Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΗΡΥΞΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΘ


Απαγόρευση συγκεντρώσεων στη ΘεσσαλονίκηΈνα ακόμη πιο σκληρό μήνυμα στον κόσμο της εργασίας στέλνει η κυβέρνηση, με την απαγόρευση των κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Αντιλαμβανόμενη την τεράστια συσσωρευμένη κοινωνική οργή που προκαλείται από τα σκληρά ταξικά μέτρα, τις βίαιες αντεργατικές ρυθμίσεις, το πρωτόγνωρο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους ημετέρους, την προσπάθεια να κλέψει από το λαό το μισθό-την σύνταξη-τους κόπους μιας ζωής με τα χαράτσια και τις κατασχέσεις, προχωρά στην Απαγόρευση συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη. Mε απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, δεν επιτρέπονται από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου 06 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας 08 Ιουνίου 2014 οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις – συγκεντρώσεις ή πορείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η συγκεκριμένη περιοχή οριοθετείται από τις ακόλουθες οδούς: διασταύρωση οδών Βενιζέλου με Λ. Νίκης – Βενιζέλου – Αγίου Δημητρίου – Λαγκαδά – Αγ. Πάντων – Μοναστηρίου – Ιωάννου Κωλέττη – 26ης Οκτωβρίου – Ναυάρχου Κουντουριώτη – Λ. Νίκης μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς και στο πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη και Ε. Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα  από τον καθένα ότι η ΔΕΘ μπορεί να βγάλει τον κόσμο στο δρόμο, να σηματοδοτήσει την επιστροφή του λαικού παράγοντα στο αγωνιστικό προσκήνιο, να διαμορφώσει δυναμική στα κοινωνικά κινήματα που θα υπερβούν τον κρατικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μηχανισμοί περιφρούρησης της "κοινωνικής ειρήνης" που απαιτείται για την ανεμπόδιστη εφαρμογή των κυβερνητικών σχεδιασμών,χειραγώγησης-κατάπνιξης της  κοινωνικής αγανάκτησης.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση αφού άφησε να εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις της Παρασκευής των στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας, που για τους δικούς τους λόγους νοιώθουν εξαπατημένοι, προχώρησε στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων για το εργατικό κίνημα και την νεολαία. Αφού προσδοκά ότι στους νέους γύρους των κοινωνικών αναμετρήσεων, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι δικαστές, η ΕΛ.ΑΣ. και ο Στρατός θα αποτελέσουν την σιδερένια φτέρνα των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας που αντιμετωπίζουν ως εσωτερικό εχθρό τον αγωνιζόμενο λαό.
Εμείς καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.
Στο δρόμο να σπάσουμε την τρομοκρατία της κυβέρνησης, των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ, των ξένων και Ελλήνων τοκογλύφων.
Δεν μας μένει άλλος δρόμος από την συνολική σύγκρουση και ανατροπή του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου