Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Το κράτος αφιερώνει μέρα στην «ενδοσχολική βία» και πετάει χημικά μέσα σε σχολείο!





6 Μαρτίου: Ημέρα αφιερωμένη στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας. Το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφο του Υφυπουργού  συνιστά δράσεις και εκδηλώσεις κατά της βίας και του ρατσισμού στα σχολεία « για ένα σχολείο που υπηρετεί τις αρχές  και τις αξίες της γνώσης, της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου» όπως αναφέρει το ίδιο το έγγραφο.  
                                               
7 Μαρτίου: Οι μαθητές του ΓΕΛ Ιερισσού έρχονται αντιμέτωποι με την κρατική βία και νιώθουν στο πετσί τους την πιο άγριά της μορφή, και μάλιστα μέσα στον χώρο του σχολείου. Δακρυγόνα πέφτουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να καταστείλουν για άλλη μια φορά την αντίσταση των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην καναδική εταιρεία «Eldorado Gold».

Σίγουρα το Υπουργείο φρόντισε υπέρ του δέοντος να «διαπαιδαγωγήσει» μαθητές και εκπαιδευτικούς και να τους δείξει έμπρακτα τι παθαίνει κανείς, όταν αγωνίζεται ενάντια στα χρυσά  συμφέροντα της εταιρείας. Γιατί τα περί επενδύσεων, ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας δεν μπόρεσαν να πείσουν ούτε τους μαθητές του γυμνασίου, που βλέπουν να καταστρέφεται ο τόπος τους και να απειλείται η ζωή τους από τις χρυσές επενδύσεις. 

Σίγουρα όμως κατάφερε να τους πείσει για το δίκαιο των αγώνων τους ενάντια στην κρατική καταστολή, για την αναγκαιότητα της συλλογικής πάλης, της αλληλεγγύης και της αντίστασης. Κατάφερε ακόμα να τους πείσει για την ίδια τη φύση του κράτους, ως μιας δομής ταξικής επιβολής, ως ενός μηχανισμού στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. 

Σ’ αυτόν τον αγώνα εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας, των γονιών τους και ολόκληρης της κοινωνίας και να διδαχθούμε από το παράδειγμά τους.
Οφείλουμε να κάνουμε τα σχολεία ζωντανά κύτταρα ζύμωσης αγώνα και πάλης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και να αγωνιστούμε όλοι μαζί  για το δημόσιο δωρεάν σχολείο.

Τα χημικά μέσα στο σχολείο της Ιερισσού αποτελούν ποιοτική κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας. Καταδικάζουμε την κρατική καταστολή και καλούμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας ή κάποια άλλη μορφή κινητοποίησης για να εκφράσουμε την καταδίκη μας στο γεγονός αυτό καθώς και για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των κατοίκων της Ιερισσού.







Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου