Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ : Κοινός αγώνας φοιτητών - εργαζομένων!

Με την πρωινή του δήλωσή «Με εντολή πρωθυπουργού.», ο κ. Μόσιαλος έκανε φανερή την απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στην ΕΡΤ, με την οποία ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος, παρ’ όλες τις αντίθετες υποσχέσεις τους, «συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις» και δεν μετέδωσαν τη δήλωση των φοιτητών στο τηλεοπτικό δελτίο των 12, χθες το βράδυ, παρόλο που είχε προαναγγελθεί.
     Η Διοίκηση της ΕΡΤ φανερά φιμώθηκε και σύρθηκε στις κυβερνητικές αξιώσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο της, στην απαξίωση της ΕΡΤ και ρίχνοντας νερό στο μύλο του υπουργού, που θορυβημένος από τα γκάλοπ για την ΕΡΤ -όπου το 75% των πολιτών θεωρεί ότι είναι αξιόπιστη και δεν θέλει να κλείσει- βρήκε τον τρόπο να την πλήξει.
     Ο κ. Μόσιαλος αναιρεί τα ιδεολογήματά του περί δημόσιας (και όχι κυβερνητικής) κρατικής τηλεόρασης και επιβεβαιώνει, μη τηρώντας ούτε τα προσχήματα, ότι ο αποκλειστικός του σκοπός είναι να εκμηδενίσει την ΕΡΤ ως κανάλι πολυφωνίας και να την κάνει παράρτημα της κυβερνητικής πολιτικής.

     Εμείς, ως εργαζόμενοι, δε θα αφήσουμε η ΕΡΤ να χάσει τον πραγματικό δημόσιο χαρακτήρα της.
     Πιστεύουμε ότι τέτοιες πρακτικές κυβερνητικής παρέμβασης, δεν μπορούν να υφίστανται, κυρίως μετά τις δεσμεύσεις περί ανεξάρτητης και δημόσιας τηλεόρασης, του υπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου. Του ανθρώπου δηλαδή που διόρισαν για να κομματιάσει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον του δημόσιου φορέα. Του μόνου που μπορεί πραγματικά με τους ανθρώπους του, να αντισταθεί πλουραλιστικά, πολιτισμικά και πολιτιστικά, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου