Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

EΔΕ σε καθηγήτρια στου Ζωγράφου επειδή κρατούσε αντιφασιστικό φυλλάδιο!

Από τον Οικοδόμο

Στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου έγινε αναφορά από το διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε βάρος μιας καθηγήτριας επειδή… μπήκε στο σχολείο κρατώντας ένα φυλλάδιο που καλούσε σε αντιφασιστική κινητοποίηση. Έξω από το σχολείο γινόταν μοίρασμα από αντιφασίστες και το «έγκλημα» της καθηγήτριας ήταν ότι δεν έκρυψε ή δεν πέταξε το φυλλάδιο πριν μπει στο χώρο του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά σε καθηγητή δεν είναι κάτι απλό, αφού σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό νόμο οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος πρόκειται να περάσει ΕΔΕ, τίθεται σε διαθεσιμότητα έως ότου καταφέρει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
Η αναφορά που έγινε στην καθηγήτρια δεν είναι τυχαία. Είναι γνωστό ότι ορισμένοι έχουν ενοχληθεί από τις δεκάδες αντιφασιστικές πρωτοβουλίες στο χώρο της παιδείας, με συμμετοχή τόσο καθηγητών όσο και μαθητών, και συνήθως με την επίσημη συμμετοχή των τοπικών ΕΛΜΕ. Κάποιοι προφανώς θέλουν να παρουσιάσουν τη δράση ενάντια στους νεοναζί ως παράνομη ενέργεια που δεν ταιριάζει στο χώρο του σχολείου. Δεν θα τους περάσει όμως.

Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτού του περιστατικού και το βέβαιο είναι ότι η καθηγήτρια δεν θα είναι μόνη της. Το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου – εκτός από τα νεοναζιστικά σταγονίδια που ενδεχομένως έχουν παρεισφρήσει – αλλά και το σύνολο των αντιφασιστών θα είναι στο πλευρό της.

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Ζωγράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου