Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα με συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις!



Μετά από σχεδόν 1 μήνα φοιτητικών καταλήψεων και παρά τις απειλές για χαμένες εξεταστικές και χαμένα εξάμηνα από το αντιδραστικό μπλοκ εξουσίας,έγινε χθες το πρώτο βήμα προς την απόσυρση-κατάργηση του νόμου-εκτρώματος της Διαμαντοπούλου.
Συγκεκριμένα,17 από τα 19 πανεπιστήμια αρνήθηκαν να υπογράψουν τη διαπιστωτική πράξη για τη συγκρότηση επιτροπών που θα διενεργήσουν τις εκλογές για τα νέα Συμβούλια των ΑΕΙ. Φυσικά, η μνημονιακή κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει από την στρατηγική της επιλογή για διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου.Έτσι,με δήλωση του ειδικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης,ο νόμος-έκτρωμα ορίζει ότι σε περίπτωση άρνησης υπογραφής της διαπιστωτικής πράξης, τη διαπιστωτική πράξη θα υπογράψει η υπουργός, θα οδηγήσει το υπουργείο στον ορισμό των κυβερνητικών επιτρόπων, φαινόμενο που έχουμε να δούμε από την εποχή της χούντας.
Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση του κεφαλαίου με τους φίλους της (ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΔΗΣΥ,παπαγαλάκια των ΜΜΕ,μεγαλοκαθηγητάδες που είναι πλήρως ξεκομμένοι από την κοινωνία),δεν θα παραιτηθεί εύκολα.
Εξίσου βέβαιο όμως είναι και το γεγονός ότι το κύμα των καταλήψεων αφ' ενός δεν θα σταματήσει,αφ' ετέρου θα βγει ενισχυμένο με την αντίδραση σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας.Σε αυτό το φόντο,διεξάγεται σήμερα πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και θα ακολουθήσει το πρώτο πανελλαδικό συντονιστικό γενικών συνελεύσεων για την λήψη αποφάσεων για συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Κομβικής σημασίας ζήτημα για το επόμενο διάστημα,είναι να βρεθούν "σημεία συνάντησης" με το μαθητικό κίνημα,με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων,με τους εργασιακούς κλάδους που προχωρούν σε απεργίες,με τις επιτροπές αγώνα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ",μέχρι την οριστική απόσυρση του νόμου-εκτρώματος,μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝT-κεφαλαίου,μέχρι την τελική νίκη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου