Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

«Ελληνική Χαλυβουργία»: «Πάγωσε η τσιμινιέρα» για 16η μέρα


Πηγή: www.aformi.gr

Η απόφασή τους ήταν ομόφωνη: Συνεχίζουμε!

Ατσαλωμένοι από το σκληρό αγώνα που δίνουν εδώ και 16 μέρες και οπλισμένοι με την ολόπλευρη και έμπρακτη συμπαράσταση εργατών από κάθε κλάδο, οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο δήλωσαν ομόφωνα στη χτεσινή μαζική Γενική τους Συνέλευση ότι συνεχίζουν την απεργία διαρκείας.

Η αγωνιστική τους επιμονή έχει ήδη στριμώξει την εργοδοσία, που δήλωνε προχτές ότι …δεν περίμενε τόση αντίδραση. Άλλωστε, η παλικαρίσια στάση τους ανησυχεί συνολικά τη μεγαλοεργοδοσία, αφού ο πολυήμερος αγώνας τους έχει αναδείξει ότι για την εργατική τάξη είναι μονόδρομος η πάλη κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ξεχωριστό όπλο στα χέρια τους αποτελεί η πολύμορφη αλληλεγγύη που καθημερινά μεγαλώνει, αναδεικνύει την αστείρευτη δύναμη της ταξικής ενότητας, αλλά και την ανάγκη οι εργάτες ν’ απαντήσουν ενωμένοι σαν μια γροθιά απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση των μονοπωλίων όπου και όπως αυτή εκφράζεται.

Σήμερα, η εργοδοσία έχει καλέσει το σωματείο σε συνάντηση.

Πολύπλευρη κλιμάκωση

Οι εργαζόμενοι ενέκριναν σε μια ακόμα μαζική ΓΣ τις προτάσεις που ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου τους στις οποίες εκτός από συνέχιση των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών περιλαμβάνει και σειρά άλλων δράσεων και συγκεκριμένα:

– Αντιπροσωπεία εργαζομένων του εργοστασίου μαζί με συνδικαλιστές άλλων σωματείων να επισκεφτεί το εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στο Βόλο στο οποίο το εκεί σωματείο (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) συμφώνησε με τις προτάσεις της εργοδοσίας και να καλέσει τους εργαζόμενους να εκφράσουν «έμπρακτα» την αλληλεγγύη τους.

– Να καλεστούν όλα τα σωματεία του Θριασίου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους ακόμα και με κινητοποιήσεις ενάντια στη στάση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας. Να σημειωθεί ότι η ολομέλεια του ΕΚ θα συνεδριάσει σήμερα μετά από 17 ημέρες απεργίας και μετά από παρέμβαση της παράταξης ΔΕΣΚΕ (δυνάμεις του ΠΑΜΕ).
– Την ερχόμενη Παρασκευή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της νέας τριμερούς συνάντησης, κινητοποίηση στην οποία η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα, φορείς κλπ. να πάρουν μαζικά μέρος διαμηνύοντας πως πρόκειται για έναν αγώνα που δεν αφορά μόνο τους χαλυβουργούς.

– Το Σάββατο διοργάνωση νέας συναυλίας αλληλεγγύης στο χώρο του εργοστασίου.

– Τη Δευτέρα συγκέντρωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους έξω από τη Βουλή.

– Δημιουργία από τους εργαζόμενους δύο επιτροπών αλληλεγγύης και συμπαράστασης που θα διαχειριστεί τις ανάγκες και την έμπρακτη βοήθεια (οικονομική και υλική) στους απεργούς και τις οικογένειές τους. 

Στήριξη των απεργών με κάθε τρόπο!

Την αλληλεγγύη τους μετέφεραν και στη χτεσινή συνέλευση των απεργών μια σειρά συνδικάτα, ενώ εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εγκρίνουν ψηφίσματα στήριξής τους. Μεταξύ άλλων, τα Συνδικάτα Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», Αθήνας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Πειραιά. Χαιρετίζοντας τη ΓΣ ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τόνισε ότι «ο αγώνας σας αφορά όλη την εργατική τάξη γιατί πάει κόντρα στις επιλογές κυβέρνησης – μεγάλου κεφαλαίου – ΕΕ. Είναι αγώνας που λέει ότι δεν πάει άλλο». Ο Κώστας Λιαπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Ποτών – Τροφίμων, τόνισε ότι ο κλάδος θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, ενημερώνοντας ότι θα τους παραδώσουν ποσότητες με γάλατα και τρόφιμα για τις οικογένειες των απεργών.
Και αυτή η βοήθεια έχει γίνει πλέον κάτι παραπάνω από αναγκαία για να μπορέσουν να στηριχτούν οι απεργοί και οι οικογένειές τους που βρίσκονται πλέον στην τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων. Δεν είναι μόνο οι λογαριασμοί και τα έξοδα των σπιτιών τους που τρέχουν μαζί με τα απανωτά χαράτσια. Πλέον έχουν αναδειχτεί και ζητήματα καθημερινής επιβίωσης που μόνο με την αλληλεγγύη εργατών προς εργάτες μπορούν και θα αντιμετωπιστούν. Ήδη πάντως το σωματείο έχει αρχίσει και διαχειρίζεται όλη τη βοήθεια που δέχεται είτε οικονομική είτε υλική (από τρόφιμα μέχρι και εξεύρεση ακόμα και κάποιας ξυλόσομπας που κάποιοι ζήτησαν καθώς δεν έχουν χρήματα για πετρέλαιο), βοηθώντας τις οικογένειες των απεργών με προτεραιότητα στις πολύτεκνες. Γι’ αυτό είναι ανάγκη πλέον να γιγαντωθεί στην πράξη η στήριξη του αγώνα των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου