Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 64 από τις 72 προσαγωγές της Αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι.




ΑΘΡΟΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΜΕΝΟΣ ΟΙ 73 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ 64 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ


Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ανυπόφορου αυταρχισμού και γενικής αυθαιρεσίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), στη Λεωφ. Αλεξάνδρας, μετέτρεψε, με κυβερνητική εντολή και πρωτοφανές μένος, τις 74 προσαγωγές νέων από τις μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι, στον ένα χρόνο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα,σε 64 συλλήψεις!

Η γενική Αστυνομική Διεύθυνση «φόρτωσε» μαζικά στους 63 νέους πλημμεληματικές αόριστες, σχεδόν, ομαδικές κατηγορίες και σ΄ ένα εξ αυτών κακούργημα για παράβαση του «κουκουλονόμου».

Νομικοί κύκλοι τόνιζαν την έκπληξή τους για το μεγάλο αριθμό των παραπομπών στο αυτόφωρο, με κατηγορίες μάλιστα, γενικού χαρακτήρα που εύκολα προσάπτονται χωρίς πολλές αποδείξεις.

Οι ίδιο νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η στάση της ΓΑΔΑ σε όλη τη διάρκεια της μεγάλης νύκτας, Πέμπτης προς Παρασκευή (18-19/9), απέναντι στους προσαχθέντες, τους δικηγόρους και τους γονείς τους, καταπατούσε κατάφωρα κάθε ίχνος δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας και παρέπεμπε σε άλλες σκοτεινές εποχές.

Συγκεκριμένα δεν επιτρεπόταν, παρά μόνο με το σταγονόμετρο, να συναντήσουν τους προσαχθέντες οι γονείς και οι συνήγοροί τους, που ταλαιπωρούντο ατέλειωτες ώρες μετά τα μεσάνυκτα στην είσοδο της ΓΑΔΑ, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα και τη μαζική αποχώρηση διαμαρτυρίας των συνηγόρων.

Αλλοι πολιτικοί και νομικοί παρατηρητές τόνιζαν τον εκδικητικό χαρακτήρα των μαζικών συλλήψεων, που περισσότερο έμοιαζαν ως τρομοκρατική απάντηση στις μεγαλειώδεις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι. Παράλληλα υπογράμμιζαν με μέγιστη ανησυχία την σοκαριστική αντιδραστικοποίηση που σημειώνεται στους πιο νευραλγικούς τομείς της Αστυνομίας, οι οποίοι τομείς αλώνονται ταχύτατα από δυνάμεις που θεωρούν ότι μπορούν να κινούνται με μεγάλη ευκολία και ατιμώτρητα υπεράνω του νόμου και της δημοκρατίας.

Περιττό να υπογραμμίσουμε ότι οι συλλήψεις που έγιναν στο Κερατσίνι ελάχιστη έως καμμία σχέση είχαν, σύμφωνα με πλήθος από αυτόπτες μάρτυρες, με τις μερικές δεκάδες οργανωμένων "κουκουλοφόρων" που καλύπτοντο από το πλήθος των διαδηλωτών.

Οι συλληφθέντες προσάγονται σήμερα Παρασκευή ( 19/9) το πρωί ενώπιον του ανακριτή σταΔικαστήρια Πειραιά.


Πηγή:aristeriantepithesi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου