Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΕΚ: Ένας χρόνος από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα..ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Όλοι στη διαδήλωση στις 18 Σεπτέμβρη, Πλατεία Γεωργίου 7μμ.


Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ή Killah P, στο Κερατσίνι από το χέρι των φασιστών της Χρυσής Αυγής, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013, πυροδότησε ένα πλατύ κύμα λαϊκής οργής ενάντια στους φασίστες δολοφόνους, ένα κίνημα που φόβισε τους κρατούντες ξυπνώντας μνήμες από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας (11/10/2013).

Οι συλλήψεις, όμως, στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν ισοδυναμούν με την εξαφάνιση του φασισμού.



Το δικαστικό σύστημα, που αθώωσε τον φραουλοπαραγωγό-καπιταλιστή Βαγγελάτο και τους μπράβους του για τις “φράουλες και αίμα” της Νέας Μανωλάδας, όχι μόνο δεν μπορεί να καθαρίσει το φασισμό, αλλά τον αναπαράγει μέσω των αποφάσεων ενός κράτους σε μια –πλαστή- διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενός κράτους που αθωώνει ενόχους και τιμωρεί τους αδικημένους.


Ο κρατικός μηχανισμός, του οποίου αποκαλύφθηκε η στενή σύνδεση με το ναζιστικό κόμμα, συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του και δεν φτιασιδώνεται με κάποιες διώξεις στελεχών της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ κλπ.


Τα μέτρα εξόντωσης του λαού και της νεολαίας, τα μέτρα που γεννούν την κοινωνική απελπισία συνεχίζουν να θρέφουν το φασισμό, την πιο συνεπή πολιτική έκφραση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των πολιτικών υπευθύνων αυτής της κοινωνικής καταστροφής βρίσκεται στη θέση της.


Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει να δίνει το χέρι στη χούντα των ολιγαρχών του Κιέβου σύμφωνα με τις επιταγές του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η κυβέρνηση του Κιέβου φιλοξενεί φασίστες και νοσταλγούς του Χίτλερ σε κρίσιμα κυβερνητικά πόστα, μαζί και στον κρατικό μηχανισμό και το στρατό. Η κυβέρνηση του Κιέβου διεξάγει έναν απροκάλυπτο εμφύλιο πόλεμο για την εξόντωση του λαού της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας, και για τις ανάγκες αυτού του πολέμου έχει επιστρατεύσει τα τάγματα εφόδου των ναζί της Σβομπόντα και του Δεξιού Τομέα.


Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ή η Τρόικα των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ δεν μπορούν –ούτε θέλουν- να αντιμετωπίσουν το φασισμό. Xρησιμοποιούν τους ναζιστές, όπου τους χρειάζονται σαν σιδερένια γροθιά ενάντια στη μαχόμενη εργατική τάξη. Πέρα από τα μυστικά αλισβερίσια με τους ναζί, αυτοί οι ίδιοι με τα κανιβαλικά μέτρα τους γεννούν τα κοινωνικά αίτια της ανόδου της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η αδυναμία τους να επιλύσουν την κρίση του συστήματός τους που σοβεί από το 2007-2008 οδηγεί στην υιοθέτηση των πιο βάναυσων μεθόδων για την διατήρηση της κυριαρχίας τους. Το σαπισμένο και κατακερματισμένο τους πολιτικό σύστημα επαναπροσλαμβάνει Καρατζαφέρηδες για να σταθούν δίπλα σε υπουργοποιημένους τσεκουροφόρους Βορίδηδες και φασίστες τηλε-κλόουν του είδους του Άδωνι Γεωργιάδη. Αυτά τα φθαρμένα και διεφθαρμένα πολιτικά εργαλεία καλούνται να επιβάλουν νέα ολέθρια μέτρα εις βάρος του λαού.


Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα του οποίου είναι επικεφαλής δεν φτιασιδώνεται. Καταρρέει και από τα συντρίμμια του ξεπηδάνε τα τέρατα του φασισμού, οι απόγονοι των εμπνευστών του Άουσβιτς και του Νταχάου, της εκατόμβης του Β’ παγκόσμιου πολεμικού μακελειού.


Δεν μπορούμε να αφήσουμε το ζόφο να κυριαρχήσει ούτε στο Κερατσίνι, ούτε πουθενά.


Είναι υπόθεση της παγκόσμιας εργατικής τάξης να τσακίσει το φασισμό και την άκρα δεξιά που πάει να σηκώσει κεφάλι. Ο προλεταριακός διεθνισμός δεν είναι μια αφηρημένη ιδέα, μόνο η κοινή πράξη εκατομμυρίων εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων σε όλη την Ευρώπη μπορεί να βάλει τέρμα στα σχέδια των καπιταλιστικών διευθυντηρίων του Βερολίνου και των Βρυξελλών, και να σαρώσει μαζί τα φασιστικά μαντρόσκυλα, που υπερασπίζονται το σύστημα που τα γεννά και το κράτος που τα υποθάλπει.


Φόρος τιμής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι η πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας· φόρος τιμής στα θύματα του φασισμού στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Κάνδανο, στην Kοκκινιά και την Kαισαριανή και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

3 Σεπτέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου