Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ 28-11-11
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ
«ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»




Καταγγέλουμε την επιχειρούμενη ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ στους ειδικευόμενους του νοσοκομείου μας που εφημερεύουν στις 4/7/2010, όταν διεξαγόταν ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για διεκδίκηση των δεδουλευμένων εφημεριών.
Είναι εντυπωσιακό ότι η προανακριτική διαδικασία γίνεται μετά από 17 μήνες, ότι δηλώνεται ότι πηγάζει από ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (!) πολίτη, και ότι αφορά ΟΛΟΥΣ τους ειδικευόμενους που ήταν στη λίστα εφημερίας!
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ημέρες της επίσχεσης όλοι οι εφημερεύοντες (ΕΙΔΙΚΟΙ και ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ) ήταν στο χώρο του ΤΕΠ και με εξαιρετική προσοχή εξέταζαν όλους τους προσερχόμενους ασθενείς. Κανένα αξιόλογο συμβάν ή πρόβλημα δεν είχε σημειωθεί.


Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ενόψει νέων κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ειδικευομένων γιατρών, όλων των νοσοκομειακών και όλων των υγειονομικών λειτουργών. Γίνεται ακόμη πιο προκλητική όταν γίνεται σε μια περίοδο σοβαρότατων περικοπών μισθού (στο 1ο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη η αμοιβή των ειδικευομένων ήταν 230 ευρώ!!!), απανωτών χαρατσιών , και κατάργησης κάθε έννοιας εργασιακής προοπτικής (με την θέσπιση εξετάσεων για έναρξη λήψη ειδικότητας, με βιβλιάριο πειθάρχησης των ειδικευομένων). Είναι δε γνωστό ότι όλο το σύστημα υγείας βασίζεται στην υπερεργασία (πολλές φορές απλήρωτη) των ειδικευόμενων ιατρών. Και για ευχαριστώ καταργούν το παρόν, θανατώνουν το μέλλον και με δικαστικές διώξεις προσπαθούν να φιμώσουν τους νέους γιατρούς!
Σημειώνεται δε ότι είμαστε σε μια περίοδο γενικότερου αυταρχισμού και καταιγίδας διώξεων ενάντια σε όποιον αγωνίζεται για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων ΕΕ-ΔΝΤ.
Δηλώνουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΘΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.



ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 29/11 12.30 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου