Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Στέλνουν τοξικομανείς στην Αμυγδαλέζα - Επόμενο βήμα οι φούρνοι



Στέλνουν τοξικομανείς στην Αμυγδαλέζα

Με μυστικές διαδικασίες ετοιμάζεται εδώ και ημέρες η αποστολή ασθενών τοξικοεξαρτημένων 

Στην ομαδική αποστολή τοξικοεξαρτημένων ατόμων στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, προχωρά η Ελληνική Αστυνομία καταγγέλλουν μέλη ιατρικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι σε πολυσέλιδο, απόρρητο, έγγραφο ζητείται η συνδρομή και του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). 



Μαζί με το έγγραφο, το οποίο σύμφωνα με την καταγγελία υπογράφει ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Παναγιώτης Ευσταθίου, επισυνάπτονται ειδικές φόρμες της Ελληνικής Αστυνομίας και ζητείται από το Κέντρο ελέγχου να συμπληρώσει στοιχεία τοξικοεξαρτημένων ατόμων, τα οποία καλύπτονται από το ιατρικό απόρρητο.




Ο κ. Ευσταθίου δεν απάντησε σε αίτημά μας για συνέντευξη.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με εισαγγελική παρέμβαση, είχε συγκεντρώσει αντίστοιχα στοιχεία για τις οροθετικές ιερόδουλες – επιτρέποντας στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην διαπόμπευσή τους, λίγο πριν από τις εκλογές.


Η δημοσίευση των στοιχείων είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή ενώ οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για την χρήση στοιχείων που καλύπτονται από το ιατρικό απόρρητο και τον «πρωτοφανή στιγματισμό» των ασθενών, απειλώντας μάλιστα να σταματήσουν τους ελέγχους.



Το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα έχει χαρακτηριστεί σαν «ελληνικό Γκουαντάναμο» ειδικά μετά την απεργία πείνας που πραγματοποίησαν κρατούμενοι μετανάστες. Σύμφωνα με καταγγελίες της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), τα ΜΑΤ αφού εισέβαλαν στο κέντρο κράτησης για να σπάσουν την απεργία ξυλοκόπησαν με κλομπ αρκετά άτομα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες με σπασμένα χέρια και πόδια. 



Δεκατέσσερις οργανώσεις που πραγματοποίησαν πολύμηνη έρευνα είχαν καταγγείλει απαράδεκτες συνθήκες κράτησης. 



Η είδηση έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις εργαζομένων στο χώρο της υγείας οι οποίοι μιλώντας στο info-war.gr δηλώνουν ότι από τα έγγραφα που έφτασαν στα χέρια τους δεν προκύπτει οποιαδήποτε πρόνοια για την αντιμετώπιση των ασθενών τοξικοεξαρτημένων. 



Η αποστολή ασθενών στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνει η ελληνική κυβέρνηση μοιάζει βγαλμένη από άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου