Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Τρομοκρατική σύλληψη μέλους της Borotba

Χθες το βράδυ στην πόλη της Οδησσού, το μέλος της αριστερής ουκρανικής οργάνωσης Borotba, Βλάντισλαβ Βαϊτσεχόφσκι συνελήφθη μες το σπίτι του από άνδρες της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας συνεπικουρούμενης από μέλη ναζιστικών ομάδων. Η σύλληψή του έγινε με τον “αντιτρομοκρατικό” νόμο ενώ “φυτεύτηκαν” σπίτι του εκρηκτικά προκειμένου να σταθεί η κατηγορία.

Ο Βλάντισλαβ ήταν παρών στα γεγονότα της 2ας Μάη στην Οδησσό και επέζησε διαφεύγοντας μέσα απ’ το φλεγόμενο κτήριο έχοντας όμως “αποκτήσει” εγκεφαλικό τραύμα καθώς είχε πέσει στα χέρια των νεοναζί που καραδοκούσαν απ’ έξω.


Η σύλληψη του Βλάντισλαβ καταδεικνύει ότι το καθεστώς Ποροσένκο δεν αναζητεί την ειρήνη, ούτε σέβεται καμιά εκεχειρία. Συνεχίζει ακάθεκτο τον πόλεμο ενάντια σε όποιον αγωνίζεται, σε όποιον σηκώνει κεφάλι είτε αυτός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των λαϊκών πολιτοφυλακών του Ντονμπάς είτε δρα στο αντιπολεμικό κίνημα στις υπόλοιπες πόλεις της Ουκρανίας.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και έρευνα για τις συνθήκες προσαγωγής του!
Κάτω η χουντική κυβέρνηση Ποροσένκο!

Ο Αντιφασιστικός αγώνας στην Ουκρανία θα νικήσει!

Πηγή: В Одессе арестован активист «Боротьбы» Владислав Войцеховский 



Ο Vladisdav Wojciechowski ήταν στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό στις 2 Μάη, ένας από αυτούς που επέζησαν, με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από τα χτυπήματα των νεοναζί.



Αντιφασιστική καμπάνια για την Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου