Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Κείμενο παρέμβαση Ελλάδα: η σημαντικότερη βάση εφόρμησης των ιμπεριαλιστών -συνένοχος, συμμέτοχος σε εγκλήματα

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ UAV ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΟΠΛΑ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ-ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

Το πρόσφατο ταξίδι του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ και η υπογραφή συμβάσεων πολεμικών εξοπλισμού αξίας δις ευρώ αποτελεί μια σημαντική τομή όχι μόνο στη πρόσδεση του ελληνικού κράτους στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και στην αναβάθμιση του περιφερειακού του ρόλου, καθιστώντας το όχι απλώς συνένοχο, αλλά τον αποφασιστικό συνεργάτη των ΗΠΑ-Ε.Ε. στον πόλεμο κατά των λαών και την μοιρασιά της περιοχής.  Από αυτή την άποψη επομένως είναι εύλογη η μυστική διπλωματία που ασκείται από τους κυβερνητικούς παράγοντες, καταρχήν εις βάρος του λαού μας, που καλείται να επωμιστεί νέες θυσίες, να επανδρώσει με την νεολαία του σε ρόλο μισθοφόρου τις νέες εκστρατείες, να πληρώσει από το υστέρημα των αγροτικών και λαικών στρωμάτων το βάρος των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας, και να επωμιστεί τον κίνδυνο εκδίκησης εξαιτίας της μετατροπής της χώρας στο σοβαρότερο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο της Μεσογείου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι όποιοι κυβερνητικοί ενδοιασμοί διατυπώθηκαν κυρίως με φόβους για “τρομοκρατικά αντίποινα” για τη “φιλοξενία” αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ξεπεράστηκαν καθώς στο ΥΠΕΘΑ έκριναν ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει την “πολυτέλεια να
λειτουργεί με φοβίες σ΄ ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ”.


Από αυτή την άποψη λοιπόν εκτιμούμε το  “καθαρό” ναι της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο αμερικανικό αίτημα για τη μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Τα αμερικανικά uav’s θα μετασταθμεύσουν στην βάση της Σούδας. Είναι ενδεικτικό του τρόπου που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον λαό μας ως «εσωτερικό εχθρό», αλλά και του πόσο υπολογίζει τη δυναμική των κοινωνικών κινημάτων, ότι ενώ ζητήθηκε να δοθεί και το αεροδρόμιο στο Καστέλι, αυτό τελικά δεν έγινε δεκτό, αφού κρίθηκε ότι δεν θα ήταν αρκετά ασφαλή από τις λαικές αντιδράσεις που θα εκδηλώνονταν. Πρόκειται για τα γνωστά μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη τα οποία θα αναλαμβάνουν τον βομβαρδισμό επιλεγμένων στόχων στην ευρύτερη περιοχή μας, από τη Βόρεια Αφρική έως τη Μέση Ανατολή, η  οποία ως γνωστόν φλέγεται! Ως φύλλο συκής για τη μεταστάθμευση των uav’s  παρουσιάζεται το  «Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ανώτατου Στρατηγείου Συμμαχικών Δυνάμεων της Ευρώπης (Supreme Headqarters Allied Power Europe – SHAPE), σχετικά με την παροχή υποστήριξης Φιλοξενούντος Έθνους κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ»!

Επίσκεψη υπουργού Άμυνας στο Πεντάγωνο

Οι επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είναι σαφείς: πρόσδεση στο αμερικανικό και ευρωπαικό άρμα, συμμετοχή σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και παραχώρηση κάθε διευκόλυνσης, ενεργό ρόλο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και έμπρακτη ενίσχυση του συγκεκριμένου ιμπεριαλιστικού μπλοκ στην αντιπαράθεση του με την Ρωσία του Πούτιν, ενδυναμώνοντας την σχέση με τον αμερικανικό παράγοντα. Σημείο καμπής αποτελεί το πρόσφατο ταξίδι του Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Πεντάγωνο. Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμώντας την συνάντηση του τελευταίου με τον ομόλογο του Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Chuck Hagel, γράφουν:

“Οι δύο υπουργοί συζήτησαν σε εγκάρδιο κλίμα για τα φλέγοντα γεωπολιτικά θέματα της περιοχής μας, το γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως νησίδας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και για το ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας. Ειδικότερα, ο Chuck Hagel ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων στη βάση της Σούδας, τη συμβολή της Ελλάδας στην περιφερειακή σταθερότητα και την προώθηση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μέσω του λεγόμενου «οδικού χάρτη» (U.S.-Greece Defense Cooperation Roadmap).Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «προχωρήσαμε στην ολοκλήρωση καθοριστικών ζητημάτων που αφορούν στον οδικό χάρτη της αμερικανικής αμυντικής συνεργασίας με τη χώρα μας, δίνοντας λύσεις σε εκκρεμή θέματα», υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα έχει στρατηγικό και ουσιαστικό χαρακτήρα»”.

Ο συντάκτης του onalert.gr διαπιστώνει: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πεντάγωνο ευχαριστεί την Ελλάδα για τα όσα προσφέρει μέσω της Σούδας στην αμερικανική στρατιωτική μηχανή, την ισχυρότερη πολεμική μηχανή του πλανήτη. Τα όσα αναφέρονται στην δήλωση του Πενταγώνου για την συνάντηση με τον Αβραμόπουλο δείχνουν ότι η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική χώρα στην οποία οι ΗΠΑ μπορούν να “ακουμπήσουν” στρατιωτικά για τις όποιες κινήσεις τους στην ευρύτερη περιοχή μας».

Για να τον συμπληρώσουν άλλοι συνάδελφοι του: οι αναφορές της αμερικανικής πλευράς καθιστούν την Ελλάδα προνομιακό συνομιλητή της Ουάσινγκτον και τη θέτουν ένα βήμα πιο μπροστά από την Τουρκία στη συγκεκριμένη γεωπολιτική συγκυρία. Είναι σαφέστατη η αναφορά που έκανε ο υποναύαρχος Κίρμπυ: «Ο υπουργός Άμυνας κ. Χέιγκελ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την ισχυρή αμυντική σχέση με την Ελλάδα και για τη φιλοξενία που επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός στις δυνάμεις των ΗΠΑ που σταθμεύουν στη Βάση της Σούδας, στην Κρήτη».

Οι αναλυτές εξηγούσαν ότι κάθε λέξη του κ. Κίρμπυ είναι προσεκτικά διατυπωμένη. Η αμερικανική πλευρά αφ’ ενός περιποιεί ιδιαίτερη τιμή προς τον κ. Αβραμόπουλο για το έργο που έχει παραγάγει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του, αλλά και προς την κυβέρνηση Σαμαρά. Αφ’ ετέρου και σε γεωστρατηγικό επίπεδο, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Τουρκία από τον κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, η Ουάσινγκτον επιλέγει να στείλει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα που αποτελεί έναν αδιαμφισβήτητο παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ: ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συνεργασία του ελληνικού κατεστημένου με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ εξηγείται από την προσπάθεια να αναδειχτεί η Ελλάδα σε ενεργειακό παίχτη στην Ανατολική Μεσόγειο και να εκμεταλλευτεί τη γεωστρατηγική της θέση. Ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ δεν απαντά μόνο στον τουρκικό ανταγωνισμό, αλλά αλληλοδιαπλέκεται με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς που επιχειρούν να σπάσουν ή μετριάσουν την ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. από την Ρωσία μέσω των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου και των τουρκικών αγωγών πετρελαίου-φυσικού αερίου, που μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους που έχουν αναφερθεί το ελληνικό κράτος επιλέγει την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση στο ΝΑΤΟ και στον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ (είναι ενδεικτική η επιστροφή των ελληνικών δυνάμεων στις ξένες αποστολές, η απόσπαση μέσων όλων των όπλων στους υπερεθνικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς και η συμμετοχή σε ασκήσεις από τη Βαλτική έως τον Εύξεινο Πόντο και την Ασία). Συνέπεια όλων αυτών είναι η συμφωνία στην προώθηση των κοινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι μεταξύ 11-23 Αυγούστου διεξήχθη στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με 18 μαχητικά F-16CM και 300 άτομα προσωπικό της 480 Fighter Squadron της USAFE!

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ «Eπιταχύνεται η υλοποίηση του προγράμματος «δωρεάν» παροχής Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού (EDA), όπου «θα επιδιωχθεί το εύλογο μερίδιο της χώρας στη χρήση συγχρόνων τεχνολογικών μέσων και διευκολύνσεων». Ειδικότερα, η ελληνική πλευρά έθεσε επί τάπητος την παραχώρηση των μεταχειρισμένων ελικοπτέρων CH-47D Chinook, την αποδοχή των 90 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams που θα μετασκευασθούν και θα συντηρούνται σε συνεργασία με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion, την παραχώρηση Σκαφών Ειδικών Επιχειρήσεων Mk-V αλλά  και το αίτημα του ΠΝ για παραχώρηση δύο Aντιτορπιλικών Κατευθυνομένων Βλημάτων κλάσης Arleigh Burke του USN μόλις υπάρξουν διαθέσιμα».

Εδώ όμως πρέπει να γίνουν ορισμένες επισημάνσεις.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι η «δωρεά» των εκατοντάδων αμερικανικών τεθωρακισμένων ABRAMS (αρχικά θα έρθουν 90 και τμηματικά, συνολικά 400), κρύβουν δύο σημαντικές παραμέτρους:

Ο αμερικανικός στρατός που βρίσκεται με ένα περίσσευμα χιλιάδων ΤΟΜΠ-τεθωρακισμένων μετά την απόσυρση των δυνάμεων του από Ιράκ-Αφγανιστάν, απαλλάσσεται από τα έξοδα αποθήκευσης και δίνει πνοή στις πολεμικές βιομηχανίες που θα βάλουν ξανά μπροστά τις αλυσίδες παραγωγής προκείμενου να εφοδιάσουν με ανταλλακτικά τα μεταχειρισμένα μέσα, αναλαμβάνοντας επίσης και την συντήρηση τους. Σε 500000 δολάρια υπολογίζεται η επισκευή του κάθε άρματος! Με την παραχώρηση των μεταχειρισμένων αμερικανικών τεθωρακισμένων επιχειρείται η εκ νέου διείσδυση στην ελληνική αρματική αγορά, που έχει κατακλυστεί από γερμανικά LEOPARD, ώστε να διεκδικήσουν από καλύτερες θέσεις νέα συμβόλαια.
Ο Δήμος Βερύκιος, εξαιτίας του ρόλου που παίζει και της συμμετοχής του στο ταξίδι του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ, είναι ο πλέον κατάλληλος για να δώσει αναγκαίες διευκρινήσεις:

«ο Δ. Αβραμόπουλος πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Άμυνας για να αναλάβει Επίτροπος στην Ε. Ε την 1η Νοεμβρίου άπλωσε τον " τραχανά". Μέσα στο κατακαλόκαιρο πέρασε προς έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τον κατάλογο με τα κυριότερα εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 1,75 δις ευρώ που θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στην διετία γεγονός που προκαλεί νέο κύκλο κινητικότητας στην αγορά των εξοπλισμών.

Και συνεχίζει: «Ναι ο Αβραμόπουλος ζήτησε από τους Αμερικάνους τα ταχέα σκάφη των ειδικών δυνάμεων που χρησιμοποιούν οι πεζοναύτες και τα οποία τα θέλει διακαώς ο αρχηγός του ΓΕΝ! Ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά στα  μεταχειρισμένα αντιτορπιλικά - καταδρομικά "Arleigh Burke". Και τούτο διότι μερικές βδομάδες πριν η βουλή ενέκρινε τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης υπάρχει και σε εκκρεμότητα η διακρατική συμφωνία για τις Γαλλικές φρεγάτες FREMM. Όπως υποστηρίζουν από το υπουργείο Άμυνας η καθυστέρηση οφείλεται εξ´ ολοκλήρου στην Γαλλική πλευρά που λόγω εσωτερικών διαφωνιών δεν έχει κατατεθεί ακόμη στην Αθήνα χρηματοδοτική πρόταση για την υλοποίηση του προγράμματος. Πάντως στο υπουργείο Άμυνας περιμένουν τους Γάλλους εντός του Σεπτεμβρίου για να φέρουν την πρόταση και να ξεκινήσουν οι τελικές συζητήσεις για την έναρξη του προγράμματος».


Άρα λοιπόν, αφενός οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν την αναγκαία ισχύ για να υποστηρίξουν τα επιθετικά σχέδια της άρχουσας τάξης –επισημαίνεται ότι οι πανάκριβες φρεγάτες FREMM κόστους 6 δις ευρώ χωρίς τον οπλισμό τους, δεν έχουν καμιά σχέση με τις αμυντικές ανάγκες στου Αιγαίο αλλά αποκτούνται για να ανταποκριθούν στον ωκεάνιο ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού όπως έχει δηλώσει ο πρώην ΑΓΕΝ Χρηστίδης στον ΣΚΑΙ! Αφετέρου, οικοδομούνται και οι απαραίτητες συμμαχίες με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Εξοπλισμών. Τα πολιτικά ανοίγματα του Δ.Αβραμόπουλου αξίας πολλών δις ευρώ ζαλίζουν τον λαό μας που όχι μόνο θα επωμιστεί τις θυσίες, αλλά που και τώρα φορτώνεται τεράστια και ταξικά άδικα χαράτσια στο όνομα των ελλειμμάτων και χρεών, δεν σταματούν εδώ.

Προπαγανδίζουν ότι οι αμερικανοί δίνουν δωρεάν τα 25μετρα Mark-V, ταχύπλοα που αποσύρουν οι Seals, αλλά ζητούν 12 εκ. δολάρια για να τα επισκευάσουν και συντηρήσουν.

Και δίνουμε ξανά το λόγο στο Βερύκιο: «Φυσικά και οι Γάλλοι δε θα πρέπει να έχουν παράπονο από την θητεία του Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας. Εξόντωσε τα " ζιζάνια" μέσα στην Πολεμική Αεροπορία που μπλόκαραν την υπογραφή της σύμβασης για τον υποστήριξη των Μιράζ, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν καθηλωθεί  στο έδαφος για αρκετό καιρό. Παράλληλα προώθησε μια ανάλογη σύμβαση για την υποστήριξη των ελικοπτέρων ΝΗ-90 που ενδιαφέρονταν διακαώς οι Γάλλοι».

ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Γίνεται κατανοητό ότι πλέον εντελώς νέα καθήκοντα έχουν τεθεί στο αντιπολεμικό κίνημα και γενικότερα στο κόσμο της εργασίας. Κάτι που αποδεικνύει με ακραίο και εξίσου δραματικό τρόπο η σφαγή των Παλαιστινίων από το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, η ένταση του εμφυλίου στην Ουκρανία με τις ορδές των φασιστών και των μισθοφόρων που στηρίζουν-εξοπλίζουν ΗΠΑ και Ε.Ε., τα γεγονότα στη Λιβύη, αλλά και γενικότερα οι εμφύλιοι που πυροδοτεί η Δύση στην Αφρική, για να βρει ευκαιρία και δικαιολογία επέμβασης. Ο κόσμος της εργασίας και οι κοινωνικές-πολιτικές απελευθερωτικές δυνάμεις έχουν τεθεί στο στόχαστρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, τον παγκόσμιο ταξικό πόλεμο της Νέας καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων. Σαφή απόδειξη οι απειλές εισβολής του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στη Βοσνία για να καταστείλει την σημαντικότατη κοινωνική εξέγερση, αλλά και η αμερικανική ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ που κατεβαίνει στους δρόμους ενάντια στους διαδηλωτές που αντιμάχονται την ασύδοτη αστυνομική βία, που δολοφονεί. 

Αυτό σημαίνει ότι το αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό κίνημα θα πρέπει να έχει σαφή πρόσδεση με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και ένα ξεκάθαρο αντικυβερνητικό-αντικαπιταλιστικό-αντιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.

Εμείς απαιτούμε την άμεση έξοδο από το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων.

Την επιστροφή όλων των στρατευμάτων που βρίσκονται στο εξωτερικό και το μπλοκάρισμα των εξοπλισμών.

Καλούμε τους συναδέλφους αλλά και το μόνιμο προσωπικό να δηλώσει την άρνηση συμμετοχής του.

Ανάγκη όσο ποτέ η ενίσχυση των αντιστάσεων και του κινήματος μέσα στον στρατό.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου