Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από το Μητροπολίτη Πειραιά στον αγιασμό του Ζαννείου!

Καταγγέλλουμε τη χυδαία και μισαλλόδοξη αντικομμουνιστική προπαγάνδα του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ κατά τον αγιασμό του Ζάννειου Γυμνασίου και Λυκείου!
Ο εν λόγω εκπρόσωπος της εκκλησίας, επειδή θεώρησε ότι οι μαθητές δεν έκαναν ησυχία κατά την τελετή, άρχισε να επιτίθεται με χυδαίο αντικομμουνιστικό υβρεολόγιο κατηγορώντας τους ότι τέτοια συμπεριφορά έχουν μόνο οι κομμουνιστές και προχώρησε μάλιστα σε πολιτικές κρίσεις γύρω από τα καθεστώτα στην πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη. Ξεθάβοντας τις χειρότερες μνήμες του ελληνικού λαού όπου η ηγεσία της εκκλησίας μαζί με τα πιο αυταρχικά και εκμεταλλευτικά καθεστώτα πολεμούσαν με λύσσα τον κομμουνισμό και οποιαδήποτε απελευθερωτική ιδέα, σε αντίθεση με κατώτερα μέλη του κλήρου που στελέχωσαν τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους κατακτητές.

Στην δικαιολογημένη αντίδραση των μαθητών σε αυτό το παραλήρημα, ο αντικομμουνιστής Σεραφείμ άφησε τον αγιασμό στη μέση και έφυγε. Μάλλον επικράτησε η μισαλλόδοξη πολιτική συνείδηση από τη θρησκευτική… Η ηγεσία της εκκλησίας με την τεράστια περιουσία αποδεικνύει και πάλι ότι αποτελεί έναν από τους πυλώνες της εξουσίας.
Αν δεν μπορεί η εκκλησία να απομονώσει τέτοιες αντιλήψεις, θα πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να τις πετάξει έξω από τα σχολεία. Και να επαναφέρουμε τα αιτήματα για διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος και την εκπαίδευση. Οι Μητροπολίτες, οι αγιασμοί, τα παραληρήματα και οι λειτουργίες δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση.

    ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 13, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 13-9-2014 
Ενότητα  Αντίστασης  Ανατροπής
       (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου