Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΨΟΝΙΑ


ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΑΓΟΝΙΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση ακροδεξιών στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού και πιο συγκεκριμένα στη Σχολή Ευελπίδων. Σύμφωνα με την αρθρογραφία «τα χουντικά τραγούδια που ακούστηκαν στη Σχολή Ευελπίδων κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου φαίνεται πως δεν είναι η μοναδική δραστηριότητα των ακροδεξιών σταγονιδίων, όπως χαρακτηρίστηκαν οι πρωταγωνιστές.

Όπως καταγγέλλει ο πρωτοετής στη σχολή Διονύσης Παπαντώνης, τεταρτοετείς σπουδαστές βασανίζουν νεοεισαχθέντες συναδέλφους τους σε σημείο που τους εξανάγκασαν σε παραίτηση, αφού προηγουμένως τους προκάλεσαν σοβαρά τραύματα. Στις αναφορές του καταγγέλλει πως οι ευέλπιδες Νικόλαος Ταλιαδούρος και οι αδελφοί Φαραντάτου (πρωταγωνιστές στα τραγούδια της χούντας λίγες ημέρες νωρίτερα) είχαν μετατρέψει σε κολαστήριο τους κοιτώνες και τον προαύλιο χώρο της Σχολής Ευελπίδων. Η ομάδα τεταρτοετών υποχρέωσε τους πρωτοετείς να κάνουν κάμψεις έχοντας στην πλάτη τους στρώματα και κουβέρτες, ενώ οι... θύτες βιντεοσκοπούσαν το καψόνι με κινητό τηλέφωνο.


Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο τεταρτοετής Ν. Ταλιαδούρος αιφνιδίασε τον Παπαντώνη ψεκάζοντάς τον με αφρό ξυρίσματος στο πρόσωπο, γεγονός που του προκάλεσε χημικό τραύμα στο μάτι. Στην ημερησία διάταξη ήταν και οι βρισιές και οι προσωπικές προσβολές με σεξιστικό περιεχόμενο: «Δεν ξέρεις ποιος σε γαμάει ρε...», του έλεγαν οι βασανιστές του. Η ομάδα των τεταρτοετών, συνέχισε να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις της εις βάρος των πρωτοετών, με διάφορους τρόπους, μέχρι ότου ο Διονύσης Παπαντώνης δεν άντεξε άλλο και υπέβαλε αναφορά στην διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων, με την οποία κατήγγειλε τα όσα συνέβαιναν, κατονομάζοντας τους βασανιστές του.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο εύελπις εγκατέλειπε τα όνειρα για μία σταδιοδρομία στον Στρατό Ξηράς και υπέβαλλε, με υπεύθυνη δήλωση του, παραίτηση από την Σχολή.
Μήπως τελικά αυτά τα γεγονότα, που σήμερα έχουν πρωταγωνιστές Ακροδεξιούς, αποτελούν μέρος του προγράμματος εκπαίδευσης και συνήθη γεγονότα στο πλαίσιο μιας αντίληψης που θέλει την κτηνωδία, το τσαλαπάτημα της προσωπικότητας την εθνικιστική προπαγάνδα και την καλλιέργεια της εχθρότητας απέναντι στα κοινωνικά κινήματα συστατικά στοιχεία της Σχολής;
Εντυπωσιάζει μεταξύ άλλων, η εξαφάνιση των αξιωματικών από όλα αυτά τα οδυνηρά γεγονότα.
Είναι τυχαίο; Όχι βεβαίως.
Επειδή πρέπει να καλλιεργηθεί η αντίληψη του διαχωρισμού «παλιός-νέος» και η απόλυτη υποταγή του κατώτερου όχι μόνο γενικά στην ιεραρχία, αλλά κυρίως και πρωτίστως στον αμέσως ιεραρχικά ανώτερο, σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης του κάθε έτους των σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές διεξάγεται από το αμέσως επόμενο. Έτσι λοιπόν, το ένα έτος τρέχει, βασανίζει, εξυβρίζει, δηλαδή εκπαιδεύει το αμέσως προηγούμενο!
Τα ερωτήματα προκύπτουν αμείλικτα:
1.Γιατί οι διοικητές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Μπασιακούλης Γεώργιος (7/3/2010-6/11/2011) και ο Ταξίαρχος Αρβανίτης Γεώργιος (διοικητής από τις 7/11/2011) αποδέχονταν και συγκάλυπταν αυτή την ακραία συμπεριφορά;
2. Γιατί ο προηγούμενος αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος δεν έκανε τίποτε;
3. Γιατί ο προηγούμενος ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης, αντί να σπέρνει ευφάνταστα σενάρια Πραξικοπήματος, δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία όπως επέβαλλε ο ρόλος και η θέση του, τιμωρώντας παραδειγματικά τους υπευθύνους και αλλάζοντας το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής Ευελπίδων;
4.Μήπως τελικά αυτή είναι η επιδιωκόμενη εκπαίδευση των υποψηφίων αξιωματικών και υπαξιωματικών;
Σχετικά πρόσφατα είχαμε αναδείξει τις συνθήκες που κυριαρχούν στις εν λόγω σχολές: Φάκελος: Οι απάνθρωπες συνθήκες στις σχολές μονίμων υπαξιωματικών (17 Οκτωβρίου 2011, 13:05) όπου αποκαλύπταμε ότι «οι σχολές υπαξιωματικών έχουν ένα πλούσιο παρελθόν αυθαιρεσίας, συστηματικής παραβίασης των νόμων και του Στρατιωτικού Κανονισμού. Τα βασανιστήρια πάντα αποτελούσαν μέρος της πραγματικότητας των Σχολών αυτών είτε ως καψόνια, είτε ως ακραίας μορφής εκπαίδευση. Ζητούμενο ήταν πάντα το τσάκισμα της προσωπικότητας των υφιστάμενων, η βίαιη στρατιωτικοποίηση τους».
Για μια ακόμη φορά δυστυχώς, η κατάσταση φαντάζει ότι βαίνει ανεξέλεγκτη. Τα καψόνια ενσωματώθηκαν στην επίσημη εκπαιδευτική διαδικασία και οι σπουδαστές καλούνται να φτύσουν αίμα. Καιόταν το κάνουν, όταν παρουσιάσουν βαρύτατες ασθένειες και τραυματισμούς εξαιτίας των εκπαιδευτικών πρακτικών, ΤΙΜΩΡΟΥΝΕΤΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ! Ο Παραλογισμός του Στρατού σε όλο του το Μεγαλείο. Επίσης, ενώ γίνονται όλα αυτά ουσιαστικά απαγορεύεται αν αποχωρήσεις από τις Σχολές αφού υποχρεούσαι να καταβάλλεις υψηλή αποζημίωση.
Εμείς όχι μόνο απαιτούμε να σταματήσουν όλες οι αυθαιρεσίες και οι βαρβαρότητες, αλλά επίσης ζητούμε να καταργηθούν οι αποζημιώσεις των σπουδαστών όταν αποφασίσουν να αποχωρήσουν.
Από την άλλη μεριά, αδιάψευστος μάρτυρας για τη διαιώνιση των απαράδεκτων καταστάσεων είναι οι νέες καταγγελίες των σπουδαστών της ΣΜΥ και των γονιών τους, το έτος Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού 2011.
Διαβάστε τους και βγάλτε τα συμπεράσματα σας: «ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΜΥ)-ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΨΟΝΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΙΜΑ»!
«Άμεσα συνυφασμένη με την αποστολή τους είναι και η εκπαίδευσης τους. Ιεραρχία, Πειθαρχία, Υποταγή στον αμέσως ανώτερο, ασχολίαστη και αδιαπραγμάτευτη εκτέλεση των διαταγών είναι το άλφα και ωμέγα της εκπαίδευσης. Για αυτό ακριβώς τον λόγο είναι τόσο συχνές οι καταγγελίες, ιδιαίτερα από τις Σχολές Υπαξιωματικών, για τα καψόνια-βασανιστήρια που υποβάλλονται τα νεώτερα έτη από τους παλιούς , πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα και την καθοδήγηση των αξιωματικών. Αν το πράγμα ξεφύγει και υπάρξουν καταγγελίες, τότε ο παλιός θα πληρώσει τη νύφη . Σχεδόν πάντα υπάρχει η φήμη ότι κάποιοι κακοί παλιοί ή κατώτεροι αξιωματικοί αυθαιρετούν εξαιτίας της προβληματικής προσωπικότητας τους, ενώ ο διοικητής είναι καλός και δεν ξέρει!
Οι καταστάσεις που βιώνουν είναι τραγικές και την αποκλειστική ευθύνη όλων αυτών φέρει ο Διοικητής Ταξίαρχος Δημήτριος Μπίκος και ο Υποδιοικητής, Συνταγματάρχης, Τραγαζίκης Ευάγγελος. Ο διοικητής που σχετικά πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα στη ΣΜΥ, υπό την πίεση που άσκησε το ΓΕΣ μετά τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες για τα άγρια καψόνια που σημειώνονταν στη ΣΜΥ, άλλαξε το τροπάριο και ουσιαστικά ενσωμάτωσε τη βιαιότητα της καθυπόταξης των υποψηφίων υπαξιωματικών στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Σύνθημα του: Αφού δε μπορούμε να κάνουμε καψόνια, εκπαίδευση μέχρι να βγάλετε αίμα ! Για την ποιότητα της παρεχόμενης στρατιωτικής εκπαίδευσης είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες. Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διαβίωσης στο Λιτόχωρο, οι επικεφαλής αξιωματικοί δε μπορούσαν να συντονιστούν μεταξύ τους και χάθηκαν μέσα σε δάσος του Ολύμπου! Οι κίνδυνοι ήταν πολλοί και η εξάντληση των σπουδαστών ξεπέρασε κάθε ανθρώπινο όριο. Οι σπουδαστές πριν συμμετέχουν στην άσκηση, μπορεί να είχαν νυχτερινά νούμερα σκοπιάς και να ήταν άυπνοι, να έτρεχαν όλη μέρα από τις 6.00 π.μ. σε εκπαίδευση και αγγαρείες, για να διαταχθούν το βράδυ να φορτωθούν πλήρη φόρτου (20 κιλά τουλάχιστον), για να διεξάγουν πορεία. Είναι ενδεικτικό ότι τους σπουδαστές συνόδευαν αξιωματικοί χωρίς πλήρη φόρτου, λες και πήγαιναν εκδρομή. Μάλιστα, οι ξεκούραστοι βαθμοφόροι επέλεξαν κάποια στιγμή να τρέξουν τους κατάφορτους και κουρασμένους σπουδαστές, κοροϊδεύοντας τους γιατί δεν άντεχαν. Πολλοί σπουδαστές χαρακτήρισαν το Λιτόχωρο ως νεά Γυάρο και Μακρόνησο εξαιτίας των βογγητών που ακούγονταν και των πόνων που υφίσταντο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση της ΣΜΥ έχει απαγορεύσει τη συνοδεία ασθενοφόρου στις εκπαιδευτικές πορείες, με αποτέλεσμα όταν κάποιος καταρρεύσει να τον μεταφέρουν δύο συνάδελφοι του σε φορείο.
Το αποκορύφωμα αυτής της αντίληψης ήταν όσα σημειώθηκαν μετά την τελευταία άσκηση στις 3 Σεπτεμβρίου, που περιελάμβανε πορεία 20 χλμ. και εξαντλητικές ασκήσεις. Οι υποψήφιοι υπαξιωματικοί βίωσαν καταστάσεις πανικού αφού πολλοί κατέρρευσαν ψυχολογικά, οι τραυματισμοί που σημειώθηκαν ήταν πολλοί και εξαιρετικά σοβαροί: ρήξη χιαστών, υγρό στο γόνατα, τραύματα στις φτέρνες κλπ. έκαναν πολλούς να πιστεύσουν ότι απειλείται σοβαρά η υγεία τους και ότι η εκπαίδευση θα τους προκαλέσει σοβαρές και μόνιμες σωματικές βλάβες.
Η διοίκηση της ΣΜΥ αντί να συναισθανθεί το τι οξύτατο πρόβλημα δημιουργεί και σε τι κινδύνους εμπλέκει τους σπουδαστές, επέλεξε να ρίξει την ευθύνη στους τραυματίες! Με πνεύμα εκδίκησης, αποφάσισε να τιμωρήσει τους ασθενούντες. Μετά από διαταγή του Υποδιοικητή Ευ.Τραγαζίνη, Λοχαγοί ανέλαβαν να τριγυρνούν στα ιατρεία και να σημειώνουν τα ονόματα των τραυματιών, απειλώντας τους θα τα πούμε και υπόσχονταν αυστηρή τιμωρία!
Με την λίστα των τραυματιών ανά χείρας ο διοικητής Δ.Μπίκας διέταξε τους αξιωματικούς να κυνηγούν αυτούς, να τους τιμωρούν με αστείες αφορμές, ώστε να παραμείνουν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα εσώκλειστοι στη ΣΜΥ, που μετατράπηκε σε φυλακή για αυτούς».
Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενη παρέμβαση μας «Στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γαλουχήσουν την νεά γενιά αξιωματικών ώστε να είναι προετοιμασμένη για θερμά πολεμικά επεισόδια που θα προκαλέσει ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Τουρκίας, για την συμμετοχή τους στις δολοφονικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, αλλά και για να κατέβουν στο δρόμο σε ρόλο Απεργοσπάστη, αναλαμβάνοντας επίσης αποστολές Καταστολής των κοινωνικών κινημάτων.
Η Χούντα των Συνταγματαρχών πάει χέρι-χέρι με τη Χούντα του Παπαδήμου, συγκυβερνά πλέον στο πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, δανείζει τα εμετικά της συνθήματα για τους γειτονικούς λαούς και τον «κουμουνιστικό κίνδυνο». Ο Στρατιωτικός Κανονισμός και οι Διαταγές του ΓΕΣ είναι κουρελόχαρτα, δεν εφαρμόζονται πρώτα από όλα στην Σχολή Ευελπίδων, εκεί που εκπαιδεύονται οι αυριανοί αξιωματικοί που σύμφωνα με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του εκάστοτε ΥΕΘΑ, θα έπρεπε να τα διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού. Αντίθετα το καψόνι, η εθνικιστική προπαγάνδα και η απαξίωση των κοινωνικών αγώνων είναι καθεστώς στις Στρατιωτικές Σχολές.
Αυτά που τους μαθαίνουν στην Ευελπίδων σύντομα εφαρμόζουν οι νεαροί αξιωματικοί πρώτα από όλα στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, όπου οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων είναι συνεχείς. Όμως το ΓΕΣ και ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος αδιαφορούν και συγκαλύπτουν. Ποιος νοιάστηκε και ποιος εξέτασε τις καταγγελίες μας για τα «Εθνικιστικά κηρύγματα και πολιτικός τραμπουκισμός φαντάρων στο στρατόπεδο Λαγού»;
5.Τελικά, η ευαισθησία του ΥΕΘΑ Αβραμόπουλου είναι ειλικρινής;
Επιτρέψτε μας να πούμε ότι όσο απαραίτητο είναι να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα ακροδεξιά κατακάθια της Σχολής Ευελπίδων, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να αποκαλυφθεί η Συνομωσία που έστησαν ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος σε συνεννόηση με την ΥΕΠ και τον Ψυχάρη από το ΒΗΜΑ. Προβάλλοντας «τα χουντικά σταγονίδια» ήρθαν να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τα σενάρια Στρατιωτικού Πραξικοπήματος που προπαγάνδισε ο Π.Μπεγλίτης. Το γεγονός ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Αβραμόπουλου και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποδεικνύεται από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, που αλλού, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» και τους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Πάνο Ψυχάρη:
«Αυτό το γεγονός που έγινε στη Σχολή Ευελπίδων την 17η Νοεμβρίου είναι πράγματι σοβαρό, ανησυχητικό και θα έλεγα και αδιανόητο να συμβεί μέσα στη Σχολή Ευελπίδων. Φυσικά, δημιουργεί ερωτηματικά. Πρώτον, διότι υπάρχει μια ιστορία για το συγκεκριμένο εύελπι. Δεύτερον, το ότι συμμετείχαν και άλλοι, δεν ήταν μόνος του. Συμμετείχαν με τη θέλησή τους ή όχι δεν έχει σημασία, συμμετείχαν όμως κι άλλοι σε αυτό το γεγονός και το τρίτο είναι ότι δεν ενημερώθηκε άμεσα η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Αυτό αφορά βέβαια αυτά τα γεγονότα και αυτό αφορά τη Σχολή των Ευελπίδων. Όμως από την άλλη μεριά θα ήθελα να πω ότι ένα τέτοιο περιστατικό δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία. Και δημιουργεί ανησυχία για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί αυτό το απαράδεκτο γεγονός συνέβη μέσα στη Σχολή Ευελπίδων, όπου εκεί, όπως όλοι γνωρίζουμε δημιουργούνται τα βλαστάρια του Ελληνικού Στρατού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κοιτάζουν προς άλλη κατεύθυνση. Και τέλος, αυτό το γεγονός συνέβη σε μια συγκυρία δύσκολη για τη χώρα μας και σε μια εποχή που η πολιτική βάλλεται και απαξιώνεται. Όλα αυτά δημιουργούν συνειρμούς ενδεχομένως πιο προχωρημένους και μας φέρνουν και στο παρελθόν, γιατί γεγονότα τέτοια και στο παρελθόν τα άφησαν κάποιοι άλλοι να έχουν μεγέθυνση. Γι' αυτό είπα στην αρχή ότι είναι σοβαρό το γεγονός αυτό και ανησυχητικό και ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να είναι ανησυχητικό και σοβαρό είναι και η ιστορία και η καταγωγή του εύελπι. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε εύελπις. Είναι ο συγκεκριμένος ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη καταγωγή, η οποία έχει καταγραφεί. Γι' αυτό μας ανησυχεί πολύ περισσότερο».
  • Στόχος τους ήταν και είναι να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το Πραξικόπημα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε-τραπεζιτών-εφοπλιστών που ζούμε.
  • Επιδιώκουν να σπιλώσουν τους Στρατιωτικούς, να απονομιμοποιήσουν τις συνδικαλιστικές τους διεκδικήσεις, αλλά και τα συνδικαλιστικά-πολιτικά τους εγχειρήματα, να κάμψουν τις αντιστάσεις στις δρομολογούμενες αλλαγές στη δομή του στρατού αλλά και στην ανάληψη ανοικτά κατασταλτικού ρόλου κατά των κοινωνικών κινημάτων.
  • Μετά τη χουντική αποκαθήλωση που θα επέλθει στην Σχολή Ευελπίδων, οι (4) «Αρχιερείς της κάθαρσης» υπουργοί Εθνικής Άμυνας της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Παπαδήμου θα ξεχυθούν να αυξήσουν την Στρατιωτική θητεία, να κόψουν τις Αναβολές και να επιβάλλουν Στράτευση στα 18-19.
  • Βασικός όμως στόχος τους είναι να συγκαλύψουν ο γεγονός ότι σήμερα τον Στρατό στο δρόμο δε θα τον κατεβάσουν οι Συνταγματάρχες. Τον Στρατό δοκίμασε να τον κατεβάσει ο Καραμανλής ενάντια στην Εξέγερση του 2008 και απέτυχε. Ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης διέταξε την Απεργοσπασία του Στρατού έναντι των εργαζόμενων απεργών στους ΟΤΑ και να κατέβουν Ειδικές Δυνάμεις δίπλα στα ΜΑΤ στις Απεργίες της 19ης-20ης Οκτωβρίου και επίσης απέτυχε. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πάψει η ανάγκη των κυβερνώντων για ακραίες μορφές καταστολής. Για αυτό έγινε η άσκηση ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, για αυτό αναπροσαρμόστηκαν τα τρομοκρατικά δόγματα των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, για αυτό θεωρούνται τρομοκρατικές ενέργειες οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ενδεικτικό των αντιδραστικών τάσεων που υπάρχουν στην κοινωνία μας είναι οι αντιδράσεις διαφόρων απόστρατων, εφημερίδων της Ακροδεξιάς όπως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, του μιλιταριστικού περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του ΛΑΟΣ που υποβαθμίζει το γεγονός, του Μητροπολίτη Αττικής που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την ποινή που θα επιβληθεί στον Εύελπι αποκαλύπτοντας την αντιδραστικότητα και την συντήρηση της Εκκλησίας. Την απέχθεια όμως προκαλεί η παρέμβαση του Δρ. Θεόδωρου Λιόλιου, Αν. Καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Εφαρμογών Τομέα Φυσικών Επιστημών και Εφαρμογών της Σχολής Ευελπίδων: «Γνωρίζω και τους δύο πολύ καλά και φυσικά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για άτομα υψηλής ευφυΐας με αποδεδειγμένα δημοκρατικές πεποιθήσεις προσηλωμένοι στο Σύνταγμα και τους νόμους. Μακάρι να μπορούσαν οι διάφοροι δημοκράτες που έπληξαν αυτή την οικογένεια να δουν όπως είδα εγώ τη θλίψη και την απόγνωση ενός πατέρα που βλέπει το όνομα του γιου του να διασύρεται άδικα και χωρίς δίκη. Μου είναι δύσκολο να μεταφέρω στο ψηφιακό κείμενο το αβάσταχτο ειδικό βάρος που είχαν τα δάκρυα του πατέρα του που βλέπει τον αριστούχο γιο του να χάνει τα πάντα για ένα επεισόδιο που είναι ασήμαντο και ανάξιο λόγου - ένα αστείο που διογκώθηκε Ο αριστούχος Εύελπις και Αρχηγός της ΣΣΕ Χρήστος Φαραντάτος δεν πρέπει να γίνει έρμαιο όσων θέλουν να πλήξουν την ΣΣΕ ούτε θα γίνει όργανο αυτών που θέλουν να κάνουν πολιτική καριέρα υπερασπίζοντας δήθεν το στρατιωτικό κύρος της ΣΣΕ. Ο Χρήστος αγαπά το Στρατό και την πατρίδα και είναι τόσο ευαίσθητος που δεν θα αντέξει αυτή την αρνητική δημοσιότητα που τόσο άδικα του φόρτωσαν. Δεν πρόκειται για ένα βάναυσο και αδίστακτο χουντικό αλλά για ένα νεαρό αριστούχο στρατιωτικό επιστήμονα που θέλει να ζήσει αξιοπρεπώς, να αγαπήσει και να κάνει οικογένεια χωρίς να ντρέπεται μπροστά στα παιδιά του για μια νεανική του ανοησία. Θα σταθούμε όλοι δίπλα του ώστε να αποφοιτήσει από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όπως του αξίζει. «Όλοι κάνουμε λάθη, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω»!
Αλήθεια, όταν ο Ακροδεξιός τραμπούκος έδιωχνε συναδέλφους του από την Σχολή Ευελπίδων, γιατί ο Λιόλιος δεν πήρε θέση; Ήξερε ο ίδιος ως καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων τη δράση των ακροδεξιών βασανιστών; Ποιες οι προσωπικές του ευθύνες για ότι συμβαίνει στη Σχολή Ευελπίδων;
Η επιλεκτική ευαισθησία του επιστήμονα, καθηγητή Λιόλιου είναι το ίδιο πρόστυχη και επικίνδυνη με την συνομωσία Αβραμόπουλου-ΕΥΠ-Ψυχάρη.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου