Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟ ISIS ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ




ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ


Πυρομαχικά στις κουρδικές δυνάμεις στέλνει η Ελλάδα ως στρατιωτική  ενίσχυση της διεθνούς  συμμαχία κατά του ISIS μετά από εισήγηση του Υπ. Αμυνας και του ΓΕΕΘΑ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών . 

Συγκεκριμένα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τα εξής περί συμμετοχής της Ελλάδας στη διεθνή συμμαχία κατά του "Ισλαμικού Κράτους" (ISIS)
<<Η Ελλάδα χαιρέτησε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο - μετά και από σχετικήεισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας - με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις>>.

Η απελευθέρωση Τούρκων ομήρων από το ISIS και στρατηγικά παιχνίδια του καθεστώτος της Άγκυρας  Γράφει ο Σεΐτ Αλντογάν*


Όπως συνήθως, έτσι και σε αυτή την χρονική περίοδο, η ημερησία διάταξη στην Τουρκία είναι αρκετά μπερδεμένη σε όλα τα επίπεδα. Απ’ τη μία μεριά, οι εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους, όπως υγείας, αυτοδιοίκησης, παιδείας, σχεδόν καθημερινά βρίσκονται στο δρόμο και υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στην κυβέρνηση. Απ’ την άλλη μεριά, οι εξελίξεις στην Μ. Ανατολή σχεδόν κυριαρχούν στα ΜΜΕ αλλά και μέσα στην κοινή γνώμη.
Όπως είναι γνωστό, πριν μερικές μέρες, ο Ερντογάν και η κυβέρνηση πανηγύρισαν και βομβάρδισαν την κοινή γνώμη με δημαγωγίες για την απελευθέρωση των Τούρκων υπαλλήλων της πρεσβείας της Μοσούλης στο Ιράκ. (βλ. σχετικά στην ανάλυση: Μ. Ανατολή: Το ‘ρήγμα’ της περιοχής και ο ‘σεισμός’ του ISIS) Μάλιστα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ήταν αποτέλεσμα μίας σωστής διπλωματικής πολιτικής που πέτυχε την απελευθέρωση των Τούρκων ομήρων.

Τα ψέματα του Ερντογάν όμως, έχουν καταρρεύσει εδώ και καιρό. Όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και διεθνή ΜΜΕ, με ωμό τρόπο έγραψαν ότι αυτό δεν είναι μία διπλωματική επιτυχία αλλά αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με το ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας).
Είναι αρκετά αποκαλυπτικό το άρθρο του γενικού διευθυντή της ημερησίας εφημερίδας EVRENSEL Ιχσάν Τσαραλάν στις 23/9/2014:



«Καταρχήν το ISIS  έχει πάρει πράσινο φως από την Τουρκία για να ανατρέψει την αυτονομία των Κούρδων στην περιοχή Ροζάβα. Ταυτόχρονα, έχει συμφωνήσει με την Τουρκία να παρθούν μέτρα ενάντια στους Κούρδους του Ιράκ, που είναι αλληλέγγυοι με την αντίσταση των Κούρδων της Συρίας. Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία ότι η Τουρκία έχει κάνει αρκετά μεγάλο στρατιωτικό ανεφοδιασμό στο ISIS για να επιτεθεί στην περιοχή Κομπάνι. (Το Κομπάνι είναι μία στρατηγική περιοχή και μία ενδεχόμενη εισβολή του ISIS θα απομονώσει τους Κούρδους της Συρίας.)
»Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό ζητούσε από την Αμερική και τις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές χώρες, να δημιουργηθεί μιαουδέτερη ζώνη στις κουρδικές περιοχές. Φαίνεται ότι με την αφορμή της πορείας του ISIS, η Τουρκία βρίσκει έδαφος για την υλοποίηση αυτού του σκοπού. Όσο οι Κούρδοι αντιστέκονται στην περιοχή, αυτό αποτελεί για την Τουρκία μία απειλή αλλά ταυτόχρονα εμποδίζουν τα σχέδιά της για τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης. Φυσικά η ουδέτερη ζώνη έχει στόχο και την ανατροπή του καθεστώτος του Άσαντ. Φαίνεται ότι η Τουρκία και η Αμερική έχουν συμφωνήσει για αυτό. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι στρατιωτικά στελέχη κάνουν προετοιμασίες προς αυτή την κατεύθυνση.»
Εξίσου αποκαλυπτική είναι και η δήλωση του μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου του ΡΚΚ Μουράτ Καραγιλάν (23/9/2014). Ο Καραγιλάν τονίζει ότι όλα αυτά γίνονται μέσα σε ένα πλαίσιο κοινού σχεδιασμού του καθεστώτος της Άγκυρας και του ISIS:
«Η Τουρκία δεν έχει δώσει πειστική απάντηση στη διεθνή κοινή γνώμη, ότι δεν δίνει υποστήριξη σε κάθε επίπεδο το ISIS. Αυτό για μας είναι σίγουρο. Όλη η προσπάθεια της Τουρκίας και του ISIS είναι να πέσει η περιοχή Κομπάνι και να περιέλθει στις δυνάμεις του ISIS. Μετά από αυτή την ενδεχόμενη εξέλιξη, η Τουρκία θα κάνει πρόταση στις διεθνείς δυνάμεις να δημιουργηθεί ουδέτερη ζώνη στη Συρία. Το ISIS έχει συμφωνήσει και έχει δεχθεί τη δημιουργία αυτής της  ουδέτερης ζώνης. Η Τουρκία εδώ και τρία χρόνια  χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες ενάντια στους Κούρδους της Συρίας. Όταν το ISIS έφτασε σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την Κομπάνι, αφέθηκαν ελεύθεροι οι όμηροι.»
Αυτές τις μέρες, χιλιάδες Κούρδοι από το τουρκικό Κουρδιστάν, σχεδόν σε καθημερινή βάση συγκεντρώνονται στην συνοριακή πόλη Σουρούτς, με σκοπό να περάσουν στο συριακό Κουρδιστάν για να πολεμήσουν ενάντια στο ISIS. Η αστυνομία και στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις με αύρες και όπλα για να εμποδίσουν τους Κούρδους αγωνιστές.
Η εφημερίδα Alyoum Alsakhen, που εκδίδεται στην Αίγυπτο, σε δημοσίευμά της (23/9/2014) έγραψε ότι η Τουρκία άφησε ελεύθερους εκατό μαχητές του ISIS που βρίσκονταν στις φυλακές της Τουρκίας, για να απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα 49 Τούρκοι όμηροι. Η ίδια εφημερίδα τονίζει επίσης ότι ταυτόχρονα η Τουρκία έστειλε όπλα και στρατιωτικά εφόδια στο ISIS. Παρόμοια πράγματα υποστήριξε και ο Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας Χουριέτ Ντενίζ Ζεϊρέκι.
Η «νέα Οθωμανική πολιτική» και πολιτική επεκτατισμού του καθεστώτος της Άγκυρας, μαζί με τα αφεντικά του, φαίνεται ότι έχουν κηρύξει πόλεμο στους λαούς των γειτονικών χωρών. Καμία δημαγωγία και κανένα ψέμα του καθεστώτος δεν μπορεί να σκεπάσει αυτήν την πραγματικότητα. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει…

*Ανταποκριτής στην Ελλάδα/Αθήνα της ημερήσιας εφημερίδας Εβρενσέλ και του καναλιού Χαγιάτ
http://www.pandiera.gr/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-isis/

Πηγή: http://diktiospartakos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου