Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Δραπετσώνας «ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ»«ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ 99 ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6944533460

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογός μας διοργανώνει ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 8μμ. ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ.

Διαμαρτυρόμαστε για την νέα υποβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντος στην περιοχή μας.


Με βάση το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας/Αττικής (ΡΣΑ) παραδίνονται «φιλέτα» γης, όπως η περιοχή των πρώην Λιπασμάτων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και όλη η περιοχή της Λιμενικής Ζώνης, σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με σκοπό το κέρδος, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη ζωή και την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα ο επαναχαρακτηρισμός της περιοχής αυτής ως «Λιμενοβιομηχανική» ζώνης με χρήσεις βιομηχανίας, βιοτεχνίας, υπηρεσιών κλπ, ξαναφέρνει στο νου μας, παλιότερες μαύρες εποχές, όπου η λειτουργία των ρυπογόνων και καρκινογόνων εργοστασίων, σκόρπιζε το θάνατο στους κατοίκους .

Διεκδικούμε την κατάργηση, όλων των φωτογραφικών ρυθμίσεων και νομοθετημάτων που έχουν ψηφιστεί, ώστε να διευκολύνουν τη λειτουργία βιομηχανιών και ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΩΝ στην περιοχή μας κάνοντάς την νέα χαβούζα.

Ζητάμε να σταματήσει τώρα η δημιουργία χώρων για ανάμιξη, συσκευασία λιπαντικών πετρελαίου, παραλαβής , αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων και το εργοστάσιο επεξεργασίας υγρών πετρελαιοειδών & υγρών αποβλήτων πλοίων.

Παλεύουμε για ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου