιών των Ενόπλων Δυνάμεων με τον ΟΤΕ, σε συνάρτηση με το ντήλ (deal) αυτών των ημερών με τους Γερμανούς». Newsroom ΔΟΛ
Βολές Βγενόπουλου στη Βουλή για "επίορκους πολιτικούς" και "σαθρό σύστημα"
Ανοικτά και με ονόματα μίλησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στη Βουλή για επίορκους πολιτικούς σε ένα σαθρό σύστημα. Και όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε κοινοβουλευτική... σύρραξη.
Το θερμό επεισόδιο εκτυλίχτηκε μεταξύ του επικεφαλής της MIG και του βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσιρώνη. Ο βουλευτής έκανε λόγο για μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και προσπάθεια δημιουργίας μονοπωλιακών καταστάσεων και στο χώρο της ιδιωτικής υγείας, βάλλοντας ανοικτά κατά του ομίλου MIG. «Μας έχει συνηθίσει ο όμιλος MIG. Το ίδιο έκανε και με τη μετοχή του ΟΤΕ, που «έπαιξε» το καλοκαίρι του 2007 και στη συνέχεια βρέθηκε στη Deutsche Telekom. Το ίδιο έκανε με την Ολυμπιακή».
Η ρελανς του κ. Βγενόπουλου ήταν άμεση, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσιρώνη «κοινό υβριστή και συκοφάντη» και λέγοντας πως εάν δεν είχε τη βουλευτική ασυλία θα ήταν σήμερα στη φυλακή.
Ο επικεφαλής του ομίλου Marfin είπε χαρακτηριστικά «υπάρχουν ορισμένοι από σας που παρακολουθούν τις εξελίξεις της MIG, υπάρχουν τουλάχιστον δύο πολιτικοί που έγιναν επαγγελματίες «MIGολόγοι», αναφερόμενος στον κ. Τσιρώνη.
Βολές Βγενόπουλου στη Βουλή για "επίορκους πολιτικούς" - Capital.gr
Ο τραπεζίτης φίλος του Χριστόφια, ο Βγενόπουλος, κυνηγά την Κύπρο στα δικαστήρια αφού πρώτα διέλυσε μια κυπριακή τράπεζα
ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ
MIG κατά Κυπριακής Δημοκρατίας
Την απόφαση της να προσφύγει κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας βάση διμερούς διεθνούς σύμβασης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας αποφάσισε ο όμιλος της MIG, προκειμένου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, να προστατεύσει την επένδυση ύψους 823 εκατ. ευρώ που έχει κάνει στην Λαϊκή Τράπεζα.
Θυμίζεται ότι η Λαϊκή πρακτικά υποχρεώθηκε σε κρατικοποίηση και αλλαγή διοικήσεως, μόνη αυτή από τις Κυπριακές τράπεζες, πολύ πριν αποφασιστεί η συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κυπριακού τραπεζικού συστήματος που υλοποιείται σήμερα σταδιακά σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group (“MIG”) αποφάσισε την προσφυγή της εταιρείας κατά της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται από την διμερή διεθνή σύμβαση σχετικά με την αμοιβαία προώθηση και προστασία των επενδύσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας με ημερομηνία 30-3-1992 (“Σύμβαση”).
Η MIG επιδιώκει την προστασία της επένδυσής της στην Λαϊκή Τράπεζα ύψους 823.863.584 ευρώ λόγω παραβιάσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία των άρθρων 2,3 και 4 της Σύμβασης.
Η διαδικασία προβλέπει την προσπάθεια φιλικής επίλυσης της διαφοράς εντός χρονικού διαστήματος κατ΄ανώτατον όριο 6 μηνών και σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας την εκδίκαση της διαφοράς από διεθνές διαιτητικό δικαστήριο (από το Διεθνές Κέντρο δια τον Διακανονισμόν των Διαφορών εξ Επενδύσεων που ιδρύθηκε από την Σύμβαση της 18ης Μαρτίου 1965 δια την ρύθμισιν των σχετιζομένων προς τας επενδύσεις διαφορών μεταξύ Κρατών και υπηκόων άλλων Κρατών), ενώ στη διαδικασία αυτή αναμένεται ότι θα προσφύγουν και άλλοι ιδιώτες επενδυτές στην Λαϊκή Τράπεζα οι οποίοι νομιμοποιούνται βάσει της Σύμβασης ή βάσει παρεμφερών διεθνών συμβάσεων και προβλέψεων του Διεθνούς Δικαίου.
Η επίσημη έναρξη της διαδικασίας προσδιορίζεται για την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 με την επίδοση «ειδοποίησης διαφοράς» (Notice of Dispute) προς την Κυπριακή Δημοκρατία και την ίδια ημέρα θα ενημερωθεί πλήρως το επενδυτικό κοινό για όλες τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης".
Ο τραπεζίτης φίλος του Χριστόφια, ο Βγενόπουλος, κυνηγά - πενταλια
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΑΣ;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ-ΤΩΡΑ. ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου