- Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρα
- Σχόλιο Κόκκινου Τύπου: Αφού δεν κάθεται με τίποτα η "αριστερή" κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί τις προεκλογικές του εξαγγελίες. "Συμμαχία και με τον διάβολο" είχε πει ο Τσίπρας και έφτασε η στιγμή να το κάνει πράξη. Πρώτα χαιρετίζουμε το "εθνικό ΟΧΙ" της Κύπρου, εν συνεχεία συνεργαζόμαστε με εθνικιστές. Κατά τα λοιπά, Αριστερά.....
Με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να συγκροτήσουν κοινό
πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο κατά της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί η διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την Κύπρο και θα προσκληθεί να δώσει απαντήσεις ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Προβόπουλος. Παράλληλα, τα δύο κόμματα συμφώνησαν να συνεργαστούν εντατικότερα μέσα στη Βουλή.
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η συνεργασία των δυο κομμάτων για την πρόσκληση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλο την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι ζητήθηκε οικονομική βοήθεια απο την Ελλάδα ύψους 2 δισ. ευρω και ότι ο κ.Προβόπουλος δεν συναίνεσε.
Δεύτερο σημείο της συμφωνίας ήταν η συνεργασία για τη δημιουργία ενός κοινού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, στο πλαίσιο του οποίου θα ζητηθεί απο την κυβέρνηση η διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών.
Τρίτο σημείο συμφωνίας είναι η συνεργασία των δυο κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση, προκειμένου να ασκηθεί πίεση ώστε η Βουλή -όπως είπαν κι οι δυο αρχηγοί- να συζητά επί νομοσχεδίων κι όχι επί νομοθετικών ρυθμίσεων.
Αμφότεροι υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης «καταργεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία και παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».
Διαφωνία σημειώθηκε επί της πρότασης μομφής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατά του υπουργού Οικονομίας Γ.Στουρνάρα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί, ενώ συνεργάτες του κ. Τσίπρα μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ παρέπεμψαν τη συγκεκριμένη διαδικασία στο μέλλον.
Το μήνυμα που έστειλε ο Π. Καμμένος ήταν ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για τη στάση που επέδειξε έναντι της νήσου, υποστηρίζοντας ότι «αντί να συμπαρασταθεί στο περήφανο "όχι" του κυπριακού λαού, στην πραγματικότητα συμπαρίσταται στην κ. Μέρκελ και στο Eurogroup, στις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς απέναντι στην Κύπρο».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση της Κυπριακής Βουλής, γιατί «αναδεικνύει ότι υπάρχει δυνατότητα διαπραγματευσης και κατακτήσεων, πέρα κι έξω από τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας και αυτή τη στιγμή στην Κύπρο μπορεί να υπάρξει λύση έξω απο τους εκβιασμούς της Τρόικας».
Οι δύο αρχηγοί παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές, ιδεολογικού κυρίως περιεχομένου, μεταξύ των δυο κομμάτων, αλλά «αυτό που είναι αναγκαίο τούτη την ώρα, είναι να υπάρξει μια πλατιά παλλαϊκή συσπείρωση ένα πλατύ μέτωπο πέρα και έξω απο πολιτικά κόμματα, ένα μέτωπο συμπαράστασης στον κυπριακό λαό», όπως είπε ο κ. Τσίπρας.
Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Ο ελληνικός λαός να αναδείξει ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της, ότι δεν εκφράζεται απο τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και αυτή την προσπάθεια θα την αναλάβουμε απο κοινού, προκειμένου αυτό το μέτωπο να εκφραστεί και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, κυρίως, όμως, στο κοινωνικό».
Εξάλλου, ο Π.Καμμένος τόνισε ότι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν από κοινού οι δυο αρχηγοί στον κυπριακό ελληνισμό είναι ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά και ότι οι Έλληνες της Κύπρου δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε όλοι μαζί. Να σταθούμε δίπλα στην μεγάλη απόφαση του κυπριακού ελληνισμού και της Βουλής, να πει ένα "όχι" απέναντι στις απειλές της τρόικας και της κ. Μέρκελ, που συνεχίστηκαν και σήμερα, λέγοντας ότι "τελειώνει η υπομονή" η δική της, αλλά και εκπροσωπώντας και την ελληνική κυβέρνηση».
Ο ίδιος επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «απεδείχθη απο τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, σήμερα, ότι αρνήθηκε (η Ελλάδα) να δώσει τα 2 δισ. ευρω, ενώ είχαν κουρευτεί 5 δισ. απο το έγκλημα του PSI, προκειμένου να μην φτάσει στο σημείο αυτό η κυπριακή οικονομία και να μην φτάσει η απόφαση του Eurogroup και η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε».
in.gr
Αν το σχόλιο το έγραφε η 'ομάδα αλήθειας'της ΝΔ,θα περιείχε λιγότερες ανακρίβειες και λιγότερη χολή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον θα διαβάσατε κι εσείς την κατάπτυστη ανακοίνωση του κκε,και απο πήρατε την έμπνευση για το άρθρο.
Κρίμα που αναπαράγετε και εσείς ότι αηδία ανακοινώνει η φράξια του Περισσού.
Η πραγματικότητα είναι ότι εμπνεόμαστε από τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ.
ΔιαγραφήΈχεις την καλοσύνη να μας πεις σε ποιες ανακρίβειες αναφέρεσαι ή απλά είπες να πετάξεις τη μπαρούφα σου;
Δεν ξέρω.. Αν σκεφτώ λίγο, δεν βρίσκω πολλές διαφορές στην κατάσταση της χώρας με αυτη του Β παγκόσμιου πολέμου. Και τότε, όπως τώρα, δεν μας επιτέθηκαν οι γερμανοί μα ουσιαστικά το γερμανικό κεφάλαιο(ενισχυμένο και απ τα αμερικάνικο αγγλικό Κλπ). Και τότε ο Γληνός (τον ξέρετε φαντάζομαι)ενδιαφερόν έδειχνε για κάθε δημοκρατική δύναμη, είτε αριστερα είτε δεξιά. Δεν ξεχ'ωρισε εθνικό με ταξικό(όπως έκανε και ο Βελουχιώτης ή ακόμη και ο Μαρξ).Αλλο είναι το θέμα,.. Ουτε ο Καμένος είναι ξέχωρος απ το σύστημα ούτε και ο Τσίπρας(που είναι αστείο να τον αποκαλούμε αριστερο).. Εκει είναι το πρόβλημα.. Θα το λύσουμε κάποια μέρα;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒεβαίως και έχω την καλοσύνη.Δαιμονοποιείτε την σύγκλιση δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων σε 2-3 ζητήματα,πάντα μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγμα που έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν απο άλλα κόμματα,και σίγουρα θα ξαναγίνει στο μέλλον.
Δεν βλέπω τι κακό θα φέρει αυτή η συνεργασία στην προσπάθεια να αποδομηθεί και να χτυπηθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση,σε συνδυασμό μάλιστα με κοινή στάση στον δοκιμαζόμενο Κυπριακό λαό.
Όταν μάλιστα υπάρχει η συνεργασία ετερόκλητων πολιτικών και ιδεολογικών σχηματισμών στο παρελθόν σε κυβερνητικές συμπράξεις,δεν καταλαβαίνω που είναι το μεπτό στη συμφωνία δύο κομμάτων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο σε κάποια ζητήματα.
Όταν μάλιστα κάποιοι άλλοι προτιμούν να είναι απλοί παρατηρητές των εξελίξεων και προφήτες μελλούμενων.
Επίσης δεν κατάλαβα που κολλάει το ΕΠΑΜ την στιγμή που δεν συμμετέχει σε καμμιά βουλή.
Το ΕΠΑΜ κολλάει στην ιδεολογική συνάφεια με τους ΑΝΕΛ (παρά τις επιμέρους,ήσσονος σημασίας, διαφορές).
ΔιαγραφήΓια τα υπόλοιπα που αναφέρεις, κάποιες ερωτήσεις:
1) Σε μια υποτιθέμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, θα υπήρχε θέμα;
Σε μια υποτιθέμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, θα υπήρχε θέμα;
Αν όχι, για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρίξει στην πυρά τη ΔΗΜΑΡ;
2) Ας πάρουμε και το "αριστερό άκρο" μέσα στο κοινοβούλιο, το ΚΚΕ:
Σε μια υποτιθέμενη συνεργασία ΚΚΕ-ΑΝΕΛ, θα υπήρχε θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Αν ναι, ακολουθεί η ερώτηση "για ποιο λόγο, αφού και πάλι θα μπορούμε να μιλάμε για ετερόκλητους πολιτικούς και ιδεολογικούς σχηματισμούς και μάλιστα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο";
3) Η όλη ιστορία μπορεί να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο επ' άπειρον και πάλι θα καταλήγουμε στα ίδια...Να συζητάμε δηλαδή για το ποιες είναι οι εξελίξεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Σιγά τα ωά!
4) Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν μιλάμε για μια απλή "σύγκλιση δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων". Έχουμε τοποθετηθεί πολλάκις για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ρόλο που έρχεται να επιτελέσει στην έτσι κι αλλιώς συντελούμενη αντιδραστική μετάλλαξη στο αστικό πολιτικό σύστημα.
5) Για εμάς, είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά ένας ακόμη επίδοξος διαχειριστής της αστικής εξουσίας. Ίσως μάλιστα, να κατορθώσει να προτιμηθεί από το κεφάλαιο για αυτό το σκοπό, κάποια στιγμή στο μέλλον (έτσι κι αλλιώς, είναι ουκ ολίγα τα διαπιστευτήρια που έχει δώσει τους τελευταίους μήνες). Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα μόρφωμα που στέκεται ενάντια στα εργατικά συμφέροντα και ως τέτοιο θα αντιμετωπίζεται.
Ποναει κοριτσια του ΣΥΡΙΖΑ.Δεν πειραζει, ξυδι καλε,ξυδι.Μη χασετε το δρομο σας
ΑπάντησηΔιαγραφή