Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

H ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ! την Έκτακτη Εισφορά "Αλληλεγγύης"

Το σωματείο μας, η ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ σε συντονισμό με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, "ο Θουκυδίδης" και με κάλεσμα που απευθύνει για συντονισμό προς το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4/10 ΣΤΗ 1.ΟΟμ.μ.ΣΤΗ ΔΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

H ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ! την Έκτακτη Εισφορά "Αλληλεγγύης"

Συναδέλφισα-Συνάδελφε μερικές χρήσιμες πληροφορίες- σύμμαχοι στην απόφασή σου να αρνηθείς το χαράτσι.

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ. Αν δεν το πληρώσεις έως τότε, προστίθεται προσαύξηση μόνο 1% κάθε μήνα. Π.χ. Εάν είναι 300 ευρώ η δόση, έως 30/10, το ποσό που πρέπει να πληρώσεις είναι 303 ευρώ κ.ο.κ


Παράδειγμα: για ένα εκκαθαριστικό 450 ευρώ θα έχουμε επιβάρυνση, αν το πληρώσουμε εξ ολοκλήρου μέχρι 31 Δεκέμβρη 2012, ΜΟΝΟ 16,50ευρώ!!!!!

Τις απειλές τους (αναγκαστικά μέτρα, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις) αγνόησέ τις. Ισχύουν για ποσά των 5.000 ευ και άνω.

Άρα αν καθυστερήσεις έστω και ένα ή δυο μήνες να το πληρώσεις η προσαύξηση είναι αμελητέα, μπροστά στο ποσό που καλείσαι να πληρώσεις ούτως ή άλλως, μα κυρίως μπροστά στον στόχο μας: αν αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε, μπορούμε να τους αναγκάσουμε να το πάρουν πίσω, ακόμα και να τους διώξουμε!

Άρα εμείς δεν πληρώνουμε οπωσδήποτε μέχρι τότε. Το κόστος μιας τέτοιας άρνησης πληρωμής θα σημαίνει μόνο ένα πρόστιμο μηνιαίο 1%, αντίθετα για την κυβέρνηση και την τρόικα θα είναι κόλαφος.

Στην περίπτωση που σου χρειάζεται φορολογική ενημερότητα, μπορείς να πας να την πάρεις ΤΩΡΑ! Πριν τις 30/09. Ισχύει για 1-12 μήνες, ανάλογα.

Επίσης, έχει συνταχθεί κείμενο που επεξεργάστηκαν Δικηγόροι, Εφοριακοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις και αφορά τη δήλωση αντίθεσης και αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΟΥ. Εδώ μπορείς να βρεις το κείμενο, καθώς και οδηγίες http://www.eforiakoi.org/images/stories/doc2011/ DILOSI_ANTITHESIS.pdf

Τέλος, ακόμα ένας λόγος να καθυστερήσεις την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, είναι για να δείξεις την αλληλεγγύη σε όσους δεν έχουν να την πληρώσουν!

Έχεις την Ιστορία με το μέρος σου: το 1991 ένα κίνημα άρνησης πληρωμής του κεφαλικού φόρου έριξε την κυβέρνηση Θάτσερ.

Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου:

Σε όποιους νομικούς εκβιασμούς και τερτίπια κι αν προχωρήσουν, θ’ απαντήσουμε οργανωμένα και όλοι μαζί ενωμένοι και όχι ατομικά.

Συγκεκριμένα:

Στις 24 του Σεπτέμβρη η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τα χαράτσια τους στα προεδρεία των κατά τόπους Γενικών Συνελεύσεων.
Το σωματείο μας, η ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ σε συντονισμό με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, "ο Θουκυδίδης" και με κάλεσμα που απευθύνει για συντονισμό προς το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4/10 ΣΤΗ 1.ΟΟμ.μ.ΣΤΗ ΔΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Συνάδελφε-Συναδέλφισα μη γονατίσεις πάλι! Ας αλληλοστηριχτούμε! Ας δυναμώσουμε εκεί που δεν το περιμένουν!

Η συλλογικότητα είναι το όπλο μας – κανένας μόνος του.

Μίλα με τους συναδέλφους, τους γείτονες, τους φίλους σου. Διάδωσέ το! Οργάνωσε μια συζήτηση στην πολυκατοικία, στην γειτονιά σου. Δράστε από κοινού!

Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου