Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Αναβρασμός και στα σχολεία!


Από το edopolytexneio

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε, για μια ακόμα φορά, με φοβερές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό υλικό, κτιριακές υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Το καινούργιο κομμάτι φέτος στο πάζλ της υποχρηματοδότησης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η έλλειψη σχολικών συγγραμμάτων απ’ τα σχολεία! Η αναλγησία της κυβέρνησης και οι θυσίες του δημόσιου πλούτου στο βωμό του ΔΝΤ και της τρόικας φτάνουν στο σημείο να μην παρέχουν στους μαθητές βιβλία! Αναγκάζονται ήδη, λοιπόν, γονείς και μαθητές είτε να πληρώσουν για ν’ αγοράσουν τα βιβλία τους είτε να καταφύγουν στη λύση των φωτοτυπιών και των DVD. Ταυτόχρονα, οι περικοπές σε εκπαιδευτικό προσωπικό (πάγωμα προσλήψεων και μείωση των ωρομισθίων) δημιουργούν τεράστια κενά στα σχολεία, που δεν μπορούν να καλύψουν τις ώρες.

Παράλληλα, τα οικονομικά μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση έχουν αναγκάσει πολλές οικογένειες να σταματήσουν τα ιδιαίτερα μαθήματα και τα φροντιστήρια, ενώ τα δημόσια σχολεία σε πολλές περιοχές τις Ελλάδας γεμίζουν μαθητές που μέχρι πρότινος πήγαιναν σε ιδιωτικά σχολεία, αλλά η οικογένειά τους δεν είναι σε θέση πλέον να καλύπτει τόσα έξοδα. Αποτέλεσμα οι υπεράριθμες τάξεις που σε συνδυασμό με την έλλειψη δασκάλων και καθηγητών κάνουν αφόρητα δύσκολη την εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία.
Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στα σχολεία με τους μαθητές και τους γονείς σε πολλά σχολεία της χώρας να προβαίνουν σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις. Ήδη σήμερα έγινε συγκέντρωση και πορεία μαθητών στο κέντρο της Αθήνας, με πρωτοβουλία του ΣΑΣΑ, ενώ μαθητές καλούν στην πανελλαδική πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων την Πέμπτη 22/9 και σε κινητοποίηση στη Νέα Ερυθραία, με προορισμό το σπίτι του Γ.Παπανδρέου! Καταλήψεις και κινητοποιήσεις έχουν ξεσπάσει και σε σχολεία σε Πάτρα και Αγρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου