Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΓΟΝΕΙΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ


Μετά την κατάθεση του αντιδραστικού νόμου Διαμαντοπούλου, η κυβέρνηση βιάζεται να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή του. Μέτρα ΣΟΚ ανακοινώνονται κάθε μέρα. Πληροφορηθήκαμε δια στόματος του ίδιου του Προέδρου του ιδρύματος πως η χρηματοδότηση του ΤΕΙ Πάτρας για το σύνολο των λειτουργιών (σίτιση, φοίτηση, στέγαση, διοικητική λειτουργία) προβλέπεται να μειωθεί σε σχέση με την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά κατά 70%. Η χρηματοδότηση για τη ραχοκοκαλιά του ιδρύματος, τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, προβλέπεται να μειωθεί κατά 75%!!! Τρεις στους τέσσερις ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς δεν θα προσληφθούν. Αυτό σημαίνει πλήρη υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών.

Οι φοιτητές θα στοιβάζονται στις ήδη ελλιπείς αίθουσες και εργαστήρια. Φανταστείτε τις συνθήκες που θα επικρατούν κατά τη διδασκαλία ενός εργαστηριακού μαθήματος όταν θα αντιστοιχούν, για παράδειγμα, 70 σπουδαστές ανά ένα εκπαιδευτικό. Θα εκτοξευτούν οι λίστες αναμονής. Να ποια είναι η ποιότητα που επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας!!! 

Οι διοικήσεις των ΤΕΙ αντί να αρνηθούν την πλήρη υποβάθμιση των ιδρυμάτων, υποτάσσονται στο σχέδιο του υπουργείου συζητώντας ακόμα και την άμεση εφαρμογή της μονής προσφοράς των μαθημάτων (δηλαδή στο χειμερινό εξάμηνο θα διδάσκονται μόνο τα μαθήματα των μονών εξαμήνων και αντίστοιχα στο εαρινό μόνο των ζυγών) γεγονός που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στους σπουδαστές. Σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νέου νόμου για τις διαγραφές ένα τέτοιο μέτρο θα «διαγράψει αυτόματα» χιλιάδες σπουδαστές και θα εξωθήσει άλλους σε εγκατάλειψη των σπουδών τους. Να ποια είναι η ποιότητα που επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας!!!  

Ετοιμάζονται να κλείσουν τμήματα και να συγχωνεύσουν άλλα. Ήδη 24 τμήματα δεν εντάχθηκαν στο μηχανογραφικό δελτίο ενώ οι εισακτέοι σε ΑΕΙ – ΤΕΙ ήταν πάνω από δέκα χιλιάδες λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ: να συρρικνωθεί και να υποβαθμιστεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση και να αποκλειστεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα της νεολαίας από το κοινωνικό αγαθό της παιδείας. Αυτό το στόχο υπηρετούν και οι διατάξεις για την εισαγωγή διδάκτρων και διαγραφές φοιτητών. ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι/ συναδέλφισσες,
Η διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας γνώριζε τους σχεδιασμούς του Υπουργείου και ήδη από τον Ιούνιο προσπάθησε να περιορίσει τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς θέτοντας τον περιορισμό των 8 προκηρυσσόμενων μαθημάτων που μπορούσαν να δηλώσουν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Το αποτέλεσμα; Πλήρης υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών στο ΤΕΙ Πάτρας και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα … αν το επιτρέψουμε! ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ στο σωματείο, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις αποφάσεις και στις κινητοποιήσεις του για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, για το δικαίωμά μας στη δουλειά.

Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητοί γονείς,
Σας καλούμε να βαδίσουμε μαζί. Εμείς οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές μας, οι εργαζόμενοι, είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια παιδεία. Κυβέρνηση – Υπουργείο – Τρόικα, το μόνο που προσπαθούν  να κάνουν είναι να την διαλύσουν και να την παραδώσουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το ίδιο κάνουν στην υγεία, στον πολιτισμό. Διαλύουν την κοινωνία με μαζικές απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία, χαράτσια, καταστολή. Μόνο με τον κοινό μας αγώνα μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους. Μόνο αν ενωθούμε μπορούμε να διώξουμε όλους αυτούς που μας οδηγούν στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.

à ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
à ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
à ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
à ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
à ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΓΟΝΕΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ «ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ»


Τρίτη 27/09/2011, 11:00 π.μ, Συγκέντρωση στην Κεντρική Διοίκηση
Τετάρτη 28/09/2011, Παράσταση Διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του ΤΕΙ για καθυστερήσεις καταβολής αμοιβών, δώρων, επιδομάτων, ΙΚΑ

Πέμπτη 29/09/2011, Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο με τους φοιτητικούς συλλόγους, 06:00 μ.μ Παράρτημα (Κορίνθου & Αράτου)

Πέμπτη 29/09/2011, Συνέλευση του Συλλόγου, 08:30 μ.μ, Κτίριο Καραμανλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου