Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Προκήρυξη της κ.ο. Ανασύνταξη για τη Χαλυβουργική



Αδέρφια εργάτες της Χαλυβουργικής,

Θα συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα σας απέναντι στα αντεργατικά σχέδια του βιομήχανου Αγγελόπουλου για μείωση στους μισθούς σας και 170 απολύσεις εξπρές τυλιγμένες με κάποια κίνητρα. Δεν πρέπει να υποκύψετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Στην ίδια δυσχερή θέση με εσάς, άρα αντικειμενικά αλληλέγγυοι στον αγώνα σας, είναι χιλιάδες εργαζόμενοι: οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων, της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα μέσα μεταφοράς, στους δήμους, οι χιλιάδες άνεργοι της περιοχής μας.

Αφού σας ξεζούμισαν εδώ και 80 χρόνια με αποτέλεσμα τεράστια κέρδη για τα αφεντικά και εφόσον άντλησαν μέσω διαφόρων προγραμμάτων, σε συνεργασία με το κράτος, ογκώδη κεφάλαια τα οποία προέρχονταν από την φορολόγηση των εργατών, άρα την δική σας φορολόγηση, βρίσκεστε τώρα μπροστά στο σαμποτάρισμα της παραγωγής από τους ίδιους τους καπιταλιστές. Σαμποτάρισμα της παραγωγής είναι στην ουσία το γεγονός ότι η Χαλυβουργική αντί να κάνει επενδύσεις πχ για να βγάλει λαμαρίνα, πρώτη ύλη για τα Ναυπηγεία που πρέπει να κρατικοποιηθούν και να λειτουργήσουν, ή ειδικούς χάλυβες για εξαγωγές, έμεινε στην μπετόβεργα, ένα προϊόν που η ζήτησή του κατέρρευσε όταν ξέσπασε η κρίση στην οικοδομή. 
Έτσι είναι όμως οι κεφαλαιοκράτες: κυνηγάνε το άμεσο κέρδος και όταν δεν το έχουν παίρνουν τα κεφάλαια τους για αλλού, συρρικνώνουν ή κλείνουν τα εργοστάσια και καταδικάζουν τους εργάτες στην ανεργία και την εξαθλίωση. Όταν μάλιστα έχουν την πολυτέλεια, προχωρούν στα αντεργατικά τους σχέδια αφού έχουν σταματήσει την παραγωγή για μήνες προκειμένου να αποφύγουν τις αντιδράσεις.

Δεν πρέπει να τους κάνετε το χατίρι. Στη Χαλυβουργική όπως και σε κάθε χώρο δουλειάς που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση οι εργάτες πρέπει να διεκδικήσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου χωρίς απολύσεις ή μειώσεις μισθών, την κρατικοποίηση και την δήμευση της περιουσίας των αφεντικών, εφόσον προσπαθήσουν να το ξεφορτωθούν.

Όπλο σε μια τέτοια κατεύθυνση αποτελεί η ανάδειξη μιας εργοστασιακής επιτροπής, εκλεγμένης και ελεγχόμενης από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Άμεσα να απαιτηθεί να ανοίξουν όλα τα λογιστικά βιβλία και οι λογαριασμοί, ακόμη και τα απόρρητα. Μια τέτοια επιτροπή θα αποκαλύψει την τεράστια λεηλασία, που έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Θα οργανώσει τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής και των επενδύσεων, και θα απαιτήσει οι αποφάσεις των εργατών να είναι δεσμευτικές για την επιχείρηση. 

Επιπλέον, όλοι οι εργάτες της χώρας κι εσείς μαζί, μπροστά στην κατεπείγουσα κατάσταση που δημιουργεί η κρίση πρέπει να οικοδομήσουμε ένα ενιαίο εργατικό μέτωπο για να σωθεί η εργατική τάξη από την πείνα και την πλήρη εξαθλίωση. Να παλέψουμε για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και να αναδείξουμε μια δική μας κυβέρνηση, η οποία στηριγμένη στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα και στα όργανά του, θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το δημόσιο χρέος και μαζί και τα χρέη των εργατικών νοικοκυριών, θα κρατικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει παραγωγικά στη βάση σχεδίου σε όφελος του λαού τον πλούτο της χώρας -έξω από την ΕΕ και τους περιορισμούς της- θα εκδιώξει την Τρόικα, θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις.

Μέση λύση σε περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης δεν υπάρχει. 'Η αυτοί ή εμείς... 

 κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου