Την αντίθεσή του στις απολύσεις που ανακοίνωσε το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «LIDL» και καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

«Το Σωματείο Εργαζομένων LIDL Ν. Αττικής καταγγέλλει στους εργαζόμενους, αλλά και στους καταναλωτές-πελάτες της πολυεθνικής LIDL τις τελευταίες απολύσεις εργαζομένων από τα καταστήματα της εταιρείας, εργαζόμενων με πάνω από 10 χρόνια δουλειάς, με συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εργαζομένων που τόσα χρόνια με τον κόπο τους και με τον ιδρώτα τους πρόσφεραν πλούτο στην εταιρεία και τώρα τους αποκαλούν "άχρηστους και βάρος" και τους πετάνε στην ανεργία.
Από τη μια έχουμε εργαζόμενους, που κάτω από την πίεση και την ένταση της δουλειάς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (οι επισκέψεις σε γιατρούς για ζητήματα με τη μέση, τα πόδια, τα χέρια κλπ. γίνονται όλο και πιο συχνές) και από την άλλη έχουμε την εταιρεία που μας κατηγορεί ότι δεν προσπαθούμε. Έχουμε εργαζόμενους που δουλεύουν από 4ωρα 8ωρα και από την άλλη η εταιρεία λέει ότι είμαστε πολλά άτομα. Δε διστάζουν να κατηγορούν συναδέλφους και με "πρόφαση" λαθών του εργαζόμενου έχουν έτοιμες τις επιπλήξεις κι αν αντιδρά ο εργαζόμενος να την υπογράψει, δεν διστάζει η εταιρεία LIDL να τη στέλνει στο σπίτι του με δικαστικό κλητήρα ώστε να τον τρομοκρατήσει, την ίδια ώρα που στα καταστήματά της είναι παραπάνω από φανερό ότι ξεπατώνεται, φεύγοντας από τη δουλειά ουσιαστικά "πτώμα".
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι, καταναλωτές,
Η διοίκηση της εταιρείας LIDL αποδεικνύει με κάθε τρόπο την προσήλωση και τη σπουδή της να μεταφορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στους εργαζόμενους. Ανεξάρτητα αν αποδέχτηκαν ή όχι τις απολύσεις οι εργαζόμενοι, το σωματείο τις καταγγέλλει και διαμηνύει ότι δεν θα αποδεχθεί τέτοιες πρακτικές.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΠΙΕΣΕΙΣ Ή ΠΑΖΑΡΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.
Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL,
Η αντεργατική επίθεση δεν έχει τέλος, θα επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα, αφού στόχος κυβέρνησης και εργοδοτών είναι οι ομαδικές απολύσεις, οι αλλαγές στα Εργασιακά, στην Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια, ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, η κατάργηση της Κυριακής αργίας. Αμφισβητούνται εκ νέου εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΖΩΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ».