Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μ-Λ ΚΚΕ: Οι Αμερικανοί προετοιμάζουν κλιμάκωση του πολέμου στο Ιράκ και τη Συρία



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

                Με πρόσχημα την «απειλή των Τζιχαντιστών», τους οποίους μέχρι πέρυσι οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι σύμμαχοί τους στήριζαν και εξόπλιζαν εναντίον του Άσαντ, οι Αμερικανοί προετοιμάζουν κλιμάκωση  του πολέμου στο Ιράκ και τη Συρία. 
                Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί των ιμπεριαλιστών και των ακολούθων τους «βομβαρδίζουν» την κοινή γνώμη για τα όψιμα ανακαλυφθέντα εγκλήματα των ισλαμιστών. Κάνουν όμως πως δεν θυμούνται ότι ακριβώς τους “τζιχαντιστές”, τους οποίους τώρα καταγγέλλουν και εναντίον των οποίων οργανώνουν νέα σταυροφορία στην περιοχή, οι ίδιοι τους εξόπλισαν, τους στήριξαν και τους πρόβαλαν σαν βασική δύναμη της “αντιπολίτευσης” και της “επανάστασης” για την ανατροπή του Άσαντ.

                Για να ακριβολογούμε, αυτοί ήταν στην ουσία η κύρια αιχμή της ένοπλης “επανάστασης” στη Συρία, που τόσο είχε επενδύσει πάνω της ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, ο οποίος προετοίμαζε επίθεση στη Συρία ώσπου αναδιπλώθηκε πριν ένα χρόνο, βλέποντας τελικά πως οι λογαριασμοί του δεν έβγαιναν όπως αρχικά υπολόγιζε. Τα εγκλήματά τους όταν αυτοί ήταν υπό την προστασία τους και τους υπηρετούσαν με στόχο την ανατροπή του Άσαντ, τα αποσιωπούσαν ή τα απέδιδαν στον κυβερνητικό στρατό. Παρ' όλο που οι Αμερικανοί κηρύσσουν τώρα μια νέα σταυροφορία, η πολεμική δράση σε μία εκτεταμένη περιοχή που ανήκει στο Ιράκ και τη Συρία, δεν είναι μία απλή και εύκολη υπόθεση. Η προοπτική επικυριαρχίας εκεί βασικά των ΗΠΑ, η πιθανή αλλαγή συνόρων και η ίδρυση Κουρδικού κράτους, αφορά και εμπλέκει πολλούς, ανατρέπει ισορροπίες και γι' αυτό προκαλεί αντιδράσεις και κρατιούνται αποστάσεις από διάφορες χώρες. Τα ίδια τα αμερικανικά επιτελεία μιλάνε για μακροχρόνια επιχείρηση και όπως αναμένεται θα δούμε πολλά και ποικίλα επεισόδια με ρευστότητα και αλλαγές τακτικής και στάσης από δυνάμεις και χώρες που εμπλέκονται στις εξελίξεις.

                Οι λαοί της περιοχής είναι τα θύματα του πολέμου, καθώς είναι εγκλωβισμένοι σε θρησκευτικές ή εθνοτικές αντιθέσεις, που υποδαυλίζουν εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες με την τακτική τού «διαίρει και βασίλευε», για τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου