Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία του φασιστικού παρακράτους της κυβέρνησης Παπαδήμου


Το τελευταίο μήνα έχουμε γίνει μάρτυρες ενός πρωτοφανούς πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης και των μηχανισμών της που έχει σαν στόχο την τρομοκράτηση και το βίαιο χτύπημα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.
Σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου «καταδρομική» επ’ αμοιβή επιχείρηση από σκοτεινές φιγούρες του υπόκοσμου και των γηπέδων εναντίον φοιτητών, σε μια επίθεση οργανωμένη και συντονισμένη από κλιμάκια του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση ομάδας έμμισθων τραμπούκων και μελών της ΠΑΣΠ σε μέλη της ΕΑΑΚ και φοιτητές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που η κυβερνητική παράταξη επιλέγει να χτυπήσει με λογική συμμορίας μέλη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.
Τέτοιες τεχνικές θα ζήλευε η ΕΠΕΝ του, όψιμου μέλους της νέας μνημονιακής χουντικής κυβέρνησης, Βορίδη. Πιο συγκεκριμένα μπράβοι και τραμπούκοι οπλισμένοι με καδρόνια, κράνη, αιχμηρά αντικείμενα ακόμη και πιστόλι φωτοβολίδας επιτέθηκαν απρόκλητα στα μέλη της ΕΑΑΚ τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ενώ επιχειρούν να στήσουν και νέα ραντεβού θανάτου. Τα τελευταία γεγονότα που αποτελούν συνέχεια της οργανωμένης επίθεσης τους στους φοιτητικούς συλλόγους το τριήμερο του Πολυτεχνείου αλλά και του προπηλακισμού μέλους της ΕΑΑΚ από την ίδια ομάδα κυβερνητικών τραμπούκων. Η απόφαση της ΠΑΣΠ να χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους καταστολής του φοιτητικού κινήματος, δείχνει πως έχουμε περάσει σε μία νέα φάση, όπως σε κάθε περίοδο κατάλυσης της δημοκρατίας πάντοτε υπάρχει μια ομάδα τραμπούκων που φροντίζει για την «συμπεριφορά» των αντιφρονούντων. Φαίνεται πως η ιστορία δεν δίδαξε τίποτα στους νεολαίους του ΠΑΣΟΚ, που πλέον μπορούν άνετα να μετονομαστούν σε σύγχρονη ΕΚΟΦ.
Όμως, η πάλη για την ανατροπή της δικτατορίας του κεφαλαίου, των σχεδιασμών της μαύρης συγκυβέρνησης και της εργατικής απάντησης στην κρίση θα κριθεί στον αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας, γιατί πλέον οι μειοψηφίες είναι κυβερνητικές, γιατί κανένα πολιτικό στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δε μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς να νοιώσει τη λαϊκή οργή. Τα χτυπήματα του μαύρου μετώπου δε θα μένουν αναπάντητα. Η στάση των φοιτητών στο Γεωπονικό ήταν στάση λαϊκής αυτοάμυνας, τέτοιας που σταδιακά ολόκληρη η κοινωνική πλειοψηφία θα κρατήσει απέναντι στην έμμεση αλλά και άμεση βία του συστήματος. Η αντικαπιταλιστική αριστερά, σε κάθε σχολή, γειτονιά, συνδικάτο, βρίσκεται στην καρδιά αυτού του κινήματος που παλεύει για τις ζωές και το μέλλον εκατομμυρίων εργαζομένων και νεολαίας. Για την στάση μας αυτή θα χτυπηθούμε, δεν θα είναι η πρώτη φορά το ίδιο συνέβη τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα, στα χρόνια της λευκής τρομοκρατίας, στα χρόνια της εθνικοφροσύνης.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νεολαίο, φοιτητή, άνεργο να αγωνιστεί ενάντια στο μαύρο μέλλον που του ετοιμάζει το μαύρο μπλοκ εξουσίας. Ο νέος προϋπολογισμός ανέχειας και πείνας περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες έως 80%. Ήρθε η ώρα να διαλέξουμε στρατόπεδο, οι ακόλουθοι της κυβερνητικής πολιτικής το έκαναν και επέλεξαν να το επικυρώσουν με τυφλή, καθοδηγούμενη και απρόκλητη βία. Θα το κάνουμε και εμείς μέσα από ένα αγωνιστικό μέτωπο αποφασισμένο να δώσει σκληρή μάχη τόσο ενάντια στην κυβέρνηση και τους κάθε φορά εγκάθετούς της όσο και απέναντι στο ΔΝΤ και την ΕΕ, ενάντια στους αυταρχικούς μονόδρομους του κεφαλαίου. Θα νικήσουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου