Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Προκλητική αστυνομική κλήση μέλους του ΝΑΡ στο Βόλο




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν ξεπεράσει κάθε αντιδημοκρατικό όριο πλέον, αλλά αυτό δεν είναι έκπληξη. Τώρα, στοχοποιούν ευθέως αγωνιστές, μέλη της νΚΑ και του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, με τρόπο που παραβιάζει κατάφωρα κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος.


Ο σύντροφος Στέφανος Μολόχας, γνωστός αγωνιστής του μαζικού κινήματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Βόλο, καλείται για ένορκη κατάθεση στην Ασφάλεια (για αόριστη υπόθεση που αφορά «Παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, Έκρηξη και Εμπρησμός κατά συναυτουργία»!) και μάλιστα, ειδοποιείται προσωπικά από αστυνομικό ότι «έχει αρθεί το τηλεφωνικό του απόρρητο»! Φυσικά, δεν έχουν τηρηθεί ούτε τα στοιχειώδη του νόμου, ούτε καν εισαγγελική παραγγελία υπάρχει.

Πρόκειται για μια τρομοκρατική στοχοποίηση αγωνιστή γνωστού για τη δράση του, με στόχο τον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς.

Θα έπρεπε να είναι πλέον γνωστό πως τέτοιες απειλές πέφτουν στο κενό. Δεν φοβόμαστε. Δεν τρομοκρατούμαστε. Δεν φεύγουμε από τους δρόμους, δεν κάνουμε πίσω από τις απεργίες, δεν πάμε σπίτια μας, δεν «κοιτάμε τη δουλίτσα μας». Η αστυνομική τρομοκρατία δεν πιάνει. Απλώς, δείχνει σε τι σημείο απόγνωσης έχει φτάσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πόσο ποντάρει στη στοχοποίηση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πόσο επενδύει το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς που αγωνίζεται και δεν συνθηκολογεί. Μόλις πριν από λίγες μέρες άλλωστε, έστειλε με τις ίδιες διαταγές για τρομοκράτηση, τους πραίτορές του έξω από τα γραφεία του ΝΑΡ και της εφημερίδας «ΠΡΙΝ».

Παρακολουθείστε μας λοιπόν. Παρακολουθείστε την τρομοκρατία σας να πέφτει στο κενό. Οι εργατικοί, λαϊκοί αγώνες θα ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική και τις μεθοδεύσεις 
των οργάνων της.

Γραφείο Τύπου ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα 26/9/14

Για την ίδια υπόθεση, το γραφείο τύπου της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 
σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι:

"Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την αυθαίρετη κλήση σε προανάκριση του συντρόφου Στέφανου Μολόχα μέλους της ν.Κ.Α. και του Κεντρικού της Συμβουλίου. Ο σύντροφος κλήθηκε στις  19/09/2014 από την ασφάλεια Βόλου σε προανάκριση..." "Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στον νέο ολοκληρωτισμό που θέλουν να επιβάλουν Κυβέρνηση και Κεφάλαιο για να κυριαρχήσει ο τρόμος στις καρδιές των εργαζόμενων και της νεολαίας, έτσι ώστε να καταστείλουν κάθε φωνή αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική τους. Αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια εκφοβισμού, δίωξης πολιτικών φρονημάτων, αλλά και στοχοποίησης πολιτικής οργάνωσης και αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, καθώς ο Σ.Μ. είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Βόλου και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η πολιτική και κινηματική δράση της οποίας όπως φαίνεται ενοχλεί. Η ασάφεια της κλήσης, αλλά και η ξεκάθαρη παραβίαση στοιχειωδών συνταγματικών προϋποθέσεων (απουσία εισαγγελικής εντολής στο κάλεσμα για μαρτυρία, αναφορά για αυθαίρετη άρση τηλεφωνικού απορρήτου κτλ) δείχνουν ότι ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός με κοινοβουλευτικό μανδύα δρα αυτοβούλως και προσπερνά ακόμα και την ίδια την αστική δημοκρατία προκειμένου να φορτώσει κατηγορίες σε αγωνιστές και να τρομοκρατήσει όποιον αντιστέκεται."

Η ανακοίνωση της ν.Κ.Α. καταλήγει "Ο αγώνας κάθε νεολαίου και κάθε εργαζόμενου για επιβίωση ενάντια στην εξαθλίωση που επιβάλλουν το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, αλλά και η συλλογική πάλη για τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες της εποχής μας είναι ο μόνος «νόμος», το μόνο δίκιο που υπάρχει!

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!"

Πηγή:http://narnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου