Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Έλληνες, πονηροί μιλιταριστές, βγάζουν λεφτά από το αίμα του Ουκρανικού λαού

Διαφημίζουν ιδιωτικό στρατό-ιδιωτική εταιρεία security για εκπαίδευση μπράβων στα πλοία των εφοπλιστών

Προσφέρουν δουλειά Μισθοφόρου και στην Ουκρανία!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΔΡΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ


Αφενός η ανάγκη προστασίας από ένοπλους μισθοφόρους των πλοίων των Ελλήνων εφοπλιστών που ταξιδεύουν στα επικίνδυνα χωρικά ύδατα της Σομαλίας και γενικότερα της Δυτικής Αφρικής. Αφετέρου η προβολή σχετικής εκπομπής από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που εστίασε και στο ζήτημα της υψηλής αμοιβής των μπράβων, άνοιξε την όρεξη σε πολλούς. Πλέον έχει στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο ελληνικών ιδιωτικών στρατών-ιδιωτικών security που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους αποστολές, ενώ η αρχική στρατολόγηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της επινοικίασης τους, ώθησε στην καλύτερη οργάνωση του χώρου. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε «διεθνείς κανονισμοί επιβάλλουν την απόκτηση ειδικών πτυχίων που αφορούν συγκεκριμένες ικανότητες που πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί. Αυτές είναι:

α. ο ασφαλής και αποτελεσματικός χειρισμός οπλισμού,

β. η γνώση τακτικών μάχης Εγγύς Απόστασης σε κλειστό χώρο (CQB),

γ. η προσφορά πρώτων βοηθειών σε τραυματία με πολεμικό τραύμα (combat trauma)!

Εξάλλου, υπάρχει μια σημαντική δεξαμενή ακροδεξιών εφέδρων, απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έλκονται από αυτού του είδους την επαγγελματική προοπτική καθώς βρίσκονται υπό την ασφυκτική πίεση της ανεργίας, της εργασιακής περιπλάνησης ή αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με την σύνταξη, νοιώθουν ότι έχουν τα προσόντα αλλά και την απαιτούμενη ιδεολογική-πολιτική γαλούχηση στον εθνικισμό-ρατσισμό-μιλιταρισμό, για να ανταπεξέλθουν. Μάλιστα, όπως έδειξε η προσπάθεια συγκρότησης Πολιτοφυλακών των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής αλλά και των εμετικών στελεχών της Σχολής Ευελπίδων, πρόκειται για συλλογικότητες ακραίων μισαλλόδοξων και φασιστικών στοιχείων έτοιμες να καταστείλουν κοινωνικούς αγώνες!

Το ζητούμενο όμως για πολλούς είναι να βρεθεί μια αξιόπιστη εταιρεία παροχής τέτοιων γνώσεων αλλά και έγκυρων πτυχίων, καθώς είτε λόγω κόστους είτε λόγω ανάγκης άμεσης απόκτησης πιστοποίησης, καταλαβαίνουμε όλοι πως απαντιέται το δίλημμα να «αγοράσεις» ένα πτυχίο ή όντως να αποκτήσεις εκπαίδευση για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της αντιπειρατείας! 

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ  - ΕΔΩ ΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΟΙ ΙΔΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ!

Σημαντικό αριθμός υποψήφιων φρουρών αντιμετωπίζει την προοπτική εκπαίδευσης σε μια εταιρεία εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Και ποια χώρα είναι καταλληλότερη αυτή την περίοδο από την Ουκρανία. Εκεί που το αίμα του λαού χύνεται σε έναν εμφύλιο που από την πρώτη στιγμή πήρε τα χαρακτηριστικά ασύμμετρου πολέμου λόγω της δράσης  των πολιτοφυλακών, δηλαδή των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, ειδικών δυνάμεων τρίτων χωρών, πρακτόρων και μισθοφορικών στρατών.

Οι πονηροί λοιπόν Έλληνες μιλιταριστές που βγάζουν λεφτά και ως εκδότες του χώρου, αποφάσισαν να κάνουν μια καλή αρπακτή ταξιδεύοντας μέχρι την Ουκρανία, ώστε με πρόσχημα την εκπαίδευση τους ως «ειδικοί φρουροί», να προβάλλουν συστηματικά μια συγκεκριμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας-λέγε με και ιδιωτικό στρατό! Αυτό σε απλά ελληνικά λέγεται διαφήμιση και είναι γνωστό ότι τα μιλιταριστικά έντυπα, που πουλούν ελάχιστα αντίτυπα, επιβιώνουν με τα μαύρα ευρώ από τη προώθηση συγκεκριμένων πολεμικών εταιρειών, ιδιωτικών στρατών ή security. Δεν πάει πολύς καιρός από την αποκάλυψη του armynews.gr ότι μεγάλη κρατικοδίαιτη προβληματική που βρέχεται από τα νερά του Σαρωνικού πληρώνει σε «αμυντικό σαιτ» 5000 ευρώ μηνιαίως, για να απαιτεί αυτό με την σειρά του τη προώθηση τεράστιου συμβολαίου συγκεκριμένου γαλλικού οπλικού συστήματος.

Ας επιστρέψουμε όμως στο περιοδικό των Ε.Δ., συντάκτες του οποίου ταξίδευσαν στο Κίεβο, που κυριαρχεί η ναζιστική κυβέρνηση και ο «ΔΕΞΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ», για να συμμετάσχουν σε τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο διδάσκει το τμήμα σωματοφυλάκων της εν λόγω εταιρείας, αποκαλύπτοντας την σύμφυση ρόλων των μπράβων. Στο πλαίσιο του ταξιδιού, οδηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, σε ένα πρώην εργοστάσιο πυραύλων,  στη παλαιά βιομηχανική ζώνη του Κιέβου, οι ανέσεις του οποίου θύμιζαν το ΚΕΝ Μεσολογγίου, ένα από τα αρχαιότερα ελληνικά στρατόπεδα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, μετάβαση στη σκοπευτήριο και το πεδίο βολής, που συνέβαλε στη γνωριμία με τον τρόπο εκπαίδευσης και τακτικών χρήσης όπλων των Ανατολικών, «από βετεράνους εκπαιδευτές των Ειδικών Δυνάμεων της Ουκρανίας, μερικοί εκ των οποίων είχαν υπηρετήσει και στους Spetsnaz της πρώην ΕΣΣΔ.
Η μέχρι τώρα εξιστόρηση αποδεικνύει ότι το κείμενο του μιλιταριστικού περιοδικού δεν απευθύνεται στους ενδιαφερόμενους «φρουρούς πλοίων», αλλά αγκαλιάζει όλα τα ενδιαφέροντα ενός σωματοφύλακα και ενός μισθοφόρου, που συν τις άλλοις δεν αποκλείει τη δραστηριοποίηση του σε χώρες και του πρώην Ανατολικού Μπλοκ!

Διαβάζουμε λοιπόν: «όταν άρχισαν να πέφτουν οι χειροβομβίδες κρότου, που σε ξεκούφαιναν, σε αποπροσανατόλιζαν και σε τύφλωναν με το χώμα που τίναζαν, καταλάβαμε τι σήμαινε, όταν συμφωνήσαμε να έχουμε το ρεαλιστικό πρόγραμμα. Οι εκπαιδευτές μας φώναζαν και μας ενοχλούσαν, προσπαθώντας έτσι μαζί με τις κροτίδες να δημιουργήσουν μια κατάσταση χάους, όπως συμβαίνει στις καταστάσεις μάχης. Ο σκοπός ήταν να μάθουμε να αγνοούμε αυτούς τους αντιπερισπασμούς και να εστιάζουμε στην εξουδετέρωση των στόχων μας που έπρεπε να πετυχαίνουμε με ακρίβεια. Οι εκπαιδευτές μας ξεκαθάρισαν, πως ότι και να γινόταν, εμείς έπρεπε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στον στόχο».

Το γεγονός ότι η εκπαίδευση στη φρούρηση πλοίων ήταν το πρόσχημα, αποδεικνύεται και από την συνολική παρουσίαση των τομέων δράσης του ουκρανικού ιδιωτικού στρατού. Εκτός του τμήματος προστασίας πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων, περιγράφεται η προστασία και η ασφάλεια εγκαταστάσεων ξηράς (κρίσιμες εγκαταστάσεις όπως πετρελαιοπηγές), η παροχή υπηρεσιών αντικατασκοπείας-εκτίμηση απειλών, η συνοδεία/ προστασία προσώπων και ομάδων (επιχειρηματίες κλπ), αλλά και φαλάγγων οχημάτων ή μικρότερων αυτοκινητοπομπών. Τέλος, η εμπλοκή της σε βιομηχανική κατασκοπεία καθώς αναλύεται «η συγκέντρωση και ανάλυση πληροφοριών από διαφορετικές πηγές, με σκοπό τη μέσα στα πλαίσια του νόμου βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εμπορικών πελατών (ΓΕΛΙΑ).

Από τα παραπάνω είναι ευδιάκριτη η κλίμακα της ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης του τομέα Άμυνας-Ασφάλειας, όπου το κράτος όχι μόνο δεν κατέχει το μονοπώλιο αλλά συστηματικά ανοίγει χώρο στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Τα συμβόλαια είναι τεράστια και η προσφορά μισθοφόρων θα αυξάνει όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση. Και όπως περιγράφτηκε στο βιβλίο «Τέταρτος Κόσμος» πρόκειται για ανθρώπους της κοινωνικής αβύσσου, γέννημα της καπιταλιστικής κρίσης και της κοινωνικής καταστροφής, που θα βρίσκουν ολοένα διέξοδο στον πόλεμο.

Το αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό κίνημα καλείται να δράσει σε μια νέα εποχή της ταξικής πάλης με πολύ βαθύτερα και αιχμηρότερα διακυβεύματα, να αντιπαλέψει καταστάσεις που φέρνει στο προσκήνιο η νέα εποχή καταπίεσης και εκμετάλλευσης του αστικού κόσμου.

Είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί με τις σημαίες του εργατικού διεθνισμού, από ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, μέσα και έξω από τον στρατό, θέτοντας στο προσκήνιο όχι μόνο την αντίθεση στο πόλεμο/εθνικισμό/φασισμό, στις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, τους εξοπλισμούς και τους Μισθοφόρους.

Αλλά κυρίως την ανάγκη Αξιοπρεπούς ζωής του κόσμου της εργασίας, που είναι αδύνατον να επιτευχθεί στα πλαίσια της νέας καπιταλιστικής ανάπτυξης των κερδών και στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου