Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

Λίγο μετά την ξεδιάντροπη διακήρυξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ πως στόχος του είναι να υπάρχει «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια» (ακριβέστερα: δύο, τρεις ή περισσότεροι άνεργοι ανά οικογένεια), ο λαός δεχόταν νέα ψυχρολουσία με την ανακοίνωση επιπρόσθετων φόρων και χαρατσιών. Η μετακύλιση του βάρους του επικείμενου επίσημου χρεοστασίου στις πλάτες του λαού, όπως ενσαρκώνεται μέσα στο νέο κύμα μέτρων, δεν τινάζει απλά στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες οδηγεί κάθε νοικοκυριό στην ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή. 

Τα νέα φορομπηχτικά μέτρα προβλέπουν την υποχρεωτική Έκτακτη Εισφορά από πλευράς φορολογουμένων προς το Ταμείο Αλληλεγγύης του κράτους, και ένα νέο τέλος ακίνητης ιδιοκτησίας, το έκτο κατά σειρά, το οποίο θα καταβάλλεται στην ΔΕΗ που έχει αναλάβει την υποχρέωση της είσπραξης και θα τιμωρεί με διακοπή ηλεκτροδότησης όποιο σπίτι δεν έχει να πληρώσει! Σαν «κερασάκι στην τούρτα» ο υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος στα πλαίσια του Ecofin, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ακόμη περισσότερα χαράτσια, που σταθερά αγγίζουν μόνο τα λαϊκά στρώματα ενώ αφήνουν απ’ έξω τους μεγαλοκαρχαρίες και την Εκκλησία.


Όλ’ αυτά, ενώ έχουν ήδη προηγηθεί στον καιρό του Μνημονίου οι αλλεπάλληλες λεηλασίες του εργατικού εισοδήματος μέσα από τις συνεχείς αυξήσεις έμμεσων κι άμεσων φόρων, η καταστροφή στη παιδεία και στην υγεία, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Με την ανεργία να είναι μια όλο και πιο σφικτή θηλειά στον λαιμό της εργατικής τάξης, η κυβέρνηση αποφασίζει να ξεθεμελιώσει και την λειτουργία όλου του δημόσιου τομέα, στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στην ανεργία, διά του μέτρου της «εφεδρείας». Γίνεται σαφές πως μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να πολεμήσουμε!


Η Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών, καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο, σε μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της ληστρικής κυβέρνησης της Τρόικας και στην δυναμική παρεμπόδιση στην εφαρμογή των μέτρων. Ούτε ένα επιπλέον ευρώ να μην τους παραχωρηθεί στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος»! Η χρεοκοπία είναι όλη δική τους κι όχι δική μας!


Για την σωτηρία του λαού από την εξαθλίωση που επιβάλλουν με τα χαράτσια πρέπει να υπάρξει μαζική οργάνωση και συντονισμός σε επιτροπές αγώνα που θα συσπειρώνουν όλους τους καταπιεσμένους σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο, με την συμμετοχή σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων, συνελεύσεων και κινημάτων πόλης.


Ακόμα και η πλήρης και απρόσκοπτη εφαρμογή των μέτρων, δεν θα ήταν ικανή να σώσει τον ελληνικό καπιταλισμό από την χρεοκοπία. Είναι δεδομένο ότι όσο υπάρχει καπιταλισμός θα απαιτούν διαρκώς να πληρώνουμε μέσα από τσέπες άδειες, μέχρι να οδηγηθούμε στη ολοκληρωτική βαρβαρότητα. Το μόνο χρέος που έχει η εργατική τάξη σήμερα είναι το χρέος της προς την Ιστορία: να ανατρέψει το παρηκμασμένο κεφαλαιοκρατικό σύστημα και να χτίσει μια κοινωνία σύμφωνα με τις δικές της ανάγκες!


Να παλέψουμε για την μονομερή διαγραφή του χρέους, για την εθνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, για την απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας και του κεφαλαίου χωρίς καμιά αποζημίωση!


Για την εξουσία των εργατικών συμβουλίων!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου